a race with father in law...

Malam minggu yg lalu aku pergi ke petaling Jaya utk menziarah wan yg sakit..Kitorang bertolak dgn 2 buah kereta pas maghrib..Sampai sana lebih kurang pukul 9 kot..xingat dh
 wan yg sakit..ksian dia..kena pakai mesin oksigen utk bantuan pernafasan..sewa RM400 sebulan..
lebih kurang 10.30 camtu kitorang pun balik..sebelum tu singgah kt Bangsar mengisi minyak perut yg lapar..hehe..Kedai makan dpn angkasapuri tu..
punyalah ramai manusia mkn kt sini..kalau aku masak sendiri pun dh lama siap..tunggu dkt sejam baru mknan smpai..dhla 2 kali diorg tertinggal order..xbuat..pastu bkn nk mintak maaf ke ape..mtg2 la kedai dia laku..
antara pose-pose muka kebosanan menunggu makanan
org lain dh mkn..tgk kak long tu..sampai tertido sebab tension mee bandung dia tukag msk xbuat..terpaksa tunggu lama..
Pas abis makan..ape lagi..blk la..ngah jln p tmpt keta smpt g snap gmbr bgunan angkasapuri yg dh tiba nama dia jd 1Malaysia
lbh kurang kol 11.30 kitorg pun blkla..msg2 dh ternampak katil..perut yg kenyang menjadi pemangkin kpd rasa mengantuk..
Mula2 aku ikut ayah aku dari belakang..tp lama2 aku tgk ayah bwk slow rock je..hehe..so aku tnyela wife aku..'kita potong ea?'..'Potong ar'..So aku potong la..xdela laju mana pun..100km/h je..dh lama aku kt dpn tetibe ada persona blue berry selamba je cilok keta aku..mcm kenal..ghuper2nya ayah daa...Siap senyum lagi abg kak long yg duk kt dpn tu..haha..
tu persona ayah aku..hehe..masa ni kt Highway LDP
iskh..iskh..kena potong balik daa..xkn aku nk potong balik kn?????Tp last2 aku terpikir idea nk memotong secara berbudi bahasa(boleh ke?).. Mcm mana?? Haa..masa kt tol tu aku masuk tol lane sebelah ayah pd masa yg sama..tp dgn kecekapan aku dgn mesin T n G..aku berjaya di depan ayah selama 0.05saat..haha..Aku keluar dulu..then aku pecut sket..pakai sikit N20 cm dlm Game Racing tuh..huhu..akhirnya aku kt dpn jgk..Tp xlama..tetibe je..
ayah potong balik keta aku..adui...
pastu aku dhxnk potong dh..haha..ayah dulu pelumba F1 tau..sampaila kt putrajaya baru aku potong balik sebab nk hon bgtau kitorg balik dulu sebelum diorang exit ke arah presint 14..aku straight je .
Blk2 kitorg terus kalut sediakan bahan untuk masak sahur nanti..pukul 1.30 baru tido..haha..


sekian TK

0 comment... add one now