Trouble Is A Friend or Friend Is A Trouble ?

semenjak dua menjak ni sudah lama chekgu ketinggalan mengikuti lagu-lagu baru yang hot terutamanya lagu omputeh..hoho..Sekarang dengar Xfresh FM je..sokong anak tempatan la konon-konon walaupun mereka pun terikut dengan barat..hoho

Dah lama chekgu tertarik dengan lagu ni..Trouble Is A Friend by Lenka yang famous dengan lagu The Show tu(ntah betul tidak)





Chomel kan lagu ni..sweet je dengar lagu ni




Trouble Is A Friend- By Lenka

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh



Kadang-kadang masalah menjadi kawan kita bak tajuk lagu ni?? Masalah di tempat kerja, masalah keluarga, peribadi dan juga masalah matematik(haha)

Pernah tak kengkawan ada kawan yang mendatangkan masalah?? macam-macam jenis kawan ada kan..antara spesis kawan yang paling bahaya tapi tak pupus-pupus lagi adalah yang 'tikam dari belakang' atau dalam istilah PPSMI 'stabbed in the back'

Di depan kita baik dengan kita,pijak semut pun tak mati...Tapi dibelakang..Jentik dinosaur terus pupus(melampau sangat ni chekgu)

Chekgu pun ada kawan sebegini..chekgu tengok dia baik dengan si A tu..kamceng je ngan si A ..Bila dengan chekgu, macam-macam dia hentam si A tu..alahai..entah-entah dibelakang chekgu pun dia hentam chekgu pulak..hoho

Kalaulah si A tu tau yang dia dihentam dari belakang..mesti dia ulangi dialog Allahyarham Tan Sri P.Ramlee..

'Mengapa kau diciptakan sebagai manusia, kan lebih baik kau menjadi hewan'

'Ampunkan mak kassim..mak dah tua..mak dah senja..mak dah maghrib'

{ 11 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 21 January, 2010
Anak teruna ckLah yang baru masuk tingkatan tu minta dibelikan Mp3...katanya nak study sambil dengar lagu? Senang sikit nak masuk katanya.....Apakah?






Boleh terima ke tidak alasan dia tu cikgu?
n@m@n n@m@n 21 January, 2010
cklah~memang ada kajian bahawa muzik dengan math tu ada kaitan..hoho

pelajaran lain tak tau pulak..

tapi sebenarnya depends pada orang tu..

ada yg kena ada muzik,ada yg kena dia macam duduk dalam gua..hehe
tengku_fir21 tengku_fir21 21 January, 2010
hahahaa
ala kasimmm......
haahaha
owh lagu tue...
n@m@n n@m@n 22 January, 2010
tengku_fir21~a'ah..lagu tu la..hehe
baincardin baincardin 22 January, 2010
study sambil dgr muzik. tulah gen-Y ^_^
Nana Nana 22 January, 2010
sgt suka lagu ni sekian...hehe
sonata anak kancil sonata anak kancil 22 January, 2010
tatau lagu ini! cikgu sonata tak reti nyanyi...
anaktumpat anaktumpat 23 January, 2010
ermm..best lagu ni.. lama dah rasanya dengar lagu ni..first dgr terus melekat.. smpai skg ni pun aku minat.. seperti mana kata naman kawan makan kawan ni mmg lumrah lah.. bagi aku la naman.. orng yang menceritakan keburukan orang lain kepada kita, dia juga akan memburukkan kita pada orang lain..so hati2...
oYa oYa 25 January, 2010
uiks..nilah lagu tema blog oya wakakakaa
A.I.Z.A.T A.I.Z.A.T 25 January, 2010
heheh,klaka ar man dialog cite p.ramlee ko tu..
tp ape kene mengena lak dgn dialog cite ibu mertuaku tu?huhu..

tp btol man, mana ada kawan yg xde masalah..isu global ni mmg jadi dari dlu,n kat mana2 man..heheh..oi, email ak lagu tu ble? ak nk donlod xle lak,huhu..thanks man,take care,, ni email aku - aizatbest@gmail.com