Update Contest Berdialog ( Till 31 Dis 2009 )


Ke bawah untuk entri baru..Ini adalah versi melekat

Entri contest di sini




ni lah hadiah dia



losyen gamat bernilai RM15 satu


Peserta

1) m@m@ @zie

A) Alamak!! Nampaknya dah tiba masa aku pulak nih.. asyik dok tolong orang kawen ja..
B) Apa!! Dia ingat dia sorang ja ka yang nak kawen, aku ni dah lama solo weh..
C) Awat yang galak sangat anak aku tu... aku dulu2 tak pun macam ni...
D) Mak Oiii.. nampaknya dah kemaruk nak berlaki Mak Teh aku neh.. tak malu dekat kita orang ni ka...? isk! isk!


2) oYa

A: ehem..ehem!! cantik tak gelang yang aku pakai nie, laki aku beli kat oversea....
B: eleh..beli kat oversea konon, entah-entah laki dia beli kat pasar malam je "MENYAMPAH"..
C: Huh!! daripada aku beli gelang mcm tu, baik aku beli gelang emas, leh gak gadai..
D: Eh!!Eh!! cantiknya..nak pinjam boleh? tapi, muat ke?tangan maklong kan beso..

3) Anin

A : Sedih sungguh aku tengok cerita Nur Kasih semalam.. tangkap leleh wa cakap sama lu
B : Sedih-sedih jugak...lupa ke kau hembus hingus kat lengan baju aku semalam??
C : Eh, semalam ada Nur Kasih?? Alamak hari ni hari apa?? Aku missed lak..sedihnyeee
D : Betul-betul-betul Sedih Sedih Sedih..(gaya upin ipin)(SOb SOb Sob)


4) Bapak

A : Eh Kak Mala! pengantin lelaki tu sebijik cam Bang Mail, bermadulah Kak Mala
B : Sedap mulut ko, laki aku misai lentik, rambut rock. Pengantin lelaki tu skema, rambut pendek
C : Kelmarin aku nampak Mail gunting rambut, cukur misai kat kedai mamak kampung sebelah. Baik diam...
D: Makcik Ani ni, ayah kita kata dia jadi pengapit je. Pengantin tu 'sedara' jauh dia.

5) Zai Kulim

A:Apa nasi lom masak g..camno nie perut aku dah dok nyanyi lagu Inul dah nie..
B: Dia tak tau perut aku lagi la..dah la aku tak sarapan pa pagi tadi...haru..haru..
C: nasib aku dah pi 3buah umah termasuk yg nie...
D: Ya allah gelang...ori ka pasar mlm tuu mak long..mmg maching dgn baju aku..


6) wansteddy

A : Dari tadi aku tunggu bunga telur, tak sorang sudi nak hulur! Tapi kalau tak nak bagi ESAH TAK KESAHHHHH!!!!
B : Ntahnya dorang ni! Nak buat hiasan je ke letak kat pelamin tu. Aku pun teringin nak buat koleksi!
C : Tak kisah ke kisahhhhhh... sound macam merajukkkk je.
D : Apalah best sangat bunga telur tu. Dah dapat makan nasi minyak cukuplah.

7) muffler

Dialog A:
Attention, I just receive news from my husband, he got New Wife Windows 7!!! Tak tido malam la gayanya...
Dialog B:
Amboi... eleh laki aku pun dapat bini baru Windows 7, Ultimate lagi. Seminggu tak tido malam asyik bertemankan dia je...
Dialog C:
Aku pun nak bangga, laki aku masa Windows 7 beta lagi sampai lah sekarang tak tido2....geram...
Dialog D:
Hekeleh macik2 nie guna perkataan yang menakutkan la... abg adik pun bini dia Windows 7 Ultimate RTM lagi 7600.

8) miemiey

A:"Semah,mana aci aku kasi 10 ringgit gak tapi tak dapat bunga telur dan beg tu!"
B:" geramnya aku memalukan betul..kawal laa skit suara tu,orang ramai ni"
C:"lain kali tak ingin lagi aku nak ajak ko kak Jah kat kenduri kahwin"
D:"Mak ni kami yang budak pun tak ingin telur tu..mak yang lebih-lebih"

9) Sitisifir10

A : Aku yang boleh bersemangat waja, petah berkata-kata ni penangan Gamat Emas la wei...Hangpa try lah kalau nak tau rasa.
B : Abis la orang dalam umah ni jadik downline dia sorang. Sabo..sabo
C : Hagak-hagak bila la budak ni nak berenti bercakap. Telinga aku letih sudah..
D : Adoilah mak den...den nak balik ada date nak main masak2 pulak ni mak weih..

10) Intan

A: Rombongan pengantin lelaki mano Kiah! Jangan tak jadi udah lerrr…mano nak lotak muko ko nanti! Maluuu…
B: Ishhh…Joyah, mulut ko nie dah macam “tompayan pocah”!
C: “Insurans mulut” dio nie dah “expayod” agaknyo. Ado yg nak kono makan penampau nie kang…
D: Adik, baik kita “cha alif bot” cepat! “Panasss” gilerrr dah tempat ni!

11) mummyseri

A : "Mak aiiii !! pengantin ke tu ? udah macam tepung gomak kume nengok mukenye tu haa.."
B : " Amboi Embon ! sukehati mike kutuk anak sedare kume tu..karang kume tak bayo utang pekasam kang .."
C : "ye le baru tringat ..kume pon ade utang pekasam sebalang, kain batik 2 elei, ujung bulan la bayo embon oiii.."
D : "mamaaa... lalat masuk mulut mama la, itu le mama suke cakap ngange beso mulutnye.."


12) idafamily

A: Korang suma..meh tengok gelang baru aku nieh..baru beli ni ha..
B: Ala..stakat gelang pasar malam nak tunjuk
C: ish..ishh..gelang emas aku lagi banyak kt umah..gelang cam tue..cucu aku buat main jek...
D: ape la mak nie..tu kan gelang adik

13) cikgu fikri

A:"Sepasang sayap..tak terlihat,umpama mimpi yg tersimpan,
jadi rintik....rintik hujan....menciptakan...AWAN YANG TERPILU..."
B:Wah....sempat gak nk MENYUMBANGKAN lagu tu...
Dia ingat suara dia mcm Ning Baizura?
C:Ala,bukan dia yang tiru suara Ning,Ning yg Copy Paste Suara dia..
D:Wah!! Mak long ni membakar semangat adik untuk menyertai rancangan IDOLA KENIT lah..
Steady ar mak long!!

14) sonata anak kancil

A: Oii.DEngar2!!..Sakit tekak aku ni..Dhla mulut takde insuran
B: Geramnyaa.. Hutang aku tak bayar lagi.
C: Mula dah..angin meroyan dia naik.
D: Iskh..Iskh..makcik ni sawan tahap gaban.

6 comments.. read them below or add one

sonata anak kancil sonata anak kancil 12 December, 2009
oleh kerana masa dilanjutkan lagi...akak post dekat2 nak tamat tempoh nanti...dah siap separuh...pas tu tinggal bontang! tengah sibuk ni...cuti krismas ke...he3x
n@m@n n@m@n 12 December, 2009
sonata anak kancil~kalau dh siap post je kak..hehe

nanti kot2 ada org buat dialog lebih kurang pulak
en_me en_me 12 December, 2009
vah vah vah.. hebat hebat belakerr tewww
a kl citizen a kl citizen 13 December, 2009
assalammualaikum naman

bukan main kreatip lagi diorang ya
n@m@n n@m@n 13 December, 2009
en_me~ hebat kanssss!


a kl citizen~ waalaikumussalam kak

mmg kreatif kn..tp xramai lg org masuk
baincardin baincardin 31 December, 2009
Salam Chegu ^_^

Bain skang tengah promote kempen derma darah utk Pusat Darah Negara. jom pi derma darah! yay! ^_^

pi link ni :-

http://www.baincardin.com/2009/12/1blood-for-1malaysia.html