Makan hati Je La..(Republish)


yesss..Tanpa ilmu yang cukup, nasib baik dapat jugak selesaikan masalah klik selanjutnya

Jadi aku 'republish' semula entri semalam yang ada orang tanya tak boleh baca penuh..

W/p bukannya entri bagus sangat..Aku nak post kembali..hehe..

******************************************

'Wan! Kenapa tak pergi jamuan akhir tahun???'

'Jauhla..Tak sanggup den nak drive 2jam sorang-sorang..Lagipun wife tengah pantang'

'Rugilah ko dah bayar RM50!!Makan sedap-sedap pulak tu'

'Dah dipaksa bayar kan..Makan hati je la kat rumah'


Itulah kalau dah rumah jauh tempat kerja kan..Jaraknya dekat 60km

7 Nov ni merupakan jamuan akhir tahun. tempatnya nun jauh, lebih kurang sejam perjalanan dari sekolah..Jadi kalau dari rumah aku dekat 2 jam la..

Apa kes aku nak pergi makan ambil masa 2 jam kan???hoho

Kalau dekat-dekat bolehlah jugak pertimbangkan nak pergi..

Ni kalau pergi , kali ketigalah

Kali pertama pergi masa bujang baru posting, dapat cabutan bertuah konon-kononnya tuah orang baru kat sekolah..Tempatnya satu resort di Klang(Tak ingat dah nama dia)

kali kedua pergi dapat hadiah cabutan bertuah lagi..kali ni tuah bawak orang rumah pulak..hehe..Tempatnya di Sunway Lagoon, Hotel Apa entah

Kali ketiga, dah ada baby..Tapi takdelah tuah nak dapat hadiah..hehe..Dah tak pergi nak dapat macam mana kan?? Takpe..bagi can kat orang lain..Tempatnya di Jeram,Kapar.Restoran Seafood..

Tahun ni pulak aku adalah AJK Kelab Guru dan Kakitangan..Tapi untuk kali ini aku hanya hadir meeting pemilihan tempat je la.. kalau Nak 'set up' untuk sana..

'I'm sorryyyyy'

Sabtu ni pulak ada majlis Graduasi Form 5..Dibuatnya dekat sekolah..Guru-guru wajib membayar RM40..katanya untuk makan..Pergi ke tak wajib bayar (makan apa sampai RM40 dekat skolah je????)..Sama macam Jamuan Tahunan..tak pergi pun bayar..Memang tak pergi jugak lah aku majlis graduasi..


Jadi jumlah yag terpaksa rela bayar

RM90..

Sikit ke???
Derma ke??

Ermmm...

No comment..



Duk rumah 'join' orang pantang makan nasi lauk ikan kering dengan sayur air lagi best..Berkhasiat lagi..hahahahahahahahahahaharuan tasik

{ 9 comments.. read them below or add one }

Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 30 October, 2009
laa..naper tak suh aku ganti je tmpt ko.hihi
n@m@n n@m@n 30 October, 2009
Mr PenyuBiru ~ sebab

'NO REPLACEMENT' GITU..hehehe

siap tampal notis bgtau
mantan mantan 30 October, 2009
takpelah n@m@n, Sediakan ulamnya je lah.

Main dgn baby kat umah tu lagi best!
mantan mantan 30 October, 2009
takpelah n@m@n, kalu makan hati, sediakan ulam jantungnya...

Main dgn baby kat umah tu lagi best...
n@m@n n@m@n 30 October, 2009
mantan~ ulam raja pun ada..hehe

tu la..duk umah main ngan baby lagi bagus
sonata anak kancil sonata anak kancil 30 October, 2009
berkorban apa saja....asal kan bahagia....baiklah menemani cik puan dalam pantang tu...senang susah bersama!!!
n@m@n n@m@n 30 October, 2009
sonata anak kancil~kesusahan beranak hanya dpt disaksikan je..xdpt rasa ..hehe
pija5120 pija5120 31 October, 2009
salam naman...
kalo kak pija pun takde nak susah2kan diri nk pg mkn jauh2 tu! oo ni mesti dinner akhir thn la kot! ok la tu rm50. kami dah 3 thn rm100 tau! sekadar mkn akhir thn je... xtvt lain xdak plak!tak berbaloi lgsg... tp xpe la.kebajikan...(konon lee...).

p/s : skoll kt are plbhn klang ek?? jauh no b'ulang dr putrajaya!
n@m@n n@m@n 31 October, 2009
pija5120~ kak..saya RM100 sekali ngan yuran kelab..yg makan rm50 JE..

kalau seratus tu mmg mahal sesangat la kan..iskhh3x

yup..berulang jauh..nk oegi hari sabtu berat je rasa