e-sifir...Kaedah Mudah Menghafal Sifir

on Tuesday, August 11, 2009

Nak IPhone free??? klik sini


Kepada sape2 yang nak ajar anak-anak ataupun pelajar-pelajar mengingati sifir dengan cara yang agak mudah..Bolehla guna kaedah e-sifir yang telah dicipta oleh seorg guru (aku tak ingat dah nama dia)..

Kaedah ni menarik jugak, tapi ia juga memerlukan pelajar mengingati step step tertentu..


Bila pelajar tu masuk je exam..Suruh dia terus tulis sifir-sifir yang dihafal menggunakan kaedah ni di kertas soalan...Jadi bila pelajar2 tu berhadapan dengan soalan yang memerlukan penggunaan sifir..Dia akan rujuk sifir2 yang dia dah tulis tadi.




Tapi kaedah ni terhad kepada sifir 5-9 shaja..Tak pasti sama ada masih ada untuk sifir2 yang lain atau tak

Untuk penjelasan lanjut..BOleh download kat bawah ni..Just format power point


P/S : Teringat dulu masa sekolah rendah aku agak lemah dalam mengingati sifir..Rasa macam nak lari ke toilet setiap kali masa Math..Skang aku ajar Add Math..hoho

P/S :

Nak menangi cash, gajet² menarik seperti Ipad, laptop, atau Iphone? Peluangnya ada di bawah. Sila klik gambar di bawah ni. Mana tahu ada rezeki anda.

Ranking: 5
 
© Hidup Ini Suatu Pembelajaran All Rights Reserved