janji.....Ikan Bakar Berempah

 Alkisahnya mcm ni..PT Kew sekolah aku telah silap buat gaji aku..Elaun rumah xdpt penuh..so tiga bulan sebelum ni tertunggakla elaun tu..then aku janji ngan wife, bila dh dpt elaun tertunggak tu, kitorg pegi mkn ikan bakar berempah di tmpt kitorg mkn dulu..Yankies Hut yg terletak di Bangi..First time kitorg pergi 'celebrate' besday wife aku..kali ni 'celebrate' dpt gaji tertunggak pulak..haha
Yankies Hut ni unik sikit tempat dia..Tp ada lg tempat2 mkn unik kt Bangi yg aku pun xpernah pegi w/p 4 tahun aku belajar kt sini..Emm..dulu pernah masuk Kosmo, Bangi ni Syurga Makanan..Mcm2 kn..

So apa yg unik sgt?? Emm..Tempat dia sekali tgk ala2 resort sket..Luas dan siap ada pondok2 sbgai tempat mkn..Aku post kn dulu gmbr2 yg lepas..
haa..Mkn kt pondok..Pastu bersila pulak cm kt Jepun gitu..
Dulu masa belajar pernah mkn kt sini sekali ngan kwn2..senior yg baru konvo belanja..
So mcm man pulak dgn makanan dia?? Bagi aku..Yg paling special adalah .
ikan bakar berempah.
dan
cendawan goreng yg rasanya mcm KFC..haha
Kali pertama kitorg makan kt sini..order mcm2..dh xingat ruang cukup x dlm perut..hehe
Tu dia..mknan yg diorder oleh 2org hamba Allah tu..Tom Yam..Telur Bistik..Kailan Ikan Masin..Ikan Bakar Berempah..cendawan Goreng
dan xlupa fresh orange JUMBO yg xabis minum w/p berdua..last2 TAPAU la bt balik..haha
 Khusyuk mkn..haha
w/p bnyk..Alhamdulillah..Licin jgk kecuali nasik tinggal sejemput je lg..dh penuh dh...

Ha..Tu baru yg tahun lepas...Yg kali ni belum cerita lagi..(dh berjela pnjg pun xcrita lg yg terbaru)..Kalau sebelum ni mkn di sebelah ptg..kali ni kitorg pegi waktu mlm pulak..
Nk masuk ke sini punyala seram kalau mlm..mcm perkampungan terpencil pulak
Huh..Sampai gk akhirnya..
pas order aku tido jp..hehe..Tp jgn risau..tido bkn sbb service lmbt..stkt ni service diorg lajuuuuuuu je..
Ngah berangan tunggu mknan siap..hehe
untuk kali ini..kami mengorder dgn berhemah sekali..Order ikut kemampuan perut..haha..
just mkn ikan siakap 3 rasa ngan  tom yam campur je..
sedap weiii..sebenrnya order ikan bakar berempah tp rempah dia abess pulak..uwaaa..
x ketinggalan JUMBO..hehe..kali ni bertapau lagik..xabess..
Gmbr2 dlm Yankies Hut..
nk jgk kucing ni 'enterprem'
Lebih kurang pukul 9.30 gitu kitorg balik..Mlm tu tertinggal la episod 6 nur Kasih..nsb baik ada catch-up TV kn online..download pastu tgkla puas2

SEKIAN

{ 7 comments.. read them below or add one }

imanshah imanshah 06 July, 2009
konsep makan duduk kat bawah banyak dah dipraktikkan kat melaysia.. kalau p indonesia dah lama dah buat..meleleh juga nengok menu tuh..nanti kalau singgah ke bangi, kena carik tempat tu..
n@m@n n@m@n 06 July, 2009
tu la..dkt pasir puteh pon pernah ada restoran yg mkn bersila..bila tuh nk singgah imanshah?hehe
tengku_fir21 tengku_fir21 06 July, 2009
huhuhu...
sedap ikang bakar
suffian.othman suffian.othman 06 July, 2009
gila la cikgu..bgus la bwk wife mkn tmpt2 cmtu.. at least wife hpy kn.. tmpt 2 da g da.. mmg sdp n blh tahan la. huu.
A.I.Z.A.T A.I.Z.A.T 07 July, 2009
mak aih, tgk gambo pn aku dah teliur ar man.hehe.lawo ek tmpat tu.. nati aku nk bwk kwn2 gi try sana ar..

tp jauh ar gi bangi(dari kl).. man, pecite MU? sape nk ganti ronaldo ni? dah r sume player real madrid rembat.

hampeh..

take care man
n@m@n n@m@n 07 July, 2009
dari kl jauh gk la kn..hehe..kalo dh dtg tu jom kita men futsal..haha..

tu la..mtk2 Owen fit pastu boleh main mcm dulu2..mesti best partner ngan owen..

xtau sape lg yg boleh dibeli...hmmm
n@m@n n@m@n 07 July, 2009
pian..dh smpai ek?? advance tol ex-student aku ni..