Teknologi Parking yang menyenangkan

Biasa dengan pusing-pusing cari parking tak dkt shopping complex???
tang ni yg buat kita hilang sabar kannn????

Petang tadi aku ke Alamanda..Mmg ramai hari ni..Jadi nak masuk tempat parking pun bersesak-sesak la..
Masuk je ada signboard (whiteboard je) yg tertera 'Penuh. Sila ke atas'..


Tapi Fiza suruh try jgk tengok kat aras yg dikatakan penuh tadi..Dipendekkan cerita, lebih daripada 5 petak parking kosong..hoho..

Kesimpulannya, sistem parking Alamanda perlu diupgrade macam kat Mines..

Macam mana????

Sistem parking kat Mines memang tip top..Menjimatkan masa

Tak perlu cuba masuk lorong satu demi satu..Dia dah siap bagi sign kalau lorong tu penuh..kalau ada kosong dia bagitau ada berapa kosong..Tengok gambar kat bawah ni

haa..best kan..Tak pyh pening2 cari

Kita juga mesti 'alert' dengan lampu di sepanjang lorong-lorong

HIJAU- Jalan
MERAH- Berhenti

hahaha..tu lampu isyarat la..Tengok gambar kt bwh

memang sangat menyenangkannnnnnnn!!


Kalau yang rabun warna merah-hijau tu kenalah cari spek rabun warna (ada ke?)..hoho

INFO ; Rabun warna tak sama dengan buta warna

lagi sekali...

Kalau merah jangan duk pulun jugak nak parking tau...hoho..(ada model pulak)

dan nak bayar pon senang..Ada Touch n Go..Let bygones be bygones (takde kena mengena)

Kan bagus kalau semua sistem parking camni..Pok cik sukoooooooooooooooooooo!!!

P/S : Nape aku rajin wat post pasal ni!!?? Mines tak bagi komisen pon!!
Gambar diambil masa 'celebrate' anniversary kitorang hari tu..hoho

{ 11 comments.. read them below or add one }

chekgu BaniHassim chekgu BaniHassim 07 September, 2009
teknologi tu mahal kut...
jadi tak semua nk invest, kuar duit sket...eh, byk...

erm, psl tutorial nk guna paint.net tu, nnti aku usahakan...insyaAllah...
imanshah imanshah 07 September, 2009
Teknologi makin canggih, kalu kawe g kula lumpur takut tak gheti nak guno..maklumlah ipoh dok manual lagi
xiiinam xiiinam 07 September, 2009
Wah....ini memang betul-betul 'rajin' ni. Mines kena pertimbangkan untuk bagi komisyen ni...



Lamanya ckLah tak pergi ke Alamanda. Selalu ke Putrajaya, sebab 2 adik berkerja dan menetap di sana. Seorang Peg. Teknlg Mklmt di Kementerian Penerangan, Komunikasi....dan seorang lagi Dr pakar di Hosp. putrajaya.
n@m@n n@m@n 07 September, 2009
CBH~ betul tu..maybe kos sgt tinggi..tp apa slhnya kn invest..pkai keuntungan yg bnyk tuuuuuuuuuu..hoho

wokeh2..buat jgn tak buat..masukkan nama aku sekali..hehe



imanshah ~ teknologi canggih menyebabkan manusia jd mls..betul tak???
n@m@n n@m@n 07 September, 2009
xiiinam ~ owh..yeke..

Dr pakar bidang apa kak?
cikgu_math cikgu_math 07 September, 2009
parking di kota bharu...
sakit jiwa tahap gaban nak cari tempat parking...esp hari cuti..
agaknya kena pergi shopping kat mines kut?? ha..ha..
n@m@n n@m@n 07 September, 2009
cikgu_math~ betul2..

wife saya skali pegi KB masa cuti sekolah raitu dah serik dah..tak nk pegi dh..hehe

Jauhnya nk shopping tuuu
tengku_fir21 tengku_fir21 07 September, 2009
kite perlukan tempat parkir kereta "double decker" baru best mahal pun tk per janji safety
azuan azuan 07 September, 2009
aku belum bawak kereta..
lalala~~
n@m@n n@m@n 07 September, 2009
tengku_fir21~ kalau parking mcm dlm citer toyo drift???

Double decker??? cam best tu..
n@m@n n@m@n 07 September, 2009
azuan~ lagi senang nk parking..hehe