Terima Kasih..

Terima kasih atas hadiah-hadiah, wang ringgit, ucapan -ucapan kengkawan semua..
Sesungguhnya tangan yang memberi lebih baik daripada yang menerima..


antara hadiah-hadiah yang Darwisy dapat


semasa bagi duit raya baru-baru ni, teringat zaman kecik-kecik dulu..dapat duit raya beratus gitu(pernah dapat lebih kurang 300..pastu buat beli basikal untuk ke sekolah)..hoho..padahal aku bukanlah dari keluarga yang berada di alam misteri..dan duit raya tu bukanlah dari belah keluarga semata-mata..tetapi dari orang kampung..huhu..sayang diorang kat aku ni..lagi-lagi aku ni anak yatim..

Sekarang ni giliran aku pulak yang memberi..hehe..Feel bagi duit raya ni lain macam jugak ye..

Apa yang penting jangan berkira, apa yang kita bagi,sekiranya ikhlas,Tuhan akan balas berkali ganda..Aku tengok biasanya orang yang suka bersedekah ni rezekinya murah..

{ 7 comments.. read them below or add one }

Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 02 December, 2009
wah! banyaknye hadiah.tahniah! tahniah!
oYa oYa 07 December, 2009
heheheh nama darwisy ni bertuah.... mcm anak oya gak hahahaaa
Raisah @ echah Raisah @ echah 07 December, 2009
bestnye banyak adiah!
nama sori aku paste panjang kat sini..jom join! cari rezeki lebih untuk anak...

Jom makan kat kopitianm dan kumpul duit!
Saya nak ajak join this bisnes. Boleh panggil bisnes ke? Apa2 je lah yer...
Mana tahu,kalau ada rezeki, dapat la kita sama2 dapat duit poket lebih... kalau nak berangan jadi jutawan pun boleh...hanya dengan makan. Ape? MAKAN pun boleh buat duit ke? Pelik tapi benar semua ye...

Pertama di Malaysia n pertama di dunia!

Gini ceritanya, ada satu kopitiam ni, dia nak kita promotekan dia punya kafe. Web dia www.pgredcafe.com. Boleh la bukak laman dia ni...
Kafe ni di naungi oleh adik kepada sultan perak.iaitu YM Dato’ Seri Raja Nor’ Ain.
Cafe ni kafe francais, ada di seluruh Malaysia. Macam KFC la..tapi cawangan dia x sebanyak KFC lagi..
Cafe ni x guna keuntungan dia untuk wat iklan besar2an, tapi prefer guna keuntungan untuk dibahagi2kan dengan ahli dia. So macam mana?
mu tak perlu jual barang spt MLM...x perlu jaja Bio-aura ker, DCL ker..dll yang mana bila kita menjual barang, kita perlu mencari orang yang berlawanan dengan apa yang kita jual. Cthnya; jika kita jual ubat kurus, kita perlu mencari orang yang gemuk..berapa banyak orang yang gemuk kita kenal kan?
Tapi untuk cari duit lebih yang ini, mu hanya perlu ajak orang untuk MAKAN. Semua orang perlu makan kan? So kerjanya tidaklah melawan arus..insyaAllah mudah... sambil2 mu lepak2 kat kopitiam, sambil2 dapat duit...tak salahkan?
So apa tunggu lagi? Rebutlah peluang ini yang baru beberapa minggu bertapak di Kelantan, setahun diMalaysia. Seorang jutawan melayu telah lahir dari program ini (rujuk majalah sukses bulan ini). Hanya dengan keluarkan wang permulaan bukan untuk orang lain, tapi utk diri sendiri membeli makanan. Keuntungan yang diperolehi oleh kafe, manfaat akan dapat pada kita. Program ini menjaga kepentingan syarikat, ahli(kita) dan pelanggan lain.
SAYA DAH JOIN & DAH MAKAN KAT SINI.SEDAP! dan ini sekadar mencari rezeki lebih..maklumlah scholar pun dah lama abis.... 
Cawangan PG RED CAFE ada di seluruh Malaysia..so donwori! (Kelantan, putrajaya, cheras, bangi, alor setar, penang, johor dan byk lagi caw tak larat nak taip).
Salah satu usaha untuk memperbaiki kehidupan...
Sama-samalah kita..daripada makan dan hanya habis duit, kenapa kita perlu menolak untuk menerima keuntungan? Hehehe
Macam mana?
Saya hanya perlu daftar sebagai ahli kopitiam ni sebanyak RM70. Dan bayar RM300. RM300 ni boleh digunakan untuk makan di kafe ni bila2 masa sahaja (x payah bayar cash, bayar pakai kad ni dan dapat diskaun 15%). Selepas itu cari hanya 2 orang kawan untuk sama2 jadi ahli kafe ini, maka dengan setiap org yang daftar kita akan dapat RM15. So 2 x RM15 =RM30. Apabila 2 org daftar, ini dikira sbg satu pair. 1 pair company bayar RM90 (termasuk auto top-up utk nilai makan kita yang RM300 tadi... so paling kurang kita akan dapat RM30+RM90=RM120 untuk sehari. Tgk jadual dibawah:
Pembahagian Keuntungan?

Level1 RM15 RM90 RM15

Level2 RM15x4+RM90x2

RM15X8 +RM90X4
Max. 15 pasang setiap level = RM 378/day= RM11,340/month

Nak tau lebih lagi? Jgn segan segera kontek saya (Raisah 019-9122236).
en_me en_me 08 December, 2009
tahniahnyerrr.. ehehe
nba-Nur nba-Nur 10 December, 2009
opps.. tertekan plak..Tahniah ye...

Tuah anak tu..dpt byk hadiah.. :)