Earth Hour-Terang Benderang!

Salam..

Dah basi kot cerita Earth Hour ni

Gambar semasa tempoh Earth Hour, melalui balkoni rumah



berapa puluh ribu KW dah digunakan tu?hoho.Ermm..sambutan tahun ni hambar kan? Tak cukup hebahan/promosi kah? Atau orang dah tak berminat?

dapat baju ni masa 'shopping' kat Alamanda Jumaat lepas, walaupun material yang digunakan tak berapa elok, tetapi dalam kegelapan ada huruf yang bersinar!!!!

60 Earth Hour 'Glow In The Dark'

Tahniah kepada yang mengambil bahagian, kerana anda prihatin. Ironinya, ada yang tak ambil bahagian kutuk-kutuk orang yang ambil bahagian. Kenapa ya? Ini bukanlah kempen yang dipaksa kan? Siapa nak ikut, ikutla sebab ada kebaikannya terhadap bumi.Kalau tak ikut tak payahla kecoh-kecoh kan? ;)

Itu disebabkan pandangan yang sebegini;

'Eleh! Lepas ni membazir jugak!! Tiada gunanya!

Sekurang-kurangnya dalam masa sejam mereka dah membantu mengurangkan penggunanan elektrik kan? Apa salahnya menyumbang kepada kebaikan walaupun hanya sejam.

Nota Ringkas: Buat baik berpada-pada, buta jahat jangan sekali (banyak kali lagi lah jangan)

{ 13 comments.. read them below or add one }

kakngah kakngah 28 March, 2010
kitorg off lampu gak mlm td. tp xsampai sejam pn.. hihihi!!!
ahmad humairi ahmad humairi 28 March, 2010
salam,

aku memang off sume lampu...bukan takat kempen earth hour je...boleh dikatakan hari-hari bila nak masuk tido sebab lampu di jalan terang...masuk ke rumah..
a kl citizen a kl citizen 28 March, 2010
tu la orang kita
tak nak buat benda baik
kalau orang buat baik
mengata pulak
pak long pak long 28 March, 2010
salam buat naman..
jimat cermat amalan kami....
Bapak Bapak 28 March, 2010
semalam kat pusat bandar ipoh ni, separuh terang, separuh gelap..heheh
sonata anak kancil sonata anak kancil 28 March, 2010
kita orang lagi pulak....kalau kat padang bergelap...hu3x macam2 hal budak boleh buat!!! mati aku nak kena jawab
bootunque bootunque 28 March, 2010
a'ah, betul tu cikgu. apa yg cikgu ckp 2 semua betul. ada yg kutuk2 lah, perlekehkanlah. entah2 diorg tu, xtau pn kot yg da kempen 60 earth hour ni.

putrajaya x sambut kempen ni, memang sgt xpatut.
Wan Perlis Wan Perlis 29 March, 2010
team kami anti earth hour
e p i x ____ e p i x ____ 29 March, 2010
earth hour tu tak kacau sapa2 pun. ikot kehendak. tak perlu nak buat team2 la apa kejadah semua .
kalau tak nak support dok diam je.
nak maki2 tambah dosa wat pe. huhu
cikgu isza cikgu isza 29 March, 2010
masih belum berkesempatan nak support pada harinya tapi sentiasa mengamalkan sikap berjimat cermat dalam penggunaannya :)
shahrinabd shahrinabd 29 March, 2010
yeah!! dah 2 tahun berturut support earth hour. walaupun benda kecik and sejam je, tapi rasa best sebab join gerakan sedunia!
DaHLia DaHLia 29 March, 2010
DaHLia xoff...huhuh :)
@juera @juera 29 March, 2010
kt area umah sy kt trg. terang benderang..krg promote kot..rmai x thu..kt tv pon x jmpe pon iklan earth hour ni..org mls nk cara dh bnda2 gni..bil api ttp kna byr gak..ape2 pon layan konsert AF lg best..huhu