Sejam setengah utk 3 keping roti canai

Hari Sabtu lepas aku balik rumah lagi..hehe..Petang Sabtu aritu kelas sepatutnya habis 10.30 malam..tetapi selepas urusetia berbincang ngan penceramah, jadi kelas petang yang sepatutnya habis 5.30 ptg diteruskan sehingga 6.30 ptg..maksudnya mlm xde kelas..Penceramah pulak jenis memahami..siap perli kitorang..tanya 'fikiran dah kt rumah ke??' 'Takpe saya faham'..katanya..hehehe


So ptg semalam lepas makan terus balik..Singgah kat tapah solat, beli buah untuk Fiza ngan mak..Dan seperti minggu lepas..aku turun dkt Plaza Tol yg masih aku xtau nama dia..Fiza ambil kat situ..

Singgah kt kedai Presint 9..tapau nasik terus balik..sampaila kt umah 11 lebih camtu..

Pada pagi Ahad pula..Fiza teringin nak makan roti canai..Kalau minggu lepas,untuk breakfast kitorang makan mee sanggul kolaborasi kitorang berdua
Aku jadi assistant chef je..hoho..pernah sekali aku buat..tapi lain macam je jadinya..Fiza takleh telan...sian dia..last2 aku yg perabiskan

sO pada pagi Ahad tu pergilah cari roti canai yg famous kat Presint 9 tu..
rahmat Allah mencurah di pagi Ahad..tido pun best kn???kui3x

Masa sampai tu..orang memang ramai..Masa order pun brader tu cakap..
'Lambat lagi bang'
aku Jawab ' xpo..xpo..Lma sangat ko?( speaking dgn org kampung)
' Ho..Lambat lagi'
'ok..ok'

Aku ingat lambat tu setngah jam ke..Tapi...

SEJAM SETENGAH!!!!!!

Haduiii...So terdengarlah suara yg mengatakan 'Tu la..ajak awl2 tak mau p'..hehe

Bayangkan nak tunggu roti canai 3 kpg dlm masa sejam setengah...??? Kalau setakat aku yg nk makan, aku cancel dah..Tak makan pun takpe..Sebab Fiza yg teringin nk makan..aku gagahi jugak melawan perasaan nak blah tu...hehe..Tp aku jugak yang cakap kat dia..Sabar..Sabar..Memandangkan dia pun rasa semacam dah menunggu lama
sabar..sabar..minum air dulu..jgn perabis pulak..lambat lagi roti nk siap

dah takde keja lain nak buat..Wifi je la keja aku..last2 mati kutu nak buat pe ngan internet..Kat umah pun ada..So aku pergi la beli paper..Al-Fatihah ke atas Yasmin Ahmad..
tengokla mak cik ngan pak cik sekeluarga  ni..bertongkat pipi dah..diorang pun menunggu lama merenung je ke arah brader yang menebar roti canai tu..

komen Fiza
' Awatla diorang ni..dah tau laku..pakai la 2 org buat roti canai..Tak pandai strategi berniaga la'

Panjang lagi dia memberi kritikan..tapi aku amik part tu je...hehe..Tapi mmg betul..yg aku heran pekerja ada 4 org..yang wat roti sorg je..lagi 3???

sorang tukang buh kuah
Sorang lagi tukang ambil order
Sorang lagi aku tak tau fungsi dia..

Ntahla..Mmg tak patutla..ksian kat pelanggan menunggu lama (termasukla kitorang)
tunggu sejam setengah..mkn tak sampai setengah jam..haduii...20 minit je dah licin

Lain kali kalau nak pergi makan roti canai..aku nak pergi Bangi je la..

P/S : Geli aku kalau nak mkn roti canai kedai Mamak..padahal sebelah tu ada 2 kedai mamak..

3 comments.. read them below or add one

sonata anak kancil sonata anak kancil 27 July, 2009
Mak oiii....lamanya.Kalau sonata & hubby -lama dah blaaaa....sori - lambat sangat , samalah gak, hubby akan pot pet - berniaga tak ade stategi la , ntah apa2 lah lagi ....akak sabo aje le...

macam tak ade kedai lain ke? tapi biasanya kalau dah lama macam ni,memang komfem kami tinggal ....tak makan tak pe...ada lagi kedai2 yang biasa makan....
A.I.Z.A.T A.I.Z.A.T 28 July, 2009
salam,man.sory ar lama x jenguk blog ko, ak bz sket ar,keje mlm..huhu..

kalo ar aku yg tgu 1jm 30 minit,
msti aku tension gile.heheh.
xpe man,bgs ar sabar..

p.s-ko gi tgk x game mu vs malaysia aritu? aku g,dpt seat bawah skali.
perghhhh,clear gile man..terharu dpt tgk player mu..huhu

ok man, take care ek..salam
cikgujep cikgujep 22 January, 2011
assalamualaikum...
memang taknak makan roti canai kat sini... lembab sangat, pergi sini makan nasi lemak ayam goreng berempah tu aje