Semalam Yang Gelap..Hari ini Yang Cerah..Esok??


tempat lepak zaman kanak-kanak..tempat minum air teh o free oleh kwn2 aku..nak save la tu smpai dtg umah aku ramai-ramai nk minum teh o special yg aku buat..tempat tido kalau dalam rumah panas..hehe

Entri dikarang semalam, hari ni cerah lagi

 salam semua..hari ni aku berGPRS (atau nama penuhnya General Packet Radio Service @ nama manja Gila Punya Raja Slow) lagi..slow pun slow la..janji boleh bukak blog w/p semasa loading aku boleh memasak tom yam campur (tu pun kalau aku reti la)


Sesetengah blog kawan-kawan aku boleh masuk dan komen, sesetengahnya tak boleh langsung..ada jugak yang aku tak boleh komen sebab ada words verification yang tak kuar-kuar..jadi aku jadi silent reader je la yer..1'm sorrrrry bak kata amir raja lawak yang ramai orang minat tu.

Entri-entri contest akan aku terjah sepenuhnya lepas habis bercuti nanti ye

Apa yang gelap??

lori siah

Itulah penangan fenomena banjir, atau istilah PPSMInya flood, not blood ok..


Cuaca gelap dan hujan je kan..

IMG_4291

Inilah yang aku cakap rumah aku dah jadi Taman Tema Sunway Lagoon..tengokla bebudak kecik kampung aku ni..

IMG_4301

Oleh sebab diorg tak bayar tiket masuk, aku denda soh posing ala-ala buaya tembaga..padan muka..ingat laman rumah aku ni free ke..hoho



Tapi hari ini cuaca dah cerah..yuhuuuu..bolehla jalan-jalan ke bandar

Fiza masuk Econ jaya shopping, aku tak boleh masuk sebab bawak beg kamera yang besar itu..kesudahannya aku bawak Darwisy lepak dalam Agro bank bersebelahan Econ Jaya,tumpang kedinginan aircond..hahaha...sempat la beramah mesra dengan seorang akak yang jaga kaunter bank tu






cuaca yang cerah di musim tengkujuh


kurangkan kesilauan matahari

Bila musim panas kita tak selesa dan merungut
bila musim banjir pun sama


tu belum diuji musibah seperti di Padang kan?


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

5 comments.. read them below or add one

Cikgu Adham Cikgu Adham 26 November, 2009
salam..
alhamdulillah.. kw rumah kawe pun surut dh dr banjir.. loni masalah jem d jalan raya kelantam heh heh heh... nk gerak dgn kreta, kena mikir 2-3- kali la boh..

demo dok bercuti d kelantam ke?
n@m@n n@m@n 26 November, 2009
Cikgu Adham~ salam..kt kelantan seminggu..kedah sminggu..

pastu khidmat diperlukan pertengahan Disember ni..hehe

Kg demo ado 3G ko?
n@m@n n@m@n 26 November, 2009
Cikgu Adham~ salam..kt kelantan seminggu..kedah sminggu..

pastu khidmat diperlukan pertengahan Disember ni..hehe

Kg demo ado 3G ko?
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 26 November, 2009
selamat hari raya aidil adha Naman!
lilieyz lilieyz 30 November, 2009
sedapnye kelik kampung..sib darwisy kecik lagi..kalo dop bulih die main air banjir..