Gambar-gambar di kala zaman doraemon popular


siapa suka tengok doraemon dulu-dulu?(ataupun sekarang masih tengok?)..haha..Dulu beliau ni sangatlah popular, sanggup ke rumah jiran nak tengok kartun doraemon ni di atas ketiadaan peti yang boleh mengeluarkan gambar bersuara itu.hoho..Popular seiring Ultraman Taro, Kickers, Gaban Z, Suria Perkasa Hitam, Power Rangers dan yang sewaktu dengannya

Lupakan tentang doraemon walaupun beliau menjadi tajuk pada kali ni..Cuma mengenangkan pada zaman tu gambar-gambar chekgu hanya ada beberapa keping sahaja. Itupun yang sempat disimpan tak sampai sepuluh.

Inilah gambar-gambar chekgu yang comelitu

8 bulan.siapa la sangkut rantai tu kat leher..iskhhh

model lampin pakai tak buang tapi kena basuh..hehe

hari Khamis kena pakai batik..hehe

dengan abang

sekuntum bunga terselit di celah poket..aww

Dulu, nak jumpa orang yang ada kamera pun susah, apatah lagi nak menyimpan gambar kan?? Tapi sekarang budak-budak tadika pun dah ada henset berkamera. Setiap memori boleh dirakamkan secara pegun dengan hanya menekan butang 'shutter' di kamera.

Tanpa kamera gambar-gambar sebegini dirakam di dalam memori manusia sahaja




lagi gambar Darwisy bermain bola di sini (akan dibuka melalui tab baru)


Nota Ringkas : Tak semestinya kamera DSLR sahaja boleh menghasilkan gambar lawa-lawa
'Fotografi bukan sepenuhnya mengenai kamera, tetapi juga orang yang di belakang kamera' chewaahh..

{ 8 comments.. read them below or add one }

tunbegia tunbegia 08 March, 2010
wan aniq darwisy nak dapat adik baru,

salamm,
tengku_fir21 tengku_fir21 08 March, 2010
huhu mewarisi mata yang sama.."bulat"
xiiinam xiiinam 08 March, 2010
Doraemon ni bukan waktu zaman ckLah kecik...tapi waktu zaman anak dara ckLah kecik..he..he...
insan pendidik insan pendidik 08 March, 2010
mase tu kartun yg best pun x byk astro pun x de lg tp arini siap ade chenel kartun lg tp yg plg best silih berganti ialah ultraman hehe