Anak U serius mcm U lah..(Memangla, dh anak I kan)

satu entri utk mengelap habuk dan sawang di blog

Alkisahnya maka tersebutlah sebuah kisah(hei..ingat si Ajis Pendekar Bujang Lapok tengah baca syair Firaun ke?)

Chekgu menjadikan gambar di bawah ni sebagai wallpaper di laptop Hak Kerajaan chekgu baru-baru ni..Sekarang dah remove sebab dah ada si Hitam menggantikan si Silver Hak Kerajaan itu




Satu hari masa chekgu tengah khusyuk buat jadual waktu di bilik PK1, masuk seorang cikgu tanpa memberi salam..Sebab apa dia tak bagi salam??

Sebab dia tu bukan Islam..hehe

'Anak U ke tu?'

'A'ah'

' Muka dia Serius macam U lah..Wife U je yang senyum..Anak U tak senyum..Bla..bla..bla'(xingat dah dia cakap ape..hoho)

********

Masa dalam tutorial di UKM

'haa..Awak ni  nanti mesti jadi cikgu garang kat sekolah nanti'

Pandai je pensyarah tu jadi ahli nujum

Masa praktikal 4 tahun lepas..hari last

'Chekgu..kitorang semua takut nak tegur chekgu sebab mata chekgu garang!!'

wah..ingatkan nak cakap mata menawan (uwekkkkkkk)

Di sekolah, tahun lepas

'Wan..Dulu U ni susah senyum ye..Sekarang lepas kawen baru ok'

Teruk sangat ke dulu?

Masa jamuan raya di sekolah tahun lepas

'Wan ni kat sekolah dia susah senyum sikit..kat rumah mcm mana?'

Wah..PK1 nak korek rahsia melalui Fiza

Masa bergambar selepas akad nikah

'weh..ko senyumlah sikit Wan'

Arah si Nad kawan chekgu merangkap kakak kepada photographer


Masa bergambar di kenduri kahwin

'Senyum..Senyum lagi..buka mulut sikit

eleh..ambil gambar tak lawa, pastu edit nama salah,pastu tak nak mengaku salah,siap bagi alasan banyak sangat kenduri kawen, ada hati nak sound orang..haaaa..hoho


********

sekadar refleksi kendiri...Moral of the story ; kena rajin-rajin mengadap cermin practice senyum..hahahahaharun Salim Bachik

Bukan chekgu tak nak senyum, mungkin di kepala chekgu sentiasa berfikir..maklumlah pemikir agung..berfalsafah tentang sesuatu kejadian melalui monolog dalaman..hehe..maklumlah dulu ambil 2 subjek Falsafah
1)Falsafah Sains
2)Falsafah Sains Matematik

Darwisy ni kalau kat luar muka dia suka berkerut-kerut..Tapi kat rumah




Gambar selebihnya di sini



Nota tambahan : Sekarang chekgu kena senyum bila dengar jadual kena tukar lagi..

'Hari-hari datang mau pinjam beras..Hari-hari datang mau pinjam beras!'

eh silap dialog..

'Asyik-asyik tukar..Asyik-asyik tukar'

Kerja lain tertangguh gara-gara nak buat jadual sekolah..alahai

{ 12 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 08 February, 2010
n@m@n;
Senyuuuuuuuuuuuuuuummmmmm!


:)



Laptop hak kerajaan tu...pulangkan je lah...ha..ha...ha...
n@m@n n@m@n 08 February, 2010
bila baca entri cKlah mesti senyum..hehe


laptop tu berguna sebab nk generate jadual, dkt PC @ laptop lain xboleh..heran betul
eD's photography eD's photography 08 February, 2010
alala.....cantiknye gambar anak cikgu...geram2...ehehe
n@m@n n@m@n 08 February, 2010
eD's photography~nt uncle dtg photoshoot dia k..hehe
insan pendidik insan pendidik 08 February, 2010
salam n@m@n,

anak itu pelengkap kehidupan rumah tangga dan anak juga pengikat kasih sayang suami isteri...senyum selalu..:)
n@m@n n@m@n 09 February, 2010
insan pendidik~IP pon senyum selalu ye

senyum tu sedekah..hehe
sonata anak kancil sonata anak kancil 09 February, 2010
senyum la - senyum la...
awat air liur Darwisy meleleh..ade tak dapat makan ke masa menghamili dulu...?
n@m@n n@m@n 09 February, 2010
sonata anak kancil~hehe

mama dia tak mengidam langsung pun dulu...

mitos semua tu
tunbegia tunbegia 09 February, 2010
sungguh meleleh air liur baby yang comel,

salamm,
ahmad humairi ahmad humairi 09 February, 2010
salam,
lain padang lain belalang,
lain dulu lain sekarang,

...saya dulu murah senyum...hunggakan ada yang mengundang kontroversi...sekarang dah nak buat serius...x berapa jadi..
kontroversi lagi...

....serba salah!!!
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr 09 February, 2010
senyum lah senyum la ahai chekgu naman...

=D
a kl citizen a kl citizen 09 February, 2010
assalammualaikum naman

memang lama akak tak ke sini, darwisy pun dah besar dah ya...
air liur meleleh tu yang mahal tu.
dah nak raya cina, tukar jadual lagi? memang pening betul.
akak pun sibuk kat sekolah, biasalah tu, cikgu mana tak sibuk kan? cikgu memandu pun sibuk jugak apatah lagi cikgu sekolah.

senyum??
tak senyum pun fiza boleh terpikat, kalau senyum lebih2 takut orang lain pulak terpikat...
hati2 bila tersenyum...