Doa Elak Wabak ( Entri Melekat)

ENTRI TERBARU DI BAWAH ENTRI NI

Wabak H1N1 semakin merebak..Sudah ramai orang menjadi mangsa...Apa lagi yang kita boleh buat selain kuarantin??

Ada satu doa untuk elak wabak..Fiza dah wat post ni, kebetulan mmg aku jgk terfikir nak buat..Dah benda elok apa salahnya kita war-warkan kan??





Aku ada terbaca amalan membaca doa ni adalah 3kali setiap pagi dan petang


Mantan Tuan SS Mufti Negeri Sembilan, Dato` Sheikh Haji Mohd Murtadza bin Sheikh Ahmad telah memanjangkan satu doa yang disebut oleh para ulama kita antaranya Tok Sheikh Wan Ahmad al-Fathani dalam “Bada-i-`uz Zuhur” untuk dijadikan amalan mencari keselamatan daripada ancaman wabak penyakit dan bala` bencana. Maka amatlah munasabah untuk kita jadikan amalan dalam masa tercetusnya wabak baru yang menggegarkan satu dunia sekarang. Vaksin tu vaksinlah jugak, tapi jangan lupa memohon kepada Allah s.w.t yang Maha Berkuasa. Tok Sheikh Wan Ahmad menulis dalam kitabnya tersebut:
Barangsiapa yang membaca beberapa kalimah ini tiga  kali pada pagi-pagi dan petang-petang, sejahtera ia daripada mengenai waba`.

Untu sesiapa yang belum ada doa ni,Kalau nak yang versi words untuk printout download kat bawah ni

Sebar-sebarkanlah wahai sahabat..Moga2 Allah makbulkan..Moga2 kita jumpa penyelesaiannya..

{ 15 comments.. read them below or add one }

lili11 lili11 06 August, 2009
Sabar sabar ... Memang haku tengah sabar la ni ...

Precious
n@m@n n@m@n 06 August, 2009
sabar??? ke sebar kak?
suffian.othman suffian.othman 10 August, 2009
cikgu naman...
nk blaja edit ke..
xpe2..
nanti cikgu bg adress pape x kish la ofis or rumah...
blh tlg ajar ckgu guna Dslr n edit with Ps cs3.. senang je..x pn blh buat photoshoot session cikgu ngn wife..saya buat yg terbaik..siap edit.. oke x? if xnk xpe..
sian la kt ckgu..xde gmbr yg special for bt kenangan ngn wife...pape pn nanti ble sye free sy alert kt no hp ckgu.. oke. im out
n@m@n n@m@n 10 August, 2009
pian~ khidmatmu mmg diperlukan..hehe..nak photoshoot..nk DSLR..
Ariey Ariey 12 August, 2009
terima kasih naman sgt berguna ni
n@m@n n@m@n 12 August, 2009
Ariey~ amal2kan la ek..
daydeck86 daydeck86 16 August, 2009
thanks ya bro
nanti saya sharekan jugak kat blog yang tak berapa ramai pengunjung tuh.....
Cikgu Adham Cikgu Adham 26 August, 2009
slm... sebab tu kawe x kelik sememnanjung heh heh.... tau dh wabak goni sdg mantap tu...
juk juk 02 September, 2009
Salam ziarah. jemput ke blog saya. Kalau u setuju, jom kita tukar2 link di blog list utk promosi blog masing2.

Thanks.

Daddy Zuki
zukidin.blogspot.com
Putra Al-Maliki Putra Al-Maliki 05 October, 2009
TQ for the doa... i''' d/load it soon... =)
xiiinam xiiinam 11 October, 2009
Letih dengan LADAPni kan Naman....




Kekadang...pengisianya ...emmm alahai!

Tapi kerana patik hamba yang sentiasa siap siaga menyerah batu jemala....menurut perintah sajalah....
Budak Jahat Budak Jahat 03 November, 2009
cikgu muder..best juga update pasal kehidupan cikgu..xpenah tau pon..