Siapa Nak Belikan laptop Untuk Chekgu??

Baru- baru ni chekgu ada terjumpa satu blog yang menganjurkan kutipan duit untuk seorang kawan blogger diorang yang namanya kak yong (tiada link)..chekgu tak ingat blog yang mana..

Alkisahnya Kak Yong kehilangan laptop..Dipendekkan cerita, seorang kawan maya Kak Yong itu dengan secara diam-diam ubi keledek telah melancarkan kutipan dana melalui blog untuk membelikan kak yong sebuah laptop baru..wah!!!


Bertuah kak yong itu kan..Kawan -kawan kak yong tu sungguh baik hati, dermawan, hartawan dan sukarelawan gitu


Owh..Chekgu tak sengaja bercerita seolah-olah chekgu sedang menyiapkan karangan UPSR..Tapi cerita itu adalah benar, tiada yang benar melainkan yang benar..Cuma mungkin ada yang terkurang..terlebih..

Chekgu skang ni pulak barulah terfikir nak ushar-ushar laptop..hoho..Kalau sekarang ni chekgu hanya menggunakan laptop Hak Milik Kerajaan yang mempunyai spesifikasi yang ammmmmmmmmmmmmmmmmattttt laju sekali..haa..dia laju sekali je..Kali kedua dan seterusnya memang lemmmm ...Orang bagi pinjam pon nak komen banyak chekgu ni kan?



PC chekgu pulak dah diserang strok..Dah tak boleh berfungsi..Malas + tak nak kuar duit lagi nak repair..hehe..Maklumlah PC tu dah tua..semenjak zaman U lagi..semnjak zaman chekgu menyiapkan cerpen Matematik bertajuk 'Aku Leman dan Matematik' lagi

Sekarang baru chekgu terasa betapa pentingnya chekgu ada laptop baru takpon repair aja PC chekgu yang super duper Power Rangers tu..Sebabnya..Chekgu dah mula nak belajar edit-edit gambar..Tambah efek khas ala-ala sinematografi Nur Kasih gitu..

Seksanya bila menggunakan Laptop yang mempunyai spesifikasi di bawah





wah..Dah panjang karangan chekgu ni..Malas dah nak taip panjang-panjang.Chekgu Add Maths tak sesuai buat karangan..


*****************

Ray of Light

Ini bukanlah Lagu Madonna mahupun adik Raymond Cheong..

Tapi tula teknik editing terbaru yang chekgu memandaikan diri sendiri merosakkan gambar-gambar dibawah







ya..ya..Chekgu tau..Gambar itu dah tak Jadi ROL(ringkasan)..Tetapi telah menjadi Jimmy Ray

Are u Jimmy Ray
Are U JImmy Ray
Who wants to know
Who wants to know

sape tau lagu ni memang salute la chekgu kat dia

Jadi sapa nak cari dana beli laptop kat chekgu????hahahahahahahampas..

Laptop apa yang best ek kengkawan??

{ 8 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 03 January, 2010
Pergilah ambik kat mana-mana kedai...




Nanti ckLah bayarkan....



:)
tengku_fir21 tengku_fir21 03 January, 2010
huhuhu...
1.baik nyer kwn dia...amat bersyukur dpat kwn begitu

2.haha lepas tgk spesifikasi mmg terserlah "kehebatan" laptop cikgu dari belakang..hahaha tapi bersyukur ler dpt pinjam klu diaorang suruh byr sewa...hahaha

3.cantik ler teknik nyer..
mahu bljr

4.
are you johnny ray?
are you slim ray?
are you paid ray?
who wants to know?
who wants to know?
are you sting ray?
are you nick ray?
are you jimmy ray?
who wants to know?
who wants to know?
hey..
can you tell when you look in my eye.....
lalalalala....



*hahaha , sorry ler byk ler plk type...semua salah lagu tu ler
Fairuz Selamat Fairuz Selamat 03 January, 2010
encik..!!
heheeh saya mengucapkan selamat tahun bru untuk encik.gakk..\
ehehehe dude.. aku pu doakan segala yng terbaik untuk ko...
a minnn
Sitisifir10 Sitisifir10 03 January, 2010
psss...kakyong itu bukan kehilangan laptop...tapi rosak dan dia tak mampu baikinya :P
fadzilah fadzilah 03 January, 2010
cikgu kena ada laptop sendiri..skrg pegi kursus pun kena bawak laptop. Laptop skrg dah murah je.
Hasnor Hasnor 03 January, 2010
hhuhu....wat dana ko sy etep laa...sy nk laptop power etep, nk store + edit pics..ahaha..sy wak dana ko awok, awok wak dana ko sy..bereh???
n@m@n n@m@n 04 January, 2010
xiiinam~ betul ni kak..weekend ni saya g LOwyatt ye..Toshiba satu


tengku_fir21~hebat kan?hehe..tau ek lagu tu..mls google lirik..hoho

Fairuz Selamat~ TQ..nanti buat konsert bagi tiket free ye

Sitisifir10~chekgu pon xbrp mampu..hehe

fadzilah Hasnor~incik hubi cik akak hasnor boleh beli..mana aci buat dana..hehe..dh store jgn lupa backup pulak.kot HD rosak
n@m@n n@m@n 04 January, 2010
fadzilah~ yup..semua dh berkomputer skang kan?