'Gedebus....'...kucing atuk yang suka tido...

balik raya aritu kucing atuk dah bertukar..wow!!!

katanya atuk kucing ala-ala parsi dulu dah hilang..tok cik bagi kucing ni sebagai pengganti

Kucing ni dh tua..pemalu dan suka tido
bunyi shutter camera je nk lari sebab terkejut
lama2 dah biasa, dh pandai pose dpn kamera

 


 
gambar ni cam kelakar jek..

 
haa..hari yg berlainan tapi gaya tido yg sama

 

 

 

 


dpt jugak pose cantik

jadi kenapa 'gedebus'?
Atuk panggil kucing dia time nk makan

'gedebuss..meh..meh..'

Jadi bukan nama dia gedebus, semua kucing atuk bela dulu dia panggil gedebus
Agak2 apela maksud gedebus, aku pon tak tau

Lagi satu, kucing yg atuk bela semuanya tak masuk rumah..
sekadar lepak2 di muka pintu je..

******************************************************************


 

 

mentadak mentadu,
macam mana naman tido?

ingatkah anda ungkapan sebegini bila kita tengok serangga ini??

atau tak tau langsung??

{ 23 comments.. read them below or add one }

Cikgu Adham Cikgu Adham 01 October, 2009
slm..
comel ekor kucing tu... demo wat guana jd comel? bui mkn gapo?

kekcong tu demo pero ke?
sonata anak kancil sonata anak kancil 01 October, 2009
kat sini seme kucing hitam & manja...
Stokin sama gak penyenyap - tak cakap banyak , kalau dah kenyang , asyik tido - sesekali dia naik angin - dia kejar sampai ke luar rumah - aku pun kejar juga dia - cuba leraikan jangan kasi gaduh...akhirnya dia mengalah jugak...aku marah2 dia...kenapa nak gaduh???
n@m@n n@m@n 01 October, 2009
Cikgu Adham~
tu atuk kawe sheikh...

dia bg ikan bnyk2..friskies pon bui gok..

kekcong tu gapo?
n@m@n n@m@n 01 October, 2009
sonata anak kancil~ Stokin tu nama kucing akak ke??

kalau kucing bergaduh abis la 'terkencing' dan 'terberak' kan?
xiiinam xiiinam 01 October, 2009
ckLah nak bela mentadaklah kalau macam ni..he..he..


Anak ckLah namanya Eiman..
kucing dia nama Eimou...
zieha zieha 01 October, 2009
dulu ada gak bela kucing parsi vs hutan...sbb masa tu tak ada anak lagi, skrg semuanya tinggal kenangan, kucing tu tak der..mungkin merajuk kot...uhuhuhuh
nursarah87 nursarah87 02 October, 2009
sy pun baru upload gambo kucing dalam blog...hehe
n@m@n n@m@n 02 October, 2009
xiiinam ~ wah..mesti kamceng eiman ngan eimou tu....
n@m@n n@m@n 02 October, 2009
zieha ~ kucint tu masuk hutan kot kak??

heheheh


nursarah87 ~ owh..photoshoot kucing gaksss..
Anak Tumpat Anak Tumpat 02 October, 2009
ambo suko kucing..ambo suko kucing...:)
n@m@n n@m@n 02 October, 2009
Anak Tumpat~ yo ko?? samo lah kita gu....
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 04 October, 2009
gedebus? name pon dah montel huhuuu
a kl citizen a kl citizen 04 October, 2009
assalammualaikum..

cam tu ke naman tidur?
n@m@n n@m@n 04 October, 2009
laki cikgu kimia ~ uppss..

'montel' ker??? senang hati 'montel' la kan??



a kl citizen ~ salam kembali kak,..

emm..sopan sikit say tido..hehe
yginsaf4 yginsaf4 05 October, 2009
malu malu mioww tewww.. ekeke
n@m@n n@m@n 05 October, 2009
yginsaf4 ~ jgn alim2 mioww sudah kanss(pjm trademark)
azuan azuan 05 October, 2009
hoho..
mentadak mentadu masa kecik3 selalu main ..
Cikgu Adham Cikgu Adham 05 October, 2009
fail la demo..kekcong pun x kenal.. kawe pun x reti nk translate...
n@m@n n@m@n 05 October, 2009
azuan ~ tak takut ke masa kecik??


Cikgu Adham ~ klasik sgt gu..

bakpo pulak xleh translate?
n@m@n n@m@n 05 October, 2009
CBH ~ tu la..

tp last tu jadi bulat jgk..hehe
Nadimah Mahmood Nadimah Mahmood 10 December, 2009
comeyyynyooo kucim dio...anok saya suko ngan kucing..kalu dio tgk ni wojik dio gi khabat slaluh
meowwmania meowwmania 24 August, 2010
waa kucin!!

sy suka kucin!