Bulan Buffered Earnings 1Malaysia

salam semua

Dalam minggu ni sahaja chekgu tengok banyyyyyakkkk sangat blog-blog yang bercerita mengenai masing-masing mendapat buffered earning..Hehe.Bukan main seronok ye kengkawan yang dapat tu.Sampai ada yang nak bergolek-golek, melompat-lompat, berguling-guling, ada yang tak tidur malam..Ada juga nak buat kenduri makan?..hehe

Yela.Tu rekaan semata-mata. Tapi memang semua yang dapat tu suka kan? Walaupun jumlahnya tak banyak tapi bagi sesiapa yang baru putus cinta pun mungkin hilang rasa sedihnya bila dapat buffered earning..hoho..Melampau kan imaginasi chekgu ni.

Beberapa minggu lalu Chekgu pun secara beregu campuran dengan Fiza dapat juga si buffered idaman ramai tu


Atas ni chekgu punya.Orang 'blur'kan jumlah, chekgu pun buat jugak walaupun tak tahu kenapa orang buat macam tu. Mungkin orang tu hasil dia banyak jadi dia nak sorokkan takut kawan suruh belanja Kenny Rogers kot..haha.Chekgu pulak sorok sebab segan sikit sangat, nak bayar duit kereta pun tak lepas..lalala


Atas ni pulak Fiza punya. Lagi lumayan hasil tuaiannya.Takpe, nanti chekgu nak 'pow' nasi ayam kampung dekat Warisan..Hehe


Kata-kata nuffnang kat atas ada benarnya kan? Pengiklanan beliau mengGUMBIRAkan kita.Boleh dilihat melalui tulisan kengkawan yang dapat buffered tu. Gumbira mengalahkan dapat result 21A dalam SPM.Hmm..Sekali lagi imaginasi melampau..Hoho

Dulu dengar-dengar nak dapat buffered mestilah
  • trafik maintain 100++ ke atas
  • mesti berstatus Glitterati atau lebih popular dengan status geli-geli
  • update selalu

Tapi nampaknya sekarang blog yang tidak ikut syarat di atas pun dapat buffered. Ternyatalah nuffnang sangat bermurah hati sekarang..hehe..Ke nuffnang dah tercabar dengan kebangkitan Innity dan Advertlets? Dah ramai yang menukar angin ke kedua-dua tapak pengiklanan tersebut yang khabarnya lagi lumayan dan berbaloi-baloi.

Apa-apapun selamat berblog!!

Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian,
Bersakit-sakit dahulu bersenang-senang kemudian.

Janganlah nak cepat 'glamour' dengan buat entri yang bukan-bukan.

{ 11 comments.. read them below or add one }

mama tisya mama tisya 17 March, 2010
mmg rmi blogger update psl buffered earning je...smua happy kn bila BE dh muncul...ehheheh
tengku_fir21 tengku_fir21 17 March, 2010
betul2
lastweek ramai yg post entry yang bercerita hal sebegini
Aku X-PO Aku X-PO 17 March, 2010
biasalah, awal2..lama2, rasa cam biasa dh..hehehe
Nikel Khor Nikel Khor 17 March, 2010
nuffnang for me still the best..

from Nikel Khor
a kl citizen a kl citizen 17 March, 2010
buffered earning tu apanya naman??
pak long pak long 17 March, 2010
salam..
pak long blur ja baca bab ni...macam tikus nengok besi jer...huhuhu
ahmad humairi ahmad humairi 17 March, 2010
aku dah claim kat nuffnag limaploingget..dah perabih dah..
n@m@n n@m@n 17 March, 2010
mama tisya~memang patut rasa hepi..hehe

tengku_fir21~ramai kan? ;)

Aku X-PO~ alah tegal biasa..hehe

Nikel Khor~ is that true??good!

a kl citizen~ iklan yang ada kat blog, kalau ada iklan tu, makin ramai orang masuk, makin byklah duit dia..ni secara mudahnya lah..hehe

pak long~ kura-kura dalam perahu kah pak long kita ni?hehe

ahmad humairi~wah..tahniah!
Yunus Badawi Yunus Badawi 18 March, 2010
salam n@m@n.

kalau nak harapkan duit nuffnang ni aje tak makanlah kami sekeluarga huhuhu
n@m@n n@m@n 18 March, 2010
YB~salam..takpe, projek YB kan berjuta-juta..hehe
sayalahfaizul sayalahfaizul 19 March, 2010
chegu... saye xdapat pape pown. nanti nak menuntut ngan chegu la... mintak tunjuk ajo jugak