Kerana Pensil Kontot Sekolah Nak disaman!!!


wow!!!

kes ni dh berlaku 2minggu lps kt sekolah aku..Cerita nya cmni...Ada sorg student pmpuan tu ilang pencil box dia..pastu dia reportla kt bapak dia..Bpk dia ni cikgu2 dh kenal..mmg mcm ada dendam ngan sekolah..selalu xpuas hati..So bapak dia pon teponla pengetua..Pengetua ckp dia xtau pulak kes tu..Bapak dia pon hangin la n sound pengetua, mcm mana pengetua xtau,cikgu2 disiplin semua dh tau..dipendekkan cerita la..selepas buat spotcheck..dptla blk brg2 yg ada dlm pensil box tu..Student tu sendiri ckp ngan cikgu,xpela..dia maafkan sape2 yg amek brg2 dia tu..yg penting dia dpt blk kalkulator yg ada dlm tu..emm..anaknya ok, tp bapaknya???? belum selesai lagik!!! Dia nk jgk brg2 ank dia tu dpt blk semua..

So mls nk berperang,pkHEM pon p la bwk bdk tu p shopping alat tulis dan menghabiskan lima hinggit konon2nya nk ganti balik semua alat tulis yg hilang tu..Tp bapak dia still xpueh hati..dia siap ckp dia nk semua brg yg hilang termasuklah pensil2 kontot yg ada..kalau x dia nk buat laporan polis dan nk saman sekolah..Dgn coolnya pengetua aku jwb samanla kalo nk saman..

hahahaha..Ada jugak eh kes camni..Hadoiiiii..Bdk tu student add maths aku..Seorg yg rajinla kalo nk dibandingkn dgn kwn2 kelas dia yg lain..Selalu bertanya dan menunjukkan minat..Tp naper bpk dia cmtu ar??Agak2 polis layan ke ha?? Sendiri la pikir...


P/S : Entri ini akan diedit semula menggunakan bahasa yang lebih mudah difahami ;)


Kerana Pensil Kontot Sekolah Nak disaman!!!