daredevil..a flashback of a determination teenager



hehehe..sebenrnya xder ape..cuma aku juggling ball dkt flat akak aku di tingkat 4..nsb baik bola xjatuh ke bwh..baju man u tu aku beli dkt bundle ngan harga 8 hinggit(ori tau,siap zip umbro lg)..dolu time sekolah la aku belajar juggling ball cmni..hari2 duk prektis atas rumah..pulun prektis sbb nk mahir tang bola stop kt leher smpai kena bebel ngan mak aku..mana taknya..rumah aku dulu tu rumah papan pastu lantai dia pulak dh xbrp kuat (tp skang dh renovate bg elok sket)..mestila risau roboh kn..dulu time sekolah,sanggup usaha ( terhenti sekejap,masa ni tevez score goal,cantik gler..skang 1-1) untuk benda2 cmni..ada lg 3 benda yg aku bertungkus lumus bljr kt mse zmn sekolah..pusing buku,pusing bola n pusing pen..(kalo ada video aku upload)...aku buat entri ni bkn sebab nk bgtau aku bleh buat benda ni,tp nk sentuh psl 'determination'..kalau kita betul2 usaha, kita bley buat apa shj yg kdg2 bg kita mustahil..nk berjaya bukannya senang..byk halangan yg kita perlu lalui kn? kal kita bc kisah2 org berjaya dkt dunia ni..tgkla hlgn yg mereka lalui..kita amek cth Wright Brothers..
Orville WrightWilbur Wright

apa yg dorg buat?? merekalah yg telah membawa penciptaan kapal terbang..sesuatu yg dianggap mustahil sebelum mereka menjadikannya realiti..org yg seangkatan dengan mereka berdua spt Thomas Edison,Alexander Graham Bell,Henry Ford dianggap gila oleh masyarakat kerana idea mereka sebelum mereka membuktikan yg kegilaan mereka telah membawa kpd penciptaan alat2 yg sgt penting..bahkan skrg tanpa alat2 yg dicipta mereka kita xbley hidup ( bknlh bermaksud mati) cthnya henset..

Itu orang Barat..kita juga ada ilmuwan Islam spt Al Khwarizmi,Al Biruni, Al Jaber,Al Kindi dan byk lg..Penemuan mereka bnyk memberi manfaat kpd dunia,bahkan barat pon mencedok ilmu drpd mereka dan dgn x malunya declare yg itu adalah penemuan mereka ( celaka kn?)..Untuk org Islam , sanjungan kita Nabi Muhammad S.A.W menempuh dugaan yg maha hebat untuk meluaskan syiar Islam..

*How about madihah? mana nk cr buku dia ek?bley gk guna utk motivate students..utk parents motivate anak pon elok(xkn nk hrpkn cikgu je,anak2 menghabiskan lbh byk masa kt rumah drpd sekolah), drpd habeskan duit p undi artis2 rancangan realiti yg hidup dalam fantasi ..i'm soooorry..hehehe*


kedaifan beliau xmenghalang beliau mendapat kelulusan 20A iaitu 19A1 & 1A2 dalam peperiksaan SPM baru-baru ini..nk tau lbh lanjut search je kt internet

aku rasa setakat ni jela ek..dh pukul 5.30..nk p mandi n siap2 p sekolah( lg sekali rse cm bdk sekolah),start hr ini xmengajar..just buat revision utk subject add maths n sains utk midterm next week


*MAN U 2 WIGAN 1*
another one point to level with liverpool's record..18 title in EPL

3 comments.. read them below or add one

mantan mantan 14 May, 2009
naman,
selamat hari guru!
n@m@n n@m@n 14 May, 2009
mantan,
selamat hari guru jugak!
sayalahfaizul sayalahfaizul 14 May, 2009
GC? Insyallah... amin... selamat hari guru cikgu,,,