2 cerita yang berbeza..ada yang sama dengan aku

Yaaa...Result pertukaran guru dah keluar

Cikgu su dapat



gambar dari sini

Cikgu Nik Awin pulak tak dapat..


gambar dari sini

Aku pulak???

Ermmm...Berulang lagila 60km sehala untuk tahun hadapan..

Semalam baru je bercakap dengan PK Pentadbiran

PK1 : Wan. janganlah pindah. Duk la sini.
Aku : Puan.Tak larat puan naik motor 60km sehala..Kalau kereta jumlah tol sahaja RM12.40 sehari. Bekerja6 hari sminggu.
(selamba jugak aku bercakap ngan pentadbir)
PK1 : sambil tergelak  A'ah..Saya memang tak boleh cakap apa dah pasal tu..memang saya tau.

Banyak kali dah dia pujuk jangan mintak tukar..ermm..kerana ada kepentingan dalam pembuatan jadual waktu..

Tiba-tiba aku yang baru ni..yang tak sah jawatan lagi ni  menjadi org penting dalam pembuatan jadual waktu..chewahhh ayat..padahal disuruh pergi kursus hari terakhir kursus..alahai..terpaksa la godek sendiri software tuhhh...

Ntahla..Ada sebab tu kenapa aku tak dapat tukar.Mungkin aku diperlukan untuk menaikkan prestasi Add Math SPM tahun depan....hahahahahahahaha..jgn berangan la wei... dahla Guru Kanan M/P nak suruh aku  jadi Ketua panitia tahun depan..Aduiiii...mampukah aku yang tak berapa rajin ni??????

Tapi nasib aku ni tak seberapa kalau nak dibandingkan suami isteri duk berasingan beratus batu..Aku masih lagi dapat bersama keluarga..Bila direnungkan nasib orang yang lagi hebat dugaannya, datanglah kekuatan untuk berulang sejauh itu...

Walaupun kadang-kadang menghadiri mesyuarat panitia pada hari sabtu yang durasinya lebih pendek daripada perjalanan aku ke sekolah..

baru-baru ni sibuk pelajar aku bertanya aku nak pindah ke?????

sayang jugak depa kat aku ni...lalalallalalala,,perasan

Perlukah aku mencuba kabel-kabel yang ditawarkan kepada aku???????

{ 14 comments.. read them below or add one }

imanshah imanshah 07 November, 2009
Wah dah kuar ke?? Huhu sekolah kawe sepuluh orang mintak ari tu, tak tau la result epa macam mana
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr 07 November, 2009
sepupu saya baru kawen kena posting kat sabah..

anak n suami kat semenanjung...

lg kesian..

nk minta tkr xbleh sbb kpli...
su su 07 November, 2009
hehehe...try lagik jgn putus asa...mgkin ade hikmah xdpt tukar tu...cedok seberapa byk pengalaman dulu kat skolah skrg...


pd awin gak jgn bersedih ati ye...biar umah siap dulu bak kata en suami...hehehe..


bg la sy can pindah dulu! hehee...
n@m@n n@m@n 07 November, 2009
imanshah~ tu dia..boikot sekolah ko gu???pakat tukar ramai2..heheh



GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr~ tu la..banyak lagi kes yang berat..

apa2 pon kena terima je kan?



su~ cedok gn tak cedok..

ada kelebihan gak duk umah jauh..

tak dapat tugas yg bukan2
sonata anak kancil sonata anak kancil 07 November, 2009
teruskan perjuangan mu di sekolah itu!!! he3x, dah lama kat sekolah tu? sy lagi lama dlm 1 sekolah ni dah 13 tahun!!!tak pindah2 pong.....
n@m@n n@m@n 07 November, 2009
sonata anak kancil~ baru je..

takkan saya nk duk berulang selama 13 tahun kak??hehe
mantan mantan 07 November, 2009
n@m@n,
Kalau ketentuannya begitu (untuk masi ini), bersyukurlah.

Teruslah berdoa supaya Allah sentiasa memberikan hikmahnya.
n@m@n n@m@n 07 November, 2009
mantan~ betul tu mantan..

tu yang terbaik utk takat ini
Daddy Cool Daddy Cool 07 November, 2009
Sabor le Namam,

Daddy pun sama jugak jarak sehala dengan ko, pegi balik udah 100 km lebih...minyak jangan ditanya!

Dah dua tahun dah macam ni, setahun dulu, jadi weekend husband ajer.

Tiap2 tahun isi borang tukar, tak tahu la kali ni melekat ke idak!
n@m@n n@m@n 07 November, 2009
Daddy Cool~ tu minyak..saya punya tol saje RM12.40..haaaa..

tu la kan..redha je la..
Anak Tumpat Anak Tumpat 07 November, 2009
salam naman.aku ada cara y paling baeeek punya untuk kau dapat tukar.. kalu kau cuba ni gerenti dapat tukar skolah nyer.. apa kata tahun depan kau isi borang transfer mintak pergi ngajar sarawak.. blh join ngan aku kat sini.. dah tentu dapat geng...so, dah tentu kau xkan berulang alik sejauh 120km setiap hari..kompom!!!!hahaha selamat mencuba..
n@m@n n@m@n 07 November, 2009
Anak Tumpat~ memG terbaekkkkkkkkk lahh..hahaha..

ada kwn aku mtk tukr sarawak, rasa mcm xdpt
pija5120 pija5120 07 November, 2009
salam naman...
senasib la kita!
tp kak pija permohonan bersama...
sama2 tak dapat...

kalau dah ada kabel, guna je la. kalau takdak kabel, mmg 13 thn kot kt situ... dah mcm tu dunia hari ini.
DaHLia DaHLia 15 December, 2009
kabel?? guna je laaa....

zaman skrg ni mende2 tu semua penting...

tp kalo berkabel ni kena laaa menerima seadanya sbb tu sy pun masih rela berkhidmat di sek skrg wpun dibebani pelbagai tugas...jarak pergi balik pun 100km...nasib xde tol jer.. :)

malas guna kabel sbb nnti kang kalo dpt sek yg pengurusan/social hampeh, mula laa rasa menyesal ...