Kisah Anak Sultan dan Add Maths

Di penghujung penggal persekolahan, setiap guru mesti sibuk dengan penandaan kertas anak-anak murid kesayangan kan??? sayang gitu..hehe

Dalam menanda ni, ada yang kelakarnya..terutama dengan surat-surat cinta pelajar..

Apa tu surat cinta..????

Ia bukanlah utusan pena sang romeo terhadap julietnya....sebaliknya utusan kedua-duanya terhadap gurunya

*Sila klik untuk besarkan gambar*

memang payahla sebab korang tak nak belajar

 

 
siap mempersoalkan siapa yang cipta add Math..sama je kes dengan zaman saya dulu..hehe


Honeymoon year

Biasa Form 4 dipanggil tahun berbulan madu di awan biru..Tengoklah coretan si R yang pernah saya halau dari kelas dulu..

Dulu memang anti sangat dengan saya, alhamdulillah, cara santai mengajar dalam kelas berkesan.,sekarang dia dah mula hormat..Jumpa pun bagi salam

 
Kalau tahun depan ko tak belajar jugak tak payah datang sekolah la eh..


Kisah anak Sultan

Haa..Ni lah antara pelajar yang mempunyai masalah disiplin..Anak Sultan tu..hehe.,Satu Geng dengan si R di atas..

Tak pasal2 cikgu sains sukan, cik Mano mani yang jadi mangsa


Kalau saya seorang yang ada masalah dengan budak-budak ni, maknanya saya lah yang salah, teknik pengajaran saya lah yang salah.

tapi kalau semua cikgu yang mengajar menceritakan benda yang sama..masalah disiplin yang sama..Lagu mano tuh???

Tapi baru-baru ni bebudak ni siap mintak maaf, sebab diorang cakap saya nak pindah..Cikgu mana la cerita kat diorang..Padahal tak dapat tukar pun

Masa tunggu servis kereta pun sempat tanda tauu..Orang duk tgk je..lantak hangpa la..janji kerja saya siap..hoho

Yang best tang tanda add math ni banyak skrip yang kosong..hahahha

{ 28 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 17 November, 2009
Fuyyoooo...
kalau dapat ckLah ni,mesti cklah pengsan....



kami dah siap keyin markah hari ni, proses, print, dan terus tentukan kelas utk tahun depan dan agih buku tekas sekali.....kerja macam buruh kilang hari ni..
xiiinam xiiinam 17 November, 2009
buku tekas pulak...buku teks...ha..ha..
cikgu_math cikgu_math 17 November, 2009
CM masih berhoneymoon...
dua-dua kelas masih belum sentuh..
tarikh akhir hantar markah masa cuti.
sempat lagi tu....
n@m@n n@m@n 17 November, 2009
xiiinam~anak2 ckLah kt sekolah convent tu semua baik2 kans??hehe

tula..hujung tahun kan..mcm2 kena buat...
n@m@n n@m@n 17 November, 2009
cikgu_math~ wah..masa cuti kena pi sekolah la ek?

CM kn terlibat dgn 'sindiket' PMR kan??tu yg xsempat
Cikgu Adham Cikgu Adham 17 November, 2009
salam.. heh heh budak sssumbat dh tu
n@m@n n@m@n 17 November, 2009
Cikgu Adham~ kato ustaz/ saing kawe kt sekolah tuh


'budak2 masuk air'

hehe
roslaini saad roslaini saad 17 November, 2009
Kesilapan budak2 sekarang..dia tak anggap matematik sebagai satu games macam saya dulu...selagi tak dapat jalan dan jawapan selagi tu games tak habis...
n@m@n n@m@n 17 November, 2009
roslaini saad~ ada abg member tu berjaga sampai 2,3 pagi nk selesaikan masalah add math..

skang ni dia tgh buat pHD di UK..umur dlm 28 gitu
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 18 November, 2009
sabo je le cikgu. nengok cikgu kimia pon tengah kesian.. :D
mantan mantan 18 November, 2009
Yang diorang tu ambik add maths buat pe?. Ambik utk fail ke?

Sibuk-sibuk nak cukuk kuota 60:40 tu lah.

Biar budak fail, biar cikgu susah, asalkan bukak kelas sains. Budak-budk ni lah yang bermasaalah nanti. Siapa yg cipta masaalah utk mereka ni.?
pija5120 pija5120 18 November, 2009
he... lawak ek. kalo kamiran tu, agak2 diorang lukis bunga n daun... hi..hi... emmm, kalo basic maths pun menggagau lagi, gitu la jadinya. kami kt sklh rendah ni pun gelak2 dok tanda paper... lepas gelak, rasa nak penampar budak2 tu!

i luv add maths!
n@m@n n@m@n 18 November, 2009
laki cikgu kimia~ ko tgk pakai skype ke???ehe


mantan~ tu la, semuanya penangan 60:40..

tak semua budak mampu nk ikut..lagi2 BI..lagi la..

Bila org atas nk buka mata?



pija5120~tu la..diorang sendiri yang bagitau

'ala cikgu..maths pun tak lepas, nikan pulak add maths'


alahai..
a kl citizen a kl citizen 18 November, 2009
assalammualaikum

ada 1 kelas lagi tak tanda ni naman.. akak menolong cikgu dalam pantang menanda, bukan kelas akak pun...

mengadap kertas je, ngantuk...camana tu?
n@m@n n@m@n 18 November, 2009
a kl citizen~ salam kak..

oh..tolong org eh..

tula..sy pon terlambat melebihi dateline..

sejak 2 menjak ni..kol 9 pon dh surrender
tengku_fir21 tengku_fir21 18 November, 2009
hahaha...
mereka tak tahu ke nikmat belajar add math lage best dari belajar math mode
n@m@n n@m@n 18 November, 2009
tengku_fir21~ masalahnya bg diorang 2,2 tak best..

hehe

yg plg best ponteng je
erie erie 19 November, 2009
aku dulu tak pandai pun add math. Bila jadik cikgu add math macam nak ambik spm sekali lagi jer......
n@m@n n@m@n 19 November, 2009
erie~ sama la..dulu aku dpt C je..hehe
DaHLia DaHLia 15 December, 2009
betul tu...

dgr je addmaths, satu sekolah gerun...dengan cikgu2 kat sekolah pun tau killer subjek

tp xbest bila ade yg anggap Addmaths subjek failed..sangat tidak suka...huhuh

Sayang Addmaths forever!!

btw, seronok gak bc karangan diorg di ruang jawapan ya...at least ade isinya drpd kosong...leh gak merileks kan minda.. :)
small magician small magician 23 February, 2010
besnye jd cekgu..
de nk pkai cikgu sandaran x??
huhu
bellar0ssa bellar0ssa 08 March, 2010
haha.adeh pening pale cikgu nak layan ank murid cmtu.lol
Danial Abdul Rahim Danial Abdul Rahim 29 December, 2012
Amboi dia punya tulisan kalah budak tadika. Segan woi....

Huhu... walaupun saya gagal add math tapi xdelah sampai nak buat macam tu. Tulis bukan2 :3

Sabo je la Cikgu
Rafi Rahhim Rafi Rahhim 29 December, 2012
Haha.. mcm2 ragam.. mmg pengalaman sendiri ke
MaMa Rey MaMa Rey 30 December, 2012
berat tugas jadi cikgu..sbar je la cikgu Naman

masa kat sekolah dulu pun subject maths paling x suka..hehe..lemah kira mengira
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 30 December, 2012
hahaha..anak sultan derrrrrrrr
pipoq pipoq 30 December, 2012
memang memacamm ragam anak2 murid ni..sy pun tak terkecuali 'kena' ngan bebenda camtu..tapi sabor aje la..
siti fatima Arifin siti fatima Arifin 31 December, 2012
teringat zaman sekolah dulu. walaupun add math nie susah tp xpernah pun tinggal kosong tanpa jawapan. buat la cam mana pun betul salah belakang kira. hehe.. xsangka ada jugak student tulis cam tue.