Tutorial Check Berat Blog

Bagi sesiapa yang kadang-kadang hairan kenapa la blog dia lambat loading, bolehla check kat tool di bawah ni..Kalau bukan disebabkan line, maksudnya blog kita la tu yang berat..Blog2 yang berserabut macam saya ni confirm la berat kan..hehehe

Caranya masukkan URL blog anda ke dalam box di bawah dan tekan check je..senang je..Maybe dah ramai yang tau kan...

Kalau yang melebihi 200kb macam saya ni, dikira agak berat..tapi masih ok lagi maaa...Kalau dah lebih 300kb tu..pandai-pandailah buang widget, gadget yang agak menyemak tu(pandai cakap orang je..PDHL saya PON SAMA)..hehe
saya punya 211.56KB JE..HOHO

paste kan (CTRL+ V) ke dalam box di bawah



Your domain(s): masukkan alamat blog anda (Maximum 10)





(eg. naman0807.blogspot.com)








P/S : Bila saya nak turunkan berat badan?? Tutorial Check Berat Blog

{ 10 comments.. read them below or add one }

sonata anak kancil sonata anak kancil 03 November, 2009
dah check dah...alahai lebih 200...boleh bertahan lagi....tak ade masa la nak bersih2kan rumah ni!!! nnati tunggu cuti sekolah!
n@m@n n@m@n 03 November, 2009
sonata anak kancil~ tu la kan..tunggu cuti sekolah ni..hehe
zieha zieha 03 November, 2009
hehehe..tau tak pe..nanti kurang seri plak rumah blog kalau dibuang gadget2 teww
mantan mantan 03 November, 2009
n@m@n,
Blog saya memang berat.Mcm kereta tua (memang dah tua pun!) Size 369.65. Load Time 11 seconds. Average speer per KB 0.03 second.
Memang berserabut dgn page elements/widgets & ntah apa2 lagi.
n@m@n n@m@n 03 November, 2009
zieha~hehe..tula kan..mcm rumah la..hilang seri kalau dibuang perhiasannya kan?





mantan` wah..agak berat tu..hehe

kena repair lagi kot?? hehe..

tp setakat ni takde masaalah nk loading blog mantan, just ambil masa sedikit
su su 04 November, 2009
akak punye -->> 396.56 KB (2.73 seconds)!! berat mcm tuan blognyer jugak..hehehe....


naman, thanks ek berkongsi info ni!
pija5120 pija5120 04 November, 2009
kak pija plak 235.70 KB (1 seconds)... ok la kot nooo...
Hasrol Nizam Hasrol Nizam 19 March, 2010
ringan jek..122.29kb..ok lar tu..nk tmbah widget byk2 tak tau le nk letak apa..simple jek kot blog aku
PiDoT_OtAi PiDoT_OtAi 19 March, 2010
alamak blog aku pun obes mcm aku gak.. haha kena buang laa sket2 ni.. yeh jomjogging reramai