Besar Bezanya 512mb dengan 4Gb kan??

hari tu dalam entri siapa-nak-belikan-laptop-untuk-chekgu ,chekgu ada merengek-rengek kan pasal laptop hak kerajaan yang laju tu..
Baik chekgu beli sendiri kan..tak payah merungut-rungut macam la tak boleh beli..hoho..

Sudah seminggu chekgu memakai menggunakan laptop baru chekgu yang berwarna hitam itu menawan..

Pertama sekali chekgu nak mengucapkan terima kasih kepada

;
;
;
;


terima kasih kerana sudi membayarkannya untuk chekgu...hihihihihitam


sebelum ni kalau nak melakukan multiply multi tasks dekat laptop yang mempunyai RAM sebanyak 512mb memang mencabar kewibawaan kesabaran..sekejap sekejap hang nak pi mana..

tetapi dengan specs sebegini


alhamdulillah semuanya lancar walaupun tak sehebat laptop yang harganya 10ribu..hoho



dengan adanya kotak hitam di atas ni, bolehla chekgu online dengan menggunakan 18 laptop sekaligus..tapi chekgu takda pun sejumlah tu, cukuplah 2 sahaja,3 termasuk handset..hoho..tak perlu ke Pizza Hut untuk sesi wifi..

Tapi masa sekarang amat cemburu dengan chekgu, jadi tak sempat nak buat entri sekerap mungkin..semuanya dalam draft je..hadoiiii..


terbalik pulak gambar ni..hehe

Didokong pulak dengan Window 7 yang vogue itu dan juga sidetable IKEA hitam yang disalahgunakan chekgu..dijadikan meja laptop..ok la kan???



sebut pasal IKEA, chekgu suka kumpul pensel-pensel comel tuh..jangan bagitau tokey IKEA ye yang chekgu tak masukkan dalam kotak recycle kat situ..kita kawan kan..kan..kan?



owwhh..yang paling best, chekgu dah boleh install Adobe Photoshop CS3 yang memerlukan RAM 1GB minimumnya..sebelum ni guna versi 7 yang tak lapuk dek hujan,tak lekang dek panas itu..baru best nak belajar editing..hoho


{ 13 comments.. read them below or add one }

tunbegia tunbegia 26 January, 2010
orang dah pakai cs4 lah cikgu.

salam cikgu,
n@m@n n@m@n 26 January, 2010
tunbegia~yup..tapi installer yg ada cs3 saje..hoho..salam juga
suffian.othman suffian.othman 26 January, 2010
assalamualaikum..
cikgu..
6hb nie kolej kami da bt outing p broga hills kt semenyih.. dekat ngn universiti nothingham.. nk join blh. dtg la.
sonata anak kancil sonata anak kancil 26 January, 2010
jaga baik2 cikgu ye....sayang beli mahal2....( sonata pun jarang mengelap oiii.....berabuk je , nasib baik nampak huruf2 ) - last week upgrade ram ke (?) yang paling top la...lama punya ciput aje 1gb kot...dah tukar ke 4gb @ kurang sikit je....
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 27 January, 2010
hebat gaban laptop ko ni naman. mesti belum enter lagi dah jalan.

satu set dgn meja ikea tu gua yakin tenet mesti lg laju. kuakuakualapilah
Hasnor Hasnor 27 January, 2010
jauh molek bezo tuh :)) ooo itam menawan ye? memey menawan sungguh..

tu ade 'kotak itam' tuh, bleh pakat g tupey wifi chekgu naman la napoknya hihi
tengku_fir21 tengku_fir21 27 January, 2010
hahaha
blh ler pinjam "kotak hitam" chekgu...
cs3..???sekrg bkn cs 7 kerr..??
n@m@n n@m@n 27 January, 2010
suffian.othman~wow..bestnya ..tgk dulu cne..


sonata anak kancil ~jangan awal2 je jaga betul2..hehe


laki cikgu kimia~belum on lagi dh jalan..hahahaharun salim bachik


Hasnor~bulih..password dia 'KENA BAYAR DAAAA' hehe


tengku_fir21~kebanyakannya org pakai cs3 je..tutorial kat internet pun biasanya cs3 yg bnyk
kenwooi kenwooi 28 January, 2010
4GB RAM should be very fast =)

kenwooi.com
insan pendidik insan pendidik 28 January, 2010
salam,

tahniah chekgu berlaptop baru...IP suke gak gi IKEA tu amik gak pensel tu tp ngan kertas pengukur tu skali hehe
xiiinam xiiinam 01 February, 2010
Laptop tu...memang cun. Tahniah...




Tapi...lebih-lebih cerita pasal IKEA nampak...he..he..he..
(Ayat 'jeles' ni)
n@m@n n@m@n 02 February, 2010
kenwooi~absolutely ;)

insan pendidik~ wah..siap tali pengukur..nak ukur pinggan ke IP??


xiiinam~ nape cKlah nak jeles??hehe
suffian.othman suffian.othman 12 March, 2010
saya pkai lappy lama gempak ja.. kena upgrade la. bru choi... :)