Di sebalik tabir : Model Keluarga 1


the making of

Photog
Duwey
Adlan
Chekgu
Hasnor
Eliza


Ingat lagi pencarian model keluarga??


Baru-baru ni chekgu telah memanggil  ...


K.eli and family..


K.Hasnor and family yg sanggup bergambar dalam hujan..hehe

Outing diadakan sekitar Dataran Putrajaya dan Taman Botani

inferiornya chekgu rasa bila kamera chekgu yang paling cikai dan jugak hanya pakai kit lens dan built in flash..sob..sob..sobri


Penangan Sony A350 k.eli..dengan speedlight dan 50mm lens..hoho..chekgu edit sikit2





aksi paling berani..hoho..


Kesimpulan dari situ

1) kena pandai cari tempat dan masa dan cahaya
2) kena pandai paksa orang posing macam-macam..hehe
3) kena pandai handle kanak-kanak yang aktif macam Rifqi dan jual mahal mcm Riri (jgn marah ye..hoho)
4) kena beli lens!!!!!!!!!!!
5) kena belajar manyaaaaak lagi la chekgu..
6) dll..

Nanti chekgu nak panggil family-family lain pulak ye..Tak tau lagi bila..

Untuk hasil air tangan chekgu (main hentam je), sila ke sini untuk gambar-gambar yang diambil chekgu

p/s : Contest dialog baru nk dinilai..sori ye lambat w/p peserta tersangatlah sedikit..hehe..agak kesibukan sekarang

{ 9 comments.. read them below or add one }

sonata anak kancil sonata anak kancil 11 January, 2010
salam....mudahan2 dengan penuh harapan akan menang kontes itu....he3x
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A 11 January, 2010
hahhaha kenak..sanggup bergmbr dale huje..tuan dio xtgk lg la tuh hahhaha..

lawa awok edit tuh..pakai lightroom jgk atau s/w lain?cropping pun ok utk gmbar dukung tuh..ko wat gano?sbb kaki fiza napok full..hurmm heran meta :P
Hasnor Hasnor 11 January, 2010
ahahahahha....aiyo...seksa anak kah? bergambr dlm ujan? ahahah...x bleh blah...

ok, x po, kita sesama improve neh..

meh kita outing lg..keno cari tepak sesuai lah, sbb ade kanak2 + babies ;) akak ado tepak hok maybe seswai...wait 4 my update..cewah
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 11 January, 2010
gua tengok pipi kita sama la naman..
eD's photography eD's photography 11 January, 2010
smart cikgu!...hehehehe....cikgu x ajak sy pun...sedih nie...
xiiinam xiiinam 11 January, 2010
Tak kira...
ckLah pun nak pose dukung-dukung macam tu jugak!!!





:)
a kl citizen a kl citizen 13 January, 2010
assalammualaikum naman

betul kata naman
awal tahun memang sibuk
naman pun gitu gak kan...ni dah berapa hari tak update dah?
n@m@n n@m@n 13 January, 2010
sonata anak kancil~ aminnn!!

E.L.I.Z.A~ adobe photoshop 7 yg ketinggalan zaman doh jah k.eli..hehe.. yg crop tu main hentam guno copy paste(superimpose)


Hasnor~learn..learn and learn..tengok doh lake garden tuh..hoho

laki cikgu kimia~join da club!!

eD's photography~ lain kali ajak kalo xdtg siap ko!!!!!! ;P

xiiinam~ boleh!!! nanti saya jadi cameraman..hoho


a kl citizen~ waalaikumussalam..

gitulah..baru 3 hari je..hehe
cinonet cinonet 19 January, 2010
cantiknyaa wife anda. ala2 norjuma. ehee