Jom Aktifkan Mykad

on Friday, February 27, 2015


Bismillahirrahmanirrahim

Sudah terlalu lama rasanya blog ini dibiarkan sepi. Dan untuk memulakan kembali berblog setelah lama menyepi memang sangat sukar. Tapi disebabkan jari jemari terlalu rindu nak menulis entri blog terkini tetap digagahkan juga. Chewahh, bukan main lagi kan bermonolog bagai. Jom aktifkan mykad, satu contest SEO sebagai pembuka kembali mood blogging tuan tanah.

Caliph Busker di AJL 29

on Sunday, January 18, 2015

Caliph Busker Menggamatkan AJL 29


Terpegun..terkedu apabila melihat pengganti penyanyi kumpulan Mojo, Aweera adalah dari golongan istimewa. Persembahan yang sungguh mantap, sampai penonton penonton berdiri memberikan tepukan yang sangat gemuruh selesai Caliph Busker selesai membuat persembahan .


Caliph Busker Penghibur Jalanan

Seteah melakukan sedikit carian di internet, rupa rupanya Caliph Busker ini adalah penyanyi Busking yang sangat popular, samaada di jalanan seperti Sogo mahupun di pelbagai acara besar atau kecil yang menjemput mereka untuk membuat persembahan.



Ahli ahli Caliph Busker

  • Nirwan =Guitaris
  • Zaki =Guitaris/Vocalis,
  • Azmi =Bassis/Vocalis,
  • Fendy =Cajon/Vocalis,
  • Rubiana =Shaker/Vocalis.

Adakah Edry KRU mengambil keputusan mengambil Caliph Busker setelah melihat mereka menyanyikan semula lagu Roman Cinta di jalanan seperti video di bawah ini?



Boleh dengar lagu lagu cover dari Caliph Busker di youtube mereka - > Caliph Busker ataupun Facebook Rasmi Mereka -> FB Caliph Busker.

EDIT : Tahniah kerana persembahan Mojo dan Caliph Busker menang persembahan terbaik. Sudah dijangka berdasarkan respon dari penonton.

Vitamin Shaklee Bukan Sahaja Bagus Untuk Kesihatan

on Wednesday, December 24, 2014


Vitamin Shaklee Memang Bagus Untuk Kesihatan


Baru baru ini saya ada menceritan Vitamin Shaklee memang bagus untuk kesihatan. Terdapat pelbagai jenis vitamin keluaran shaklee, untuk kanak kanak sehinggalah dewasa. Bukan sahaja produk untuk kesihatan tubuh badan bahkan juga Shaklee juga mengeluarkan produk produk lain seperti kelengkapan rumah berasaskan bahan alami.

vitamin yang bagus untuk kesihatan

Jadi Cikgu Ni Mudah-Episod Jurugambar

on Saturday, November 29, 2014



Kita kembali dengan episod seterusnya dalam siri Jadi Cikgu Ni Mudah. Sesiapa yang nak baca pengalaman saya membuat kerja-kerja seperti mengecat, kontraktor sila baca di SINI.

Kali ini saya nak menceritakan pula bidang tugas berikutnya dalam perguruan, iaitu jurugambar. Sekarang saya ditugaskan untuk mengambil gambar-gambar untuk dimuatkan dalam Majalah sekolah edisi 2013. Antaranya gambar kelas, kelab persatuan, sukan dan permainan dan macam-macam lagi.

Baiki cermin kereta retak


Baru-baru ni semasa tengah syoknya pandu kereta tiba² terkejut dengan bunyi meletup dalam kereta. Tengok kiri kanan belakang, tiada apa-apa yang berlaku. Lepas tu baru perasan cermin depan retak atau dalam bahasa mat salehnya crack.

 
© Hidup Ini Suatu Pembelajaran All Rights Reserved