sambutan yg lebih meriah!!



ketika tahun pertama aku menyambut hari guru di sekolah aku skrg ni..aku xdpt rsekn adanya sambutan hari guru..sebab mmg dh jd kebiasaan sekolah tu( aku tnye ckgu2 lama)..sambutan dibuat selepas Hari Kecemerlangan Pelajar..Masa tu aku rasa hari guru seakan2 acara sampingan..xrasa disambut..tp disumbat..disumbat dgn acara ntah aper2..shuffle(bknya aku condemn shuffle..aku kdg2 try gk shuffle..kantoi2..hehehe)..fashion show bdk2..lg ntah ape aku xingt dh..Pd tahun ni aku tgk sambutan berubah sama sekali..sangat meriah ...cikgu2 begitu sporting turut serta meng'sumbang'kan suara dan bakat terpendam masing2..meriah w/p tetap disambut selepas Hari Kecemerlangan..Maybe sebab pengerusi tahun ni sangat komited utk menjayakan hari guru( aku AJK..nk jgk bgtau..hehe)..Aku tgk kesungguhan dia nk menjayakan sambutan ini..Sampai dia sendiri pon menyanyi sekali..hehehe

video
ni la dia..Pn. Norazlina ( Pengerusi Kelab Guru bg sesi 2009 dan juga Guru Kanan S&M)

Persembahan dimulakan dgn nyanyian En. Norizan..pergh..meleleh dgn lagu Tiada Lagi ( Amy Search)..Bdk2 seronokla kn dgr lagu cmni..
video


Aku pulak ngan Cekgu Nazli n Ustaz Khairil meng'sumbang'kan( mmg agk sumbang) sebuah lagu kopratasa..Masihkah Kau Ingat..Lagu ni request dr pengetua..Prektis xsampai 2 jam, inilah hasilnya




Aku wt intro ngan lagu Yuna.tupun last minit decision ..sebab aku tau skang lagu ni menjadi kegilaan pelajar2 xkira laki ke pompuan..Bwk verse pertama je..konon2 nk attract students' participation..risau diorg xminat dgn lagu2 kopratasa
..tp aku silap..bdk2 ni enjoy lagu kopratasa..siap tepuk2 lagi n nyanyi sama2..pengetua n cekgu2 veteran pon nmpknya enjoy..almaklumlah..lagu zaman diorg kn..hehe..

Lepas tu ada jgk persembahan solo..hahaha..Lagu ramli sirap..eh..sarip..Bukan kerana nama..POn bdk2 ni tau lagu ni..siap nyanyi sama2 part chorus..lagu ape diorg xtau ek???



Pd tahun ni jgk sekolah dah ada band sendiri..So lg meriahla..Tp ada jgk yg negatifnya..Bila je band tu bwk lagu band indie Cinta Gila by Grey Sky Morning..siap2 melompat2 lagi mcm tgh lyn giggs..kalo laki boleh thn lagi..ni siap pompuan pon duk terkinja-kinja..Sampai Penolong Kanan Petang pegi sound baru diorg duduk..(silap aku xrekod pulak tang ni)

Ada lg beberapa persembahan yg aku x highlightkn kt sini..Antaranya persembahan berbalas pantun(pantunnya dh disediakan..huhu..aku rasa yg ni xpyh pon xpe..agk boring..npk mcm tangkap muat jer)..Persembahan nyanyian Miss Lee ( lagu bleeding by __ aku xtau..hehe, sajak,sketsa dll)

Hadiah????

hadiah tahun ni (pagi)

tahun lepas punya(petang)
Dulu aku mengajar ptg..bnykla dpt hadiah..tp bila naik ke pagi..xbp bnyk dh.hehe(mcm kemaruk nk hadiah je)..mmg..bdk lower form n sek ren suka bg hadiah kt cikgu diorg..Tp kami sbg ckgu sbenarnya xmengharapkan hadiah(tp kalo dpt seronok..haha)..Hadiah yg plg penting bg kami adalah kecemerlangan pelajar(ayt skema seorg guru)..Ya..Kecemerlangan..Kami merasa sgt puas bila anak2 murid berjaya..mcm aku sendiri..Hepi bila ada bdk2 boley jwb soalan add math yg ssh bebenor tu..w/p x semua..



1 comment... add one now

kAi kAi 04 June, 2009
Selamat hari guru cikgu... =)
Seronok dengar pasal smbutan hari guru.. ahaha
Sebab saya pun skrg ni guru ganti kat skola rendah... tgh cuti semester...
tp sronok la jd cikgu.. rasa puas.. hehe..

skali lg, happy teacher's day! =)

http://www.izwan.tk