Entri Terbaru di bawah entri ini


Hari tu aku ada tersasul yang aku nak buat contest kalau nuffnang dh smpai 100..hoho

w/p  tak berjanji..aku rasa nk buat juga contest buat julung-julung kalinya..hehe

Contest Mari Berdialog Bersama n@m@n

Mulai 14 NOvember hingga 31 Disember 2009..11.59 mlm



sila klik untuk besarkan banner ni dan save as(banner ni utk sidebar je)


Caranya..

1)Upload kan gambar di bawah


sila klik untuk besarkan gambar dan save as(gambar ni mesti ada dalam entri)

2)Buat 4 dialog A, B , C dan D se'kreatif' yg mungkin, hanya tulis seperti di bawah, tak perlu diisi ke dalam 'belon' dialog

A : _______________________________ (tidak lebih 20 patah perkataan)
B : _______________________________ (tidak lebih 20 patah perkataan)
C : _______________________________ (tidak lebih 20 patah perkataan)
D : _______________________________ (tidak lebih 20 patah perkataan)

Dialog-dialog yang tak senonoh/tak elok akan di'reject'

Hadiah tempat pertama
1 x Produk Tajaan GamatEmas + hadiah sampingan

Hadiah tempat kedua
1 x Produk Tajaan GamatEmas + hadiah sampingan

Hadiah Tempat Ketiga
1 x Hadiah Tajaan Aku Sendiri

Penaja

Gamat Emas

Sila ke www.gamatemas.com.my untuk melihat profail syarikat dan produk-produk yang bagus-bagus itu



TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

 Nampak je panjang, sebenarnya aku nak terangkan je

1. Add blog n@m@n di bloglist@blogroll dan jadilah Follower

2. Upload banner Mari Berdialog Bersama n@m@n dekat sidebar, pastikan banner ada link ke entri ini

3. Buat entry khas untuk contest ini (mesti ada gambar situasi itu)

4. Dalam entri itu pastikan anda buat link ke n@m@n

5. Bila dah siap, tinggalkan link di entri ini, nanti senang aku nk view entry korang.

6. Pemenang akan dipilih berdasarkan dialog yang paling kelakar dan kreatif

7.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 3 pemenang akn dipilih. ( kalau ramai yang masuk kena tambah hadiah kot..hoho)

8.Ops..Lupa..Terbuka kepada blogger dekat malaysia sahaja..hehe


contoh entri

1. Upload gambar



2. Dialog

A : Weh..laparnya perut.Bila nasi nak sampai?
B : Dia ni perut apa la..lapar je
C : Aku pun lapar jugak..Tapi control tak bagi nampak
D : Mak Long ni buat malu kitorang je.

3. Semak terma dan syarat..ok?


*** Pihak penganjur berhak menukar mana-mana T & C ye***

Kalau tak faham sila tanya ye..hehe

Selamat Mencuba

48 Comments

  1. salam.. heh heh bleh juga deh wat goni..

    ReplyDelete
  2. Cikgu Adham~ boleh jah boh..hehe

    ReplyDelete
  3. Salam naman...nie suami fiza kan? Tak sangka ye sllu mak2 yg buat contest..nie golongan bapak2 lak yg buat!

    Thumbs up for u :)

    Nak tanya...

    1) Gambar nak upload satu je ke or boleh more than one?

    2) Dalam gambar tu mesti ada empat dialog ke (A B C D) OR satu/dua je dah memadai as long as ianya kelakar?

    Thanks...

    ReplyDelete
  4. Opsss sorry2..terpakai my hubby nyer email (rizal666).

    O lepas baca balik btl2 dah faham dah yg naman hanya nak gambar tu saje with 4 dialoques yg kelakar...upsss sorry again tertanya soalan modoh...he he.

    Insya'Allah i'll join ur contest kay ;)

    ReplyDelete
  5. Intan~kak..patutla view xdpt..

    a'ah..cam tu la..

    nanti sy check blk ayt2 saya, kot2 ada yang memeningkan

    ReplyDelete
  6. hahaa..segan la..hehehe.. :) thnks ckgu..
    to all photographer..
    support us!

    ReplyDelete
  7. suffian.othman~ ek eleh..

    segan pi Bagan SErai la Pian..hehe

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum

    akak nak hadiah tu, tapi nak bertanding-tanding ni malas...

    takpe, sapa yang join, akak doakan yang terkelakar yang menang, k...

    ReplyDelete
  9. tak berapa faham , nak copy gambar makcik2 tu ke? dan tulis dalam 'ballon'tu?
    atau tulis aje....

    ReplyDelete
  10. a kl citizen~ salam..

    takpela kak..kita tgk je sape yg kelakarnya..hehe




    sonata anak kancil~ sudah diupdate caranya kak

    ReplyDelete
  11. entry hok ni ko boh?mari berdialog?kato nok outing, msg xsapa la boh,haha..

    ReplyDelete
  12. silentshutter~ baco lah perabih gu..hehe

    kn ado hadiah sampingan sesi bergambar..

    setakat ni 2org nk jd photographer

    ReplyDelete
  13. Alahai nak kena jadi penulis skripla pulak!!huhu

    ReplyDelete
  14. Kena cari ayat kelakar nih! wakakaaaa ... kelakarkah aku?

    ReplyDelete
  15. wah..menarik..
    nati k.eli try etep..lmbt lg due tu hehhehe

    ReplyDelete
  16. nak join2x...! nanti sy hntr entry k.. emm agak mengkonfiuskn sikit part gamb tu.. sbb ada 2 kan, patut gamb yg utk Sticky Mode tu taruk atas & tulis "This is Sticky Mode.. pls bla bla....."

    Byk songeh lak akak ni kan..

    hehhehehheeeee........... P:)

    ReplyDelete
  17. m@m@ @zie~ ni kes tak fokus masa bc ni..hehe

    dah tambah sikit info kt situ kak..

    sonang jo!!

    join jgn xjoin..bkn kena byr pon kansss

    ReplyDelete
  18. update syarat2 tu cz ramai mkck2 akak2 confuse.. hehhee

    ReplyDelete
  19. suffian.othman~dh update..hehe

    ooo..mulut xde insurans ni..hoho

    ReplyDelete
  20. wah ada contest buat dialog. menarik ni, rasa nak join la...heheh

    deadline lambat lagi, ada masa la Bapak cari idea, sementara ni rehatkan fikiran dulu...heheheh

    ReplyDelete
  21. Bapak~ bapak kn terer bab berdialog ni..

    aritu kn dh menang..hehe

    ReplyDelete
  22. aku nok joing ni tapi tok pehe lagi lagu mano aduss... slow la aku.

    Aku klik utk selanjutnya tak lanjut2 pun nih.

    ReplyDelete
  23. Khairi~ adusss..lagu mano engineer nih..hehe

    baco cara 1 dan 2 dulu..tu yg plg penting

    takleh selanjutnya????

    kalu gitu tekan tajuk

    ada masaalah line ko?

    ReplyDelete
  24. vah vah vah.. contest ghitewww..

    ReplyDelete
  25. en_me~ nak join ker????

    hehe..lama menghilang en me iteww

    ReplyDelete
  26. menduga minda ni kena ambil masa sket ;)

    ReplyDelete
  27. Yuhooo.. n@m@n, contest done..!
    tp akak xmou publish lg, dh dekat2 tarikh luput nanti akak (wat sengau2 sikit) send entry okiess...!!! ops! ada ke hadiah utk org pertama.. sbb rasa2 xde lg org hntr entry ni.. ke akak yg rabun... hihihi!!

    ReplyDelete
  28. Entry Done! Blogku sedia diterjah pada bila2 masa sahaja..

    http://farzy7679.blogspot.com/2009/11/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    Kunun2 xmou publish lg, tp takut lambat2 nanti terlupo,, wek ponek jo nanti kan... hihi..

    ReplyDelete
  29. okey..BRO eden torai... kalau tak cukup syarat gitau ye

    http://slamzer.blogspot.com/2009/10/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    tankiu

    ReplyDelete
  30. Salam

    udah siap entrinya

    http://seindahbayu.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    Check yaaaa

    ReplyDelete
  31. tuan rumah,
    saya nk join contest model family tu tp mcm mana nk follow blog ni?xjumpe pun follower

    please help me!

    ReplyDelete
  32. dude..ajar aku cmne nk wat kalau klik knan kat gambar tu takleh copy n pop up..aku ingat nk letak je url image tu utk contest..hehehe

    ReplyDelete
  33. HEMY~ ala..nk copy link location eh..klik kanan pastu copy kt address bar tu..

    ReplyDelete
  34. Salam N@m@n,

    Bapak sudah siapkan entrinya.

    http://akubapak.blogspot.com/2009/12/contest-mari-dialog-bersama-nmn.html

    jenguk2 la yer..heheh

    ReplyDelete
  35. gamat emas ader, emas betul xder ker? =)

    ReplyDelete
  36. kak zai dah join..sila semak..

    http://zaikulim.blogspot.com/2009/11/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    ReplyDelete
  37. canggih ar man, nufnang dah 100..huhu..

    salam man, ko ape kaba? camne family? camne keje? ok ke murid2?

    camne ptrajaya? wah ko hebat ar skang dah siap wat contest,huhu.

    ok man, take care..condolonce la bout dat day(aston villa suck!)

    ReplyDelete
  38. dah join diz contest, singgah2 ke blog saya

    http://wansteddy.blogspot.com/2009/12/contest-ini-dianjurkan-oleh-chegu-one.html

    ReplyDelete
  39. Salam tuan rumah... nie entry nya http://photosantai.blogspot.com/2009/12/celoteh-dialog-nman.html check it out...thankx yo

    ReplyDelete
  40. maaf bro.. terebih sudah.. nie dah fix http://photosantai.blogspot.com/2009/12/celoteh-dialog-nman.html hehe thankx bro for the 2nd chance :)

    ReplyDelete
  41. first buka blog sy ingat mawi tadi..ada mirip plak..
    okes n3 dah siap sila jenguk blog saya ye..kl ada syarat tak mencukupi sila gtau ye..

    http://miemieyslamzer.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    ReplyDelete
  42. nk try..nk try


    http://sitisifir10.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html


    tenkiu :)

    ReplyDelete
  43. Salam Naman :)

    Nie my entry for ur contest...

    http://babyintan.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    Thanks!

    ReplyDelete
  44. Salam encek naman.
    sy join jugek yerk..
    silala cek diterima ke tak..

    http://mummyalyssa.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-nmn.html

    k tq :)

    ReplyDelete
  45. salam..baru join..
    sila la ke
    http://faiz-afaf.blogspot.com/2009/12/contest-mari-berdialog-bersama-naman.html

    ReplyDelete
  46. sORY CZ JOIN THIS COntest last2 minit..
    hope sempat untuk dinilai...
    Blog sy sudah Bersedia untuk diterjah..
    ni link nyer...
    tq..

    http://cikgufiq.blogspot.com/2009/12/mari-berdialog-bersama-nmn.html

    ReplyDelete
  47. [url=http://directlenderloandirectly.com/#cockd]payday loans online[/url] - payday loans online , http://directlenderloandirectly.com/#fctwm payday loans online

    ReplyDelete
  48. Wonderful article. It's very useful. Best Car Editing Ltd. Is a well-known photo editing company for over the last 9 years. Our goal is to satisfy the client by providing top-quality photo editing work. I really appreciate your post. Thanks for sharing this with us.
    I find a very good website for the Car Photo Editing, You can visit this site.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post