Halimah Jongang Jongang

Semalam semasa chekgu menekan butang 411 remote ASTRO yang mahal tetapi suka ulang-ulang cerita tu ,HBO chekgu hilangggggggggg!!! Dia keluar macam ni..Apa lagi gelabah la kawan..


ni bukannya iklan TV beli satu dapat satu ye

hahaha..semua tu lakonan. Sebenarnya ASTRO yang mahal tetapi bila mendung pun terpapar 'service currently not available ' tu juga mempunyai sifat baik hati. Mana taknya, selama lebih kurang 2 bulan beliau telah memberi secara percuma beberapa channel seperti HBO, Star Movies, MTV dan apa lagi pun chekgu tak sempat nak ambil tahu..hoho..Ia bermula pada bulan 12 hari tu

Tetapi masuk je bulan 3 semuanya dah ditarik balik. Yang peliknya masa ada tak ambil kisah pun semua channel tu. Padahal dulu masa muda remaja bila pergi rumah kawan yang ada semua tu, rasa macam best je..hehe..Bila dah ada bukannya nak tengok, bila tiada perlu rasa rugi tak??hahaha

pakej yang ada sekarang pun tak habis tengok.


*************

Kisah Halimah Jongang

Pengaruh cerita TV memang besar. Yang terbaru dekat sekolah selain iklan 'besarrrrr punyerr', adalah nyanyian lagu Halimah Jongang.Ada masuk paper baru-baru ni orang komen ada pelajar yang malu, tak nak pergi sekolah kerana diejek-ejek dengan lagu Halimah Jongang..

Rasanya kat sekolah mana-mana pun macam tu jugak kan?

Bila dengar je budak-budak duk ejek kawan dia dengan lagu tu, apa lagi, chekgu kenakan budak tu balik

'ko ingat ko tu hensem sangat?'
'ko ingat ko tu lawa sangat ke?'


Haha..Tiba-tiba teringat zaman sekolah kawan chekgu dapat nama tambahan Joe disebabkan giginya itu. Beliau dah selamat bergelar doktor dah sekarang..huhu

Nota ringkas: Kaunselor sekolah chekgu takde pun televisyen kat rumah, katanya melalaikan.hooho..Apa kata anda?

{ 9 comments.. read them below or add one }

pak long pak long 05 March, 2010
salam buat tuan umah.
astro kena ujan ni kalau kita kira dalam sebulan kerap ujan..alamat rugi la.....
kata nak kluar citer juling lak...
kakngah kakngah 05 March, 2010
tv mmg melalaikan.. xder tv.. xblh pulak
tp, tenet lg melalaikan.. btl x??
tengku_fir21 tengku_fir21 05 March, 2010
huhuhu....tv besarrrr gilerrr
sapa itu halimah jonggang..???
hahaha....adehh terasa macam duduk dlm gua tk kenal halimah jonggang...


*lama tk bertanya khabar,cikgu sihatkah?
Muhammad Ijam Muhammad Ijam 05 March, 2010
tenet lagi melalaikan daripada tv tp xde tenet,x leh plak...

camno tuh??
insan pendidik insan pendidik 05 March, 2010
salam,

remote astro IP nih dh 10 kali tuka kot asyik problem slalu main campak je hehe.. skrang IP dh malas nengok pun cite Halimah Jongang tu sbb nk carik utg ngan cara persendakan kekurangan org..
Daddy Cool Daddy Cool 05 March, 2010
Takde TV takpe..jangan internet meragam udah....
xiiinam xiiinam 05 March, 2010
ckLah pun tak tau pekej apa yang ada dalam Astro kat rumah tu...sebab memang jarang sangat tengok TV kat luar...suami dan anak ubah-ubah pekej pun ckLah tak tau..


Asyik berinternet dalam bilik sambil 'denga' tv kecik yang tak ada Astro tu...

ckLah pun tak setuju dengan tabiat suka menggelar orang dengan kekurangan fizikalnya...contoh Minah gagap, Minah juling, Minah tempang...tak baik kan...
~ CeguLinn~ ~ CeguLinn~ 05 March, 2010
Salamz..
"Astrok" a.k.a astro memang hampehhh .. bayar mahal, ujan sikit tak dapat channel , pulak tuh ceita berulang2 bjuta2 kali , tahap muak nak tgk dah .. tapi klo tak der astro macam mati kutulah plak tak tau nak tngok ceita apa l...
n@m@n n@m@n 05 March, 2010
pak long~astro kena jaga kualiti la kan.hihi

kakngah~semua benda didunia boleh melalaikan kalau kita terlalai..hehe

tengkufir21~chekgu pon tak pernah tgk citer tu..haha..tau melalui paper ngan iklan je

Alhamdulillah sihat aja..;)

Muhammad Ijam~hurmmm??

insan pendidik~campak kemana? Citer tu tak pernah tengok pon..hehe

Daddy Cool~boleh tgk TV ngan internet kan?

xiiinam~dengar je TV tu?hehe

kan..tak baik kan?


~ CeguLinn~wa tengok lu,lu tengok wa..hehe

tula. astro je ada cerita mcm2 w/p diulang-ulang