Dapat 18 Buffered Earnings, Tetapi Tak Dimanipulasi Semaksimumnya!

Salam..

Memang bulan ni bulan buffered 1Malaysia macam chekgu ceritakan di sini kan?. Hari ni buffered chekgu boleh tahan. Pecah rekod peribadi sendiri. 18 ketul semuanya.

Tapi tu untuk 3 blog, bukan satu blog je. Ternyata nuffnang memang baik hati sekarang ni kan?

klik untuk besarkan

naman's foto tu blog koleksi foto-foto dari lensa bajet rendah chekgu, manakala Tudung Bawal NO 1 Malaysia tu dah berkubur lama dah..hoho (tu yang tak letak link). Kelakar kan? Tiada orang masuk pun dapat BE. Blog tu lah blog pertama, buat bisnes dengan Fiza, jual tudung, dapatlah tambah duit bulanan masa aktif menjual tu.;)

Dah dapat BE ni sepatutnya :

  • 1. Kenalah rajin update kan, 8 kali sehari ke..haha.Buat entri pendek macam status kat Facebook. Contohnya :
Tajuk : lapar nasi!
Isi      : Salam.. hari ini tiba-tiba perutku lapar nasik. Padahal baru je pukul 8.17 pagi. Takkan nak pergi cafe tapau nasi kot. Sekian terima kasih..
Amacam, best tak entri sependek tu. hoho. Tapi rasanya kalau buat entri sebegitu tak sanggup den nak baca walaupun entri sendiri..haha. Biarlah tiada entri pun. Buat satu entri sehari cukuplah. Nak cakap idea takde draft berlambak dalam dashboard.


Cerita banyak, masa yang tak banyak..hoho..Chekgu salute blogger yang buat banyak entri mantap dalam masa sehari.

  • 2. Blogwalking (blog berjalan)-yang ni agak lemah ni.hehe. Kerja chekgu bukannya mengadap internet, WiFI canggih kat sekolah pun tak sempat nak digunakan. Masa tak mengajar kena buat kerja lain yang tak habis-habis tu
Kalau nak blogwalking pun malam je la, tu pun sempat jenguk kawan-kawan yang selalu bertandang ke sini dan juga membalas kunjungan kawan-kawan yang tinggal jejak dekat shoutmix kalau sempat.

Jadi agak rugi kan tak manfaat sepenuhnya BE yang berketul-ketul tu? Ke ada yang nak jadi co-writer? Dapat komisen 5%..haha

Nota Ringkas:
1)Berblog semata trafik dan duitkah?
2) Respek blogger yang buat entri pendek tetapi bermakna

{ 10 comments.. read them below or add one }

mama tisya mama tisya 29 March, 2010
wah byk tul BE tu..tahniah2
n@m@n n@m@n 29 March, 2010
tapi trafik tak jam pun..hehe
kanip mito san kanip mito san 30 March, 2010
stail la bro... lawat blog aku plak... http://kanipmitosan.blogspot.com/2010/03/earning-buffered-from-nuffnang.html
n@m@n n@m@n 30 March, 2010
bro mito san lagi stail..hehe
kenwooi kenwooi 30 March, 2010
wah banyak.. sure rich =D
Kyuubi_85 Kyuubi_85 30 March, 2010
wah! bnyknya. haha. kalo ko exploit sebaik mungkin, sure kaya punya lah. :D
aku seketul 2 je. tu pun jrg. tp syukur la :D
pak long pak long 30 March, 2010
salam....
hamba kurang arif bab nuff ni....berblog ni saja nak test sejauh mana hamba boleh mengkreatifkan idea hamba
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A 30 March, 2010
pah ke sudoh k.eli xpehe BE tu gano heheh..

tp lucu sungguh nok wat entri pendek tu..ala² post status kt fb hhahah
DaHLia DaHLia 30 March, 2010
hebak ahh..banyak sesangat!!!
pinjam sket ayat pengasih..hehehe