Tag Handphone

Tag ni dtgnya dari Fiza...hehe..Kalau org lain yg tag aku xjwb kot..

Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
setahun 7 bulan...lama dah rupenya


Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut? 
Aku suka pic ni sbb cam kat oversea(hahaha)..gmbr ni mcm org lain yg tolong amek...

Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?
ada 359

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf 'M'?
37

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
3 je...Yang first masa kat U..tu pun akak aku bg..jenama apa ntah..besar gedabak..pas rosak nokia 1100..kena curik..pastu beli Sony Ericson T630..rosak yg ni tukar Cybershot pulak

Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
Maxis..Tak tau kenapa..Dah pakai maxis malas dah nak tukar..Cam lbh kurang je semua

Nada dering yang anda gunakan?
Untuk default aku pakai lagu Bittersweet~big black hole..untuk Fiza Blur~Tender..pastu ada Cranberries utk ma aku, utk akak aku ada band indon The Perisher..

Senarai top 5 yang anda selalu msg?
Fiza
Akak aku
Mat Zul ( Msg time musim bola je..Dah abis season diam membisu dua2..haha..)
Abang aku
Yang lain tu kdg2 je

Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
Mybaby*Luv*Noti..uhuk

Orang yang nak di tag?5 org ni sahaja :
Aalamak..tak nak la aku tag sape2..harap2 takde tag dah utk aku pasni..hehe

Soalan kat bawah aku tambah sendiri

Bila anda nak tukar henset anda yang dah terkopak tu?
Bila dah betul2 patut ditukar..Tapi mcm dh tak lama dah henset aku ni..bertahan..bertahan

Adakah anda berminat dengan handphone yang canggih2?
Minat sangat tapi tak teringin nak beli(setakat ni)...hehe..kalau free org bagi aku nak la..Kalau nak ikut teknologi hp ni mmg tak terikut la..tiap minggu ada je model baru..Aku kalau nak beli hp mhl2 ni berat sket..sebab pe
- Ko beli arini 2ribu, dlm masa sbulan dh turun 100-200 harga dia( buat skt hati je)
- Beli canggih2..tp berapa banyak sgt function dia yg aku akan guna..aku byr utk function yg lain jgk tp aku tak pakai..what a waste
- Beli mahal pun insuran xde cover kalo ilang/kena curik..Kalau aku beli ngan harga 3ribu(ada cikgu masa kt kursus aritu pakai HTC harga 3ribu)..Kalau hilang/rosak/masuk air???? Menangisla tak berlagu..Zaman skang ni tengah kita pakai pun diorang boleh curik hp kita..Pernah terjadi ni..mbr aku pulak org gunting poket seluar dia masa dia tido sebab nk ambil hp..Pastu ada gak kita tgh berckp org sambar dari belakang..adui..x ke kesian

Ada satu contest dapat henset..aku nk join la...nanti aku post lepas ni..hehe

6 comments.. read them below or add one

imanshah imanshah 06 August, 2009
dulu umah kawe masuk pencuri..habis dikebasnya HP baru beli..huh seribu lebey..
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 07 August, 2009
nama yg tersayang tu comel beno bunyi nyer hihii
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 07 August, 2009
nama yg tersayang tu comel beno bunyi nyer hihii
Mata Hati Mata Hati 07 August, 2009
aku just pakai 2 hp jer..

1st nokia 3310 - start pakai tahun 2002 sampai 2007

2nd nokia 6288 - tengah pakai sekarang. aku beli yg ni sbb hp lama aku terjatuh dlm lubang tandas..

whatever..ader gak plan nak beli yg lain tapi aku lebih utamakan kamera dulu. hp ni setakat boleh call dan antar sms, cukuplah