Perhatian Kepada Bakal-bakal Model

Mulai hari ni kata ganti nama aku ditukar kepada chekgu

Sebenarnya ada sila paham sedikit kat sini..Sebenarnya tentang pencarian model tu bukanlah contest pun...dan sesi bergambar tu pun bukannya hadiah..kan tajuk dia pencarian Model Berkeluarga..,bukannya Contest Pencarian Model Berkeluarga..hoho..

Sorry tak mention awal-awal sebab chekgu skang ni busybody sikit..banyak kerja..Taip blog bak kelajuan bas express..sibuk dengan Hal sekolah dan juga kerja sindiket bak kata cKLah..


Sebenarnya chekgu ni baru berjinak-jinak dengan fotografi ni..bak kata pantun yang popular

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

Tapi jaga-jaga..kalau cempedak di luar pagar tu berada dalam pagar jiran, jangan main jolok je tau..haraaaaaaaammmm..mintak izin dulu..dan jangan dijolok cempedak yang ada sarang tebuan...paham semua murid-murid??

Dah lama tak melalut..sori ye..Ok macam ni ceritanya..chekgu nak cari model kerana chekgu nak mengumpulkan kawan-kawan yang suka tangkap gambar..sama-sama belajar 'tembak' gambar..dan bagi chekgu kalau tangkap gambar berkeluarga sangatlah menarik..terutama ada anak-anak yang ceria..kiranya ni satu outing kecil-kecilan bagi 'photoghraphers'

Dipendekkan ceritalah (sebab chekgu skrg ni dh malas buat karangan)..aritu chekgu ada cakap tiga family kan?? Skang chekgu nak up kan lagi..bukan tiga tapi lebih...jumlahnya tak tau la, tengok keadaan..mungkin ada banyak sesi lagi..bergantung kepada berapa ramai kawan 'photoghraphers' yang nak join..tak pun bila chekgu dah mahir sikit dengan kamera besar tu, chekgu sorang-sorang je jadi photoghrapher..boleh??

Chekgu bercadang nak buat satu sesi hari sabtu ni..lepas Asar..Dan kemungkinan photographer yang nak join

1. Duwey dan kawan
3.Chekgu (nak jugak letak nama sendiri)

Jadi kepada keluarga yang berminat utk Sabtu ni(takda bayaran pon tau).sila emelkan
no phone
alamat
peserta ke berapa
ke naman807@gmail.com

sebab apa chekgu mintak alamat?? sebab kalau boleh untuk sabtu ni chekgu tak nakla ambil yang jauh-jauh sangat sebab Sabtu ni masa singkat..insyaAllah lepas asar

Nanti chekgu akan contact keluarga yang chekgu dan photoghraphers tu berkenan..Yang chekgu tak pilih tu bukannya tak terpilih..tapi lain kali chekgu akan contact lagi

*****************************************

Cuba bereksperimentasi dengan gambar monochrome..









jangan kutuk tau..kalau tak kena tumbuk dengan Darwisy



wachaaaaaaa!!!!!!!!

Sudah botak kepala anakku ini

UPdate : Telah ditunda kerana ramai yang balik kampung..Kepada yang lain sila emelkan semua tu eh sekiranya berminat untuk sesi akan datang

{ 25 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 16 December, 2009
Jaga diri baik-baik dalam sendiket tu...jangan cuba-cuba lari keluar...
Nanti kena tangkap!





:)

ckLah nak kena beli stok kopi cap kepala keretapi lagi ni....
n@m@n n@m@n 16 December, 2009
xiiinam~ kopi bnyk antioksidan

tp kafein pun bnyk..

hehe..
kakngah kakngah 16 December, 2009
alamak.. sabtu ni blk kmpg la.. ank buah bertunang. almaklum la.. musim.. xder can la nk serah diri..

chekgu.... sessi cenggini ni ada pengeras kah..???
n@m@n n@m@n 16 December, 2009
kakngah~xpe kak ngah..next time ada lagi ok..

takde pon..suka-suka je..;)
a kl citizen a kl citizen 16 December, 2009
assalammualaikum

suka tengok gambar darwisy yang last tu...
ada gaya pahlawan..
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A 16 December, 2009
oloh rugi nyooo...k.eli duk kelate lg..arghh tidaaakkkkk....
n@m@n n@m@n 16 December, 2009
a kl citizen ~ waalaikumussalam kak..

pengaruh TV..Darwisy suka tgk TV..hehe


E.L.I.Z.A ~ kena tunggu next session la pulak kak.. hehe :)
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 16 December, 2009
haa freeee? rogi amat xleh join..
n@m@n n@m@n 17 December, 2009
laki cikgu kimia~ amik flight esok mai sini

gua amek gambar lu dengan cikgu kimia utk sesi 6 jam non stop.. ;P
HEMY HEMY 17 December, 2009
keep it up...cara ko ni cepat buat ko mahir..sentiasa mencuba..bagus2..

fotografi in a way senang je sbnrya..cm contoh gambar baby last tu..kalau amek punya banyak angle..ko akan dapat gambar terbaik.
n@m@n n@m@n 17 December, 2009
HEMY~ learn..learn..learn n learn..
CIK NANA CIK NANA 17 December, 2009
Chekgu, Na balik kampung la mggu nie..
Ala, nak sgt..
May be lain hari nanti! :)
sonata anak kancil sonata anak kancil 17 December, 2009
model tak ada nak dijadikan model...kalau tak...eeehhhh boleh gi ke sana! "sindiket" kita....nanti ye! ( lambat beno cikgu sonata ni - tak sabau2 aku ni....monolog diri...)
oli oli 17 December, 2009
Chekgu, buat kat mana?
n@m@n n@m@n 17 December, 2009
CIK NANA~ wah..lupa jumaat cuti..pakat blk kg ye


sonata anak kancil~ lain kali dtg la sini..sy ambikkan..hehe


oli~ Putrajaya je..
Hasnor Hasnor 17 December, 2009
alos..tipah tertipu...jom masuk photomama..bleh belaja ambek gmbr gaks..
++eden|essey++ ++eden|essey++ 17 December, 2009
cekgu...hihihi...rase2 sabtu tuh mcm free...kalo lokasi amik gambar tuh x jauh lah..coz kalo belah ptg tuh mcm penat jek kan...skang pon mcm minggu HUJAN jek...huhuhu...

Alamat | wangsa maju
No Peserta | 24
Emel | fizaja87@gmail.com

*ntah confirm ke x..kene tnye encik hubby dulu...tuh yg takut nk emel cekgu tuh..juz inform kt cni...
++eden|essey++ ++eden|essey++ 17 December, 2009
cekgu...hihihi...rase2 sabtu tuh mcm free...kalo lokasi amik gambar tuh x jauh lah..coz kalo belah ptg tuh mcm penat jek kan...skang pon mcm minggu HUJAN jek...huhuhu...

Alamat | wangsa maju
No Peserta | 24
Emel | fizaja87@gmail.com

*ntah confirm ke x..kene tnye encik hubby dulu...tuh yg takut nk emel cekgu tuh..juz inform kt cni...
tengku_fir21 tengku_fir21 17 December, 2009
ramai yg berminat....
huhuhuuhuhuhuh....
aduhh


*pic memang cantik utk beginner
Cikgu Adham Cikgu Adham 17 December, 2009
salam.
segar nmpak anak demo hehehhe
Hasnor Hasnor 17 December, 2009
aler cekgu...sy pon sgt minat nk di fotoshoot ni (sambil2 bwk kamera sndiri utk belaja ambik gmbr gaks) huhu..tp sabtu ni cm x berapa bleh :( dh plan jenjln ... nk mintak tuka lain ari, bleh ke (demand plak)

tp paper..email keh?
hasnor.mohdnoor@gmail.com
alamat : subang bestari, s alam

sgt berbesar ati kalau korang minat nk ambik pics kami :) i loikee tQ byk2..

p/s: yeyehh! bleh ambik pics famili together with Rayyan :)
mamafaris mamafaris 17 December, 2009
salam chekgu,

sudi x klu chekgu pilih fmly sy tuk test skill photoshoot chekgu tu..sy nk buat 1st besday bash tuk ank sulung sy pd 2jan2010 (sat)..no games but lucky draw only.

add: bandar puteri, klang
email,fb,fs: daisyzarinah@yahoo.com

hrp chekgu ptimbgkn ye..TQVM
suffian.othman suffian.othman 17 December, 2009
Dear Mr. Naman ,
kehadiran saya disahkan pada sabtu ni , n sila sahkan lokasi. *xmahir pn. nk mintk mr. naman ajar kan. hehe
en_me en_me 20 December, 2009
cikgu bznyerrr.. ehehe
♥ EeiNz ♥ ♥ EeiNz ♥ 21 December, 2009
chekgu.....saye mauuu huhuhhu