Saya benci Add Math!!!!!

 Ni antara skrip-skrip add math yg membuat aku senyum sorg2 dan juga termenung...
Aku kadang-kadang buntu nk ajar diorang ni ..lebih2 lagi ada satu kelas tu yang aku rasa xsepatutnya ambil add math..math biasa pun sangkut..basic PMR pon lemah..rata2 dpt C PMR..kadang-kadang masalah tambah tolak pecahan pun tak boleh buat..tp aku ngaja sama je ngan kelas-kelas lain..kdg2 kesian jgk kt diorang..ramai yg xleh bawak tp terpaksa ambil..Kdg2 nk mrh sebab langsung taknak usaha..ntahla..Sampai ketua aku sendiri syorkan utk kelas ni just ajar yang basic je..tp cm x adil pulak kn???

kebanyakan macam ni la...salin soalan semula..mcmla dpt markah kn??maybe nk habiskan masa 2jam stgh tu..dh xtau nk buat ape..
yg ni pulak just hantar kertas ngan nama je
yang ni la paling best..

 untuk mid term aritu..ada la 10 org yng lulus daripada 100 lbh pelajar..tp tahun ni xramai yg dapat kosong mcm tahun-tahun lepas..juga tak ramai yg bwh 10..so aku rasa satu peningkatan dah tu..hehe..xpe ...cuba lagi
TK

{ 9 comments.. read them below or add one }

Bapak Bapak 18 June, 2009
C untuk subjek Matematik masa PMR pun kena ambik Add Math. biar betul, rapuh basic math bebudak2 tu. apa punya policy ni? heheh...

Sian bebudak tu, takut2 jadi alasan hilang minat nak belajar pulak nanti.

Masa Bapak dulu kena dapat A dalam subjek Math & Sains dlm PMR baru leh masuk aliran Sains.

Nak ambik Add Math pulak, minimum B dalam Math masa PMR..
n@m@n n@m@n 19 June, 2009
tu la..xtau gak kenapa mesti jd mcm tu..tp kat sini taraf sosioekonominya rendah, jd student dia phm2 la kn..ada 3 kelas yg ambil add math..yg 1st n 2nd tu pun dh xbrp ok..yg 3rd tu la average C..tp sekolah terpaksa cukupkn kuota..so bdk2 terpaksa la amik jgk..xsure sgt kuota tu arahan sekolah atau jabatan
Raisah @ echah Raisah @ echah 19 June, 2009
ADD MATH MEMANG SUSAH N PAYAH.. I STILL CAN FEEL IT!!!! hehe. mcm mana la mu buleh ngajar add math ni. tabik springggggg laaa...
n@m@n n@m@n 19 June, 2009
SAH..aku pun C dulu add math...mmg susah..lagi2 kalau anggap susah mcm aku dulu( ni yg aku basuh bdk2 selalu)..aku pun baru setahun mengajar add math..still learning lagi..kdg2 apa yg aku ajar tu aku baru tau..meaning dulu xtau ape..LIVE 2 LEARN
Raisah @ echah Raisah @ echah 24 June, 2009
agaknya lama ak tggal math ni... dlu kat U kene amik 1 paper, dapat la lepas2 pagar..huhu. abes pointer aku. teringat lak kt Cikgu Wan ngajar kite dlu.
n@m@n n@m@n 24 June, 2009
Sah..aku pun pegang title cikgu Wan skang..haha
ninim ninim 07 November, 2009
Dulu time kat sekolah..time form 4 selalu join aktiviti luar sebab amsla nak g kelas add math...memang tak penah buleh la add math ni..memang sebab dah memang mind set dalam otak kot..alegik nombor ngan math..fuh, camat STPM tak ada paper Math biorpun PAM tu ada la kira2 skit...
~mrs azmi~ ~mrs azmi~ 15 March, 2011
allergik sungguh dengan addmath ni dulu..

sekarang?

langsung lupa hape addmath tu sebenarnya sebab dah 11 tahun tinggal!
Iman Iman 31 January, 2013
Apesal otak aq kosong je wktu buat latihan add math erk ? Padahal aq buat kt kelas okay je .