kerbau tok long..

hari raya pertama, mmg jadi kebiasaan tok long buat open house besar-besaran
tahun ni menunya laksa dengan nasi beriyani



tok long ni tokey kerbau ngan lembu..hari tu dia dgn baik hatinya 'sponsor' sekor lembu utk kenduri kawen aku ngan Fiza


Ni adalah kerbau yg ada kt umah dia..Rugi aku tak sempat 'snap' tok long buat demo pegang 'teloq' kerbau..hoho..
Aku nak p dekat pun takut..dia selamba je pegang..dah kenal tuan kot..

bak kata pepatah

'Hanya johari mengenal maniam' hahahaha



 
sepupu kitorang..Hisyam menunjuk isyarat 'keamanan'

 
kata abang 'dik..kat bandar takde binatang ni'  adik jawab 'ye ke bang..comeynya binatang ni'


setakat kerbau ni aku tiup mcm ni je bro

 

 

ni la aina..anak acu..suka berangan..hoho
Aritu tergelak besar kitorang, dia duk gaduh ngan abang dia pasal 'cintan-cintun'
si adik ckp abg mengorat budak tu
si abang ckp adik gilakan kat org tu

>Last-last si aina cakap

'ala..Kau tu dilanun cinta'..diulang

DILANUN

hahahahahahaha

P/s : mana gambar raya?????

{ 12 comments.. read them below or add one }

tengku_fir21 tengku_fir21 30 September, 2009
huhu
meriah nyerrr
singgah ler ke blog...
en_me en_me 30 September, 2009
baiknyerr atok tewww..
n@m@n n@m@n 30 September, 2009
tengku_fir21 ~ wokessss!!



en_me ~ memang gitewwwwww
imanshah imanshah 30 September, 2009
Kuba ke kerbau?? haha..haish sedap ke kuba ni...terlalu jarang sangat makan
sonata anak kancil sonata anak kancil 30 September, 2009
manjanya cucu tok long - dapat lembu sekor!!! moga2 cicit tok long dapat lembu gak bila nak wat kenduri....
Anak Tumpat Anak Tumpat 30 September, 2009
bagus tok long demo naman,,sponsor kuba nah.. kalu tok long demo nk "nikah" pulok demo patut sponsor gajah pulok ko dio..hahahahha apepun beh arr toklong demo..
n@m@n n@m@n 30 September, 2009
imanshah ~ kdg2 xleh beza daging kuba nga lembu gu...



sonata anak kancil ~ hehe..

mudah-mudahan la..
n@m@n n@m@n 30 September, 2009
Anak Tumpat~ gajahhhh?????

memang beh...
a kl citizen a kl citizen 30 September, 2009
assalammualaikum

mana sedap ? daging kerbau ke , daging lembu?
n@m@n n@m@n 30 September, 2009
a kl citizen ~ salam..

biasanya daging kerbau ada berbau sikit..

xtau mana lg sedap..

ramai org tak suka..

ada juga yg suka
xiiinam xiiinam 30 September, 2009
bunyi kambing ckLah tau
bunyi lembu biasa dengar


bunyi kerbau...macam mana eik?
tak pernah dengar....


tapi...mata kerbau tu memang comel...
n@m@n n@m@n 01 October, 2009
xiiinam~ a'ah..sy pon tak sure bunyi dia mcm mana kak..

telur goreng mata kerbau mmg sedap