Ingatkan dulu dh cukup beli barang-barang baby ni..Tapi ada lagi sesetengahnya tak cukup..dan ada juga yg ada tak sesuai ma aku ckp..

Kalau dulu yang memilihnya Fiza..aku hanya 'sekadar di pinggiran' dan 'melukut di tepi gantang'..hanya memberikan pendapat kdg2 semasa nk memilih..

tapi kali ini aku kena la pegi sorang-sorang..huhuhuhujan..

Asalnya barang yg disenaraikan lebih kurang empat..(tak perlu ckp la kan)..Tapi bila aku kat situ, mcm2 aku beli woooo, lebih sepuluh barang...Tapi semuanya mmg bnyk gunanya..

Dipendekkan cerita aku kat situ (Manjaku) ada la jugak dlm sejam ....
disebabkan aku tak tau + malas pusing-pusing cari..aku pun tanyalah kt promoter brg tu kat mana, barang ni kt mana..baju ni utk boy kan..baju ni utk new born kan?? hoho..malu bertanya sesat jalan tau..

Dan aku jugak membelek baju-baju yg ada seakan-seakan seorang perempuan memilih baju..hahaha..padahal beli dua pasang je..dahla tak reti bab nk pilih baju ni..

Bila aku dah pilih semua. 'blah' dari situ, ekor mata aku sempat menangkap 2 org promoter itu tersenyum sesama diorang sambil berckp..barangkali tak pernah tengok kot laki beli sorg2..ataupun tertanya sape aku ni..takkan bapak pulak, nmpk mcm muda..chewahhh...peraSANTAN...atau diorg merasa kelakar melihat aku memilih brg..biaq pi la hangpa..hehe


banyak ni pon cecah 150 gak..

Baliknya pulak aku singgah kat Superman..eh..supermarket kegemaran ramai..iaitu Pak Din, kenapa bayar lebih??? ..haha..kalau dh byr lebih pulang la blk..

 
baru lepas hujan lebat

 
haa..shopping kat Mydin dh expert dah..siap list ada dekat troli tuuuuu....




tadaa..ni hasil dia..balik2 Fiza terkejut bnyk betul brg aku beli..

' wah..pandainya beli w/p sorg2'

ia merujuk kepada brg2 yg dia tak pesan tapi aku beli..brg tu pulak ada kegunaannya..Berbaloi-baloi..


P/S : kenapa kt Pak Din ramai Bangla ek??? kdg2 menyusahkan pelanggan sebab tak paham bahasa Melayu

13 Comments

  1. Selamat datang ke dunia BAPAK-BAPAK wahai anak muda....he..he...



    Dh besar-besar esok.....cabarannya lain pulak...bila mereka dah pandai shoping sendiri!

    ReplyDelete
  2. xiiinam

    Dh besar-besar esok.....cabarannya lain pulak...bila mereka dah pandai shoping sendiri!


    wah...memang sgt mencabar tu kak...hehe..

    ReplyDelete
  3. wah jadi papa dah! tahniah!

    lepas ni doakan akak pulak dpt baby ye...huhu...

    ReplyDelete
  4. n@m@n,
    kira pandai shopping dah tu. Baby mesti senyum, bila papa belikan. Memang tu yg baby nak.

    Trolly kat kedai Pak Din, tu nampak tak penuh lagi. Pak din pun senyum jugak.

    ReplyDelete
  5. Wan,

    Bapak dulu pun kalu shoping brg baby ni memang teruja sgt, sedar2 byk giler dh diborong...hehhe

    ReplyDelete
  6. haha
    selamat ke dunia yg kekadang menguji kesabaran..
    klu beli baju new born ada tulis dekat baju
    nanti 6-12 thn...
    8-12 bln...
    kena belajar tue

    ReplyDelete
  7. su~ TQ kak..moga2 rezeki akak nt dipercepatkan...;)



    mantan~ mama dia pun senyum, opah pun sama

    tu la..pak din senyum je kedai dia laku

    ReplyDelete
  8. Bapak ~ kita serupa(sambil menyanyi)

    biasalah,teruja kan...hehe



    tengku_fir21~ yg ada tulis tu mmg senang nk tau..

    yg mslhnya juz S,M,L..tp mmg tau la kn yg S tu new born..hehe

    saje nk tanya..

    ReplyDelete
  9. assalammualaikum

    wah dah belajar menjadi seorang bapa... baguslah... dah ada anak susah sikit nak berkepit ngan bini tau... tapi jangan sebab tu jadi alasan ya

    ReplyDelete
  10. a kl citizen ~ hehehehe..

    apa yg penting..

    KERJASAMA

    ReplyDelete
  11. teringatla masa 1st baby dulu - sorang2 pandai akak la urus semua - sebab hubby tak ade - belum balik dari US - balik2 anak sebulan - lepas tu giliran dia jaga malam - hu3x - tahniah la....best kan? pengalaman mula jadi papa...

    ReplyDelete
  12. nilah jadinya.sebenarnya lagi teruk (boros) kalau orang laki shopping kan..? hahha.. aku pun macam tu gak kalau shoping..ngalahkan bini aku.hahah... kau pun saman naman..hahaa....shoping jangan tak shoping..

    ReplyDelete
  13. sonata anak kancil ~ wah..respek ni kat akak..hehe

    Alhamdulillah kak..w/p penat tp seronok..



    Anak Tumpat~ wah..kaki shopping ye demo ni..hehe..

    ape2pun kena berhemah la kan shopping ni. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post