Nak IPhone free??? klik sini


Kepada sape2 yang nak ajar anak-anak ataupun pelajar-pelajar mengingati sifir dengan cara yang agak mudah..Bolehla guna kaedah e-sifir yang telah dicipta oleh seorg guru (aku tak ingat dah nama dia)..

Kaedah ni menarik jugak, tapi ia juga memerlukan pelajar mengingati step step tertentu..


Bila pelajar tu masuk je exam..Suruh dia terus tulis sifir-sifir yang dihafal menggunakan kaedah ni di kertas soalan...Jadi bila pelajar2 tu berhadapan dengan soalan yang memerlukan penggunaan sifir..Dia akan rujuk sifir2 yang dia dah tulis tadi.




Tapi kaedah ni terhad kepada sifir 5-9 shaja..Tak pasti sama ada masih ada untuk sifir2 yang lain atau tak

Untuk penjelasan lanjut..BOleh download kat bawah ni..Just format power point


P/S : Teringat dulu masa sekolah rendah aku agak lemah dalam mengingati sifir..Rasa macam nak lari ke toilet setiap kali masa Math..Skang aku ajar Add Math..hoho

P/S :

Nak menangi cash, gajet² menarik seperti Ipad, laptop, atau Iphone? Peluangnya ada di bawah. Sila klik gambar di bawah ni. Mana tahu ada rezeki anda.

19 Comments

  1. aku paling ingat 7x7=49. ade ke patut masuk ujian mase dajah dua? mana hafal sifir 7 lg. terpaksa kira manual hihii

    ReplyDelete
  2. menarik nih..tp K.Sally dok terkulat2 lg nih nak explain kat Iman..

    ReplyDelete
  3. uh mantap ni... kawe bleh aply ke students kawe heh hhe

    ReplyDelete
  4. boleh cuba...
    budak-budak sekarang...belajar di tingkatan satu, sifir 3 & 4 pun tak ingat!!

    ReplyDelete
  5. laki cikgu kimia~ skang sifir ingat lagi tak?hehe

    tchersally~ dh dowlod power point tu tak kak?? Kalau tengok dgn power point cpt paham sikit

    Cikgu Adham~ sekolah menengah pon kena ajar balik kn sheikh bab sifir nih

    CM~ student saya, 2x3 pon pakai kalkulator.. -4 + 16 pon nak tekan kalkulator gak...

    ReplyDelete
  6. Kawe hapal sipir pakai tangan jah..huh cemerlang juak..budak2 zaman sekarang dah terlalu bergantuung pada mesin kira..haha

    ReplyDelete
  7. imanshah~betul tu..kdg2 teknologi meyebabkan otak kita 'lembab'

    ReplyDelete
  8. waaaahhh..bgs ni naman..bleh amek idea ni..snang la ajr dorg sifir neh..kdg2 stdnt ak neh sifir dua pun xtau..huhu..wokeh..thanx cikgu naman..

    ReplyDelete
  9. Amek..amek la..FOC..budak skang mmg camtu..student aku tambah tolak pon pakai kalkulator

    ReplyDelete
  10. Salam naman...bagus sungguh dgn ade sifir mcm ni...mudah & senang...leh ker minta izin utk akak letak sifir ni kat N3 blog akak jugak?

    ReplyDelete
  11. boleh2....dah dowlod dah??

    ReplyDelete
  12. dah!!

    lame da cari yg ader gune powerpoint ni...nak wat sendirik mls lak tuh!huhu!

    mekaseh yer!

    ReplyDelete
  13. dah!!

    lame da cari yg ader gune powerpoint ni...nak wat sendirik mls lak tuh!huhu!

    mekaseh yer!

    ReplyDelete
  14. salam kenal - saya dah copy powerpoint tu...nak ajar pd anak2 dirumah :) saya bukan guru. tp berminat dgn teknik ini.

    ReplyDelete
  15. satu info yang bagus nie...walaupun saya tak ajar math tapi boleh ajar anak2...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum cikgu naman, sy tertarik dengan kaedah ni dan saya ada menggunakan kaedah ni utk kajian tindakan @ tesis sy. So bleh x sy tau sumber2 yg berkaitan dgn kaedah ni?

    ReplyDelete
  17. @syabab islam

    waalaikumussalam,

    itula pasal, saya tak ingat dah nama cikgu yang reka kaedah ni..sebab dah lama sangat..sori ye

    ReplyDelete
  18. baru tau ttg teknik ni..hehe..
    dpt link dr blog "diari cikgu su"..=)

    ReplyDelete
  19. Hampir sama dengan ciptaan saya tau...

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post