Putrajaya diselubungi misteri...jerebu

Td tengok2 berita duk cerita pasal IPU(indeks pencemaran udara) yg meningkat di kebanyakan negeri di negara kita..kebetulan aku pon ada snap gmbr hari ini di sekitar umah aku..Gambar2 yg aku ambil melalui balkoni rumah aku menunjukkan jerebu di Putrajaya...

gmbr2 ni aku ambil pd sebelah tengahari dan petang
ni Istana Kehakiman(moto dia 'BUAT KERJA'-cam kelakar je..hehe)..Aku tengok dari rumah je kes keputusan rayuan Menteri-menteri Besar(sbb ada 2 menteri masa tu) Perak hari tu..hehe
abaikan gambar aku..tgk moto Istana Kehakiman/mahkamah2 lain..BUAT KERJA!!!!!!
bangunan kt tengah tu opis kesayangan wife aku (DCA-Department of Civil Aviation)..dkt je ngan umah
 

yg bwh ni pulak aku ambil masa senja(skemanya ayat)
matahari pon segan kn..tersorok je bila jerebu nih...
dh gelap pun masih berjerebu lg
mlm pon ada lg jerebu..tp pakai kamera hanset xjelas la gmbr..kalau ada SLR baru line clear..kui3x

Keterangan lanjut mengenai jerebu sila klik di sini

P/S : Negara diramalkan mengalami fenomena sekali lagi..aduii..
Cuaca sgt panas kan sekarang??
Malam tadi tido berpeluh2..basah baju..

5 comments.. read them below or add one

imanshah imanshah 11 June, 2009
tANDA2 bumi kesakitan!!!dumia makin tiba ke penghujungnya!!
n@m@n n@m@n 11 June, 2009
imanshah~angkara kita....
sayalahfaizul sayalahfaizul 12 June, 2009
mother nature needs us to act...
A.I.Z.A.T A.I.Z.A.T 12 June, 2009
gerun ar ek tgk fenomena cuaca skang,
panas terik, macam2 ar..
ni kira warning ar ni..suh standby..hehe..

p.s-ronaldo dah blah, mintak2 ar Frank Ribery masuk MU..dia rajin gak,laju pn laju.. kurang sikit poyo dr Ronaldo;p
n@m@n n@m@n 12 June, 2009
sayalahfaizul~that's right Faizul..we need Earth Hour campaign again and again

A.I.Z.A.T~tu ar..Ronaldo tu poyo je lebih..suka sgt nk jatuh..Glory..GLory Man. Utd