my 1st 50

Setelah lebih kurang 2 bulan aku berblog, akhirnya nuffnang aku genap-genapla RM50 minggu ni..hehe..walaupun RM50 untuk 2 bulan( lama gila baru dpt seciput ni)..tapi terdapat satu kepuasan bila dapat duit dgn hanya berblogging

Padahal kalau aku mengajar tuisyen..senang2 je dpt RM50...2 jam dah boleh dapat jumlah tu..malahan lebih lagi ..Teringat masa bujang dulu buat tuisyen malam subjek add math dkt sekolah Teknik Klang..2 jam sekali buat..dptla RM80..wow!! so total sebulan dptla RM320...Tapi dah kahwin ni tak buat la tuisyen..dapat tawaran pun aku tolak atas sebab2 tertentu..kahkahkah..

Sebut pasal tuisyen ni..kalau mengajar xsepatutnya kita fikirkan duit kan..hati kena ikhlas..mmg la dpt duit..tapi kepuasan yg kita dapat sekiranya murid-murid paham apa yg kita ajar xdpt digambarkan..tu yang aku rasa la...Sama juga mengajar kat sekolah, kalau kita mengajar dengan penuh ikhlas, budak2 akan dpt rasa yg kita betul2 nk memberi ilmu kpd mereka. w/p mmg ada yg x bg perhatian..Kepuasan inilah yang aku rasa tinggi nilainya..yg xdpt ditandingi nilai materialistik yg kita dpt..

Panjang pulak cerita aku..nak cerita pasal nuffnang je td..hehe...
ni la dia..sharp je RM50..

semenjak tak update,dalam 4 hari ni, xsampai 200 pun orang view..hahaha..dah xde update..sape nk tgk kan??? Aku tengok blog yang popular tu sekali dapat beratus..bestnya..Dah rajin update pastu org yang view ramai, dptla kn?? aku pulak?????

Anyway, thanks kpd sesiapa sahaja yg sudi singgah di blog aku ni..semoga kita dapat kongsi sesuatu di alam maya ini..Dan juga dapat mencetuskan pemikiran sekiranya ada isu2 tertentu yang diutarakan.

P/S : Dengan duit ni aku rasa nak wat contest la..pakai duit ni utk beli hadiah...ok x???

{ 12 comments.. read them below or add one }

a kl citizen a kl citizen 26 July, 2009
oo.. baru akak tau nape orang letak nuffnang tu...

nak letak gak lah....
n@m@n n@m@n 26 July, 2009
letak la kak..senang2 je dpt duit zaman la ni..
CikGu_MaN CikGu_MaN 26 July, 2009
ooo.... duit 2 diorang paid cmne ekh???
n@m@n n@m@n 26 July, 2009
cikgu man~cash out je..masa register kita ada isi nama, IC ngan alamat..nt dia akan hantar cek..tp makan masa jgk proses dia
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 26 July, 2009
hah.. contest cepat. menang dpt bmw nih.. :P
h4ir3e hu3ain3e h4ir3e hu3ain3e 26 July, 2009
haha...
congrats... =P...
saye pnye baru RM1.30 x grak2
Mata Hati Mata Hati 26 July, 2009
aku punya dah berbulan2..baru 10 ringgit..hahaha
tengku_fir21 tengku_fir21 26 July, 2009
yeyeye..
dah dapat duit dri nuffnang...
boleh belanja mkn
sonata anak kancil sonata anak kancil 27 July, 2009
akak pun ada gak...tapi ntah la tak cek2 pun...ni pakai per view ke per click??? dalam 2 bulan dapat banyak tu? mai tolong ajar sat, wat cam mana....
Applique Tee Shoppe Applique Tee Shoppe 28 July, 2009
huhu biar betul 2 bulan = rm50???
aku dah dekat setahun baru Rm45++

ko wat camner erk??

www.sweetdarling79.com
badakbiru badakbiru 28 July, 2009
kira orait la gak tu bro..aku ni dah dkt sethn berblog, singgit pun tak sampai lg..huhu
sensasi2020.blogspot.com sensasi2020.blogspot.com 10 June, 2012
Apa yang penting kerja misti ikhlas,
Tak kira di dala atau di luar kelas,
Jangan pula buat-buat malas,
Nanti apapun tak dapat pahala pula terlepas.