IPOH...

Ipoh...Asal namanya dari sebatang pokok (ni soalan bonus utk juara Kuiz Sains Alam S/jadi Peringkat Kebangsaan 2001..Diorang tak boleh jwb..tp kitorang pulak tau jwpnnya..aduii..kalau kitorang yg jd juara dptla duit bonus beribu tu..hehe)


serius je muka aku nih...
naib juara pon ok la tu...

Kenapa tetiba cerita pasal Ipoh ni??? Esok..InsyaAllah aku akan ke Ipoh dan menetap dalam jangka masa yg lama di situ untuk kali kedua..Kali pertama masa kuiz tu la..Masa tu kt Hotel Excelsior( aku xingt, betoi ke x spelling dia ni)
Kali ni bukan pasal kuiz...Tapi
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
Kursus Induksi..uwaa..lama pulak tu..

Aduii..aritu aku risau gak kalau dpt induksi hujung tahun ni..masa tu insyaAllah aku dh menimang cahaya mata dan Fiza pulak berpantang..tu jd risau...Tp skang pun risau gk..Fiza tgh sarat skang..Ape2pun terpaksa gak la pergi kan??

Kalau ditolak nanti makin lama proses sah jawatan aku..yg aku risau
> time dia lenguh2 atau angin2(biasa la kn org pregnant)..kalo ada aku boleh tlg urut2<
>dia kehilangan chef assistant utk sementara waktu<
>terpaksa la dia basuh baju & jemur sendiri<
>time dia pening2 cane?<
dan mcm2 lagi..kesian dia..Dia pun sedih je sebab ni first time kena tinggal pas kawen..
Semenjak kawen ni aku tak de pulak kursus berhari2 yg terpaksa berjauhan..Kalau ada pun kursus tu sebelah petang je..Kali ni amek koo..2 minggu..Haduii..

Dan start esok xde lagi post2 drpd aku sehingga la aku balik..hehe..tp kalau kt hotel ada internet..bolehla kn???

5 comments.. read them below or add one

a kl citizen a kl citizen 15 July, 2009
selamat berkursus... sayang isteri tinggal-tingalkan...
Bapak Bapak 15 July, 2009
Wan,

Welcome to Ipoh! nampaknya 1/2 bulan bertapa kat Ipoh la yer..hehhe

Hotel Seri Malaysia tue x jauh dari opis Bapak. kalu free,xde induksi, bolehlah jumpa. Bapak leh jd tour guide..hehhe

just kal 0193352295
sonata anak kancil sonata anak kancil 15 July, 2009
selamat berkursus....ade lagi ke kursus sampai 2 minggu ni? tepon selalu kat isteri tu...cian dia, tapi sonata dulu lagi cian....kena 'tinggal' 9 bulan 10 hari -balik2 anak dah 1 bulan!!!bayang kan lah!!!sedih2...semua buat sendiri!!!
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 16 July, 2009
ipoh? tanah tumpah darah tuuu..

semoga bini ko tabah menanti kepulangan. semoga semuanya baik2 aja.

*semoga bini aku cepat dapat p induksi gak
Cybernetics Mind Cybernetics Mind 16 July, 2009
selamat berinduksi...

hehehe...bila sebut psl kursus..
aku tingat kwn aku sorang..
dialognya lebih kurang cam ni..
"tgok anak org...tingat anak sendiri,
tengok bini org...lupa bini sendiri"

jgn jadi cam tu taw...heheheh