pindah!!!!!

apa yg pindah? aku ke?? mmg aku mintak pindah..sebab ape? skang aku duk putrajaya..sekolah kt pelabuhan klang..jarak dkt 60km..kos tol kalo p ngan keta RM12.40 pegi balik kalo ikut highway terus,(kalau nk cilok tol pon boleh,tp lg mkn masa la)..belum minyak lagi kn..Pastu kdg2 p keja 6x seminggu bila ada aktiviti pd hari sabtu..Esok result pertukaran kuar..aku xberharap sgtla..mmg aku tau ada sorg cekgu add math nk kuar dari satu sekolah kt putrajaya ni...aku dh ckp ngan PK1 dia sendiri..tp tulah,dpt ke tak ntahla..ramai lagi yg ada kabel TNB,kabel telefon dan juga cable car..yg aku ada kabel sony ericson K810i ngan kabel kamera digital samsung je( tu pun dh rosak..huhu)..ape yg aku mengarut ni??? phm2 la sendiri eh..

Sebenarnya bukan aku nk cerita pasal tu..tp nk criter smlm aku tolong mak ngan ayh mentua aku mengemas(xtau nk pakai istilah ape) rumah baru diorg..sebelum ni diorg duk apartmen kt presint 9..sekarang dh up la duk umah teres 2 tingkat pulak kt presint 14..diorg start dari pagi lagi..tp aku mengadap LADAP kt sekolah pd pagi tu (baru LADAP ke4..ada lg 3..haduiiii)..so aku pg ptg je la tolong..


ni la gmbr2 spjg ptg tu..aku yg pkai all black tu..kepala xnmpk..gigih je dok tolong..huahuahua..pdhl xbnyk mana pon tlg..rumah ni best gk..corner lot pulak..kalo BPH nk jual rumah2 kt sini mmg aku beli la..huhu..
malam tu pas maghrib msg2 dh lapar..mak pun tanya nk mkn kt mana..biasanya kalo bab mkn port biasa diorg kt P16..tp ntah nape diorg ckp dh xbest mkn kt situ..so aku suggest la satu tmpt kt sg. merab,bangi area pusat latihan Maybank tu..dkt sgt dengan rumah baru mak ngan ayah tu..



ni la tempat dia..Brother's corner..Ape yg spesel kt sini adlh Mee Bandung Muar dia yg best tu..Tp skang dh ada sket kurengnye kalo nk dibandingkan yg sebelum ni..udang dia dh bertambah kecik, harga pon dh nek 50sen jd RM4.50..tp rase still tip top maaa..buktinya??? tgkla org bertudung putih dlm gmbr khusyuk menikmati mee bandung smpai xprsan aku ngah snap gmbr..

sebelum

selepas

kalo ni dikira licin bg ssetengah org..tp tidak bg aku..hahahaha..biasanya mmg licin kuahnya aku hirup..kalo xcukup kuah mangkuk aku..mangkuk org sebelah biasanya jd mangsa aku..hehehe..Td aku dh mkn mcm2 kt umah mak,jd dh full la..Mskn yg lain pon xkurang bestnya..pastu murah pulak tu..aku prnh mkn nasi goreng daging merah..RM4 tp nasi dia mcm utk 2 org mkn..tp skang xtau la..

so kalau sape2 nk merasa mee bandung yg best bolehla try ek ( aku xdpt komisen pon tlg promote ni..)

SEKIAN wassalam..

6 comments.. read them below or add one

sayalahfaizul sayalahfaizul 24 May, 2009
alamak... mi bandung la... aduhhh... lapo la plak tetibe ni
mantan mantan 25 May, 2009
n@m@n,
ada rezeki tu nanti,dpt la pindah... kapalterbang putih tu dah ready tunggu...hihihi...

baguslah tolong diorang pindh tu...Tulah yg naman terasa na ktukar sangat tu..60 km tu memang jauh la...costly and timely and tentu la penat(ly).

Apa pun,for the time being (as a human being) naman kean keep enjoying mengajar. So pandai2 le planning.

ok dah panjang sangat comment ni. Kalau nak tulis, banyak yg boleh tulis...
n@m@n n@m@n 25 May, 2009
mantan,
still xder rezki lg..tula..as a teacher kita kena enjoy mengajar..kalo x mmg stress la..
A.I.Z.A.T A.I.Z.A.T 25 May, 2009
salam singgah kembali bro.
ohh org putrajaya ek?
bagus2..

wah minat MU gak ek?jgn lupe rabu ni tgk final.
hehe..

salam

http://aizatbest.blogspot.com
n@m@n n@m@n 25 May, 2009
yap..glory2 man united
MrNamiruz MrNamiruz 11 June, 2010
1 soalan

- LADAP tu ape?hehe..:p


mi bandung tu menyelerakan..terasa nk p hari ni gak..hehe..:)