Keputusan SPM esok yang mendebarkan

gambar dari sini

Esok adalah hari yang mendebarkan bagi pelajar-pelajar yang mengambil SPM tahun lepas.Bukan sahaja calon-calonnya yang berdebar, tetapi cikgu-cikgunya pun berdebar..bahkan tahap berdebar cikgu melebihi calon-calonnya kan? betul tak? Siap cakap tak boleh tidur la malam ni..hehe..Mengalahkan budak-budak pulak


Sesetengah pelajar tak hairan pun dengan keputusan esok, janji sijil dapat. Sebab nak kerja sekarang sekurang-kurangnya ada sijil SPM. Nak dapat sijil sekarang sangat senang berbanding zaman dulu kan, dulu tak lulus satu tahap tak boleh naik ke tahap seterusnya. Tapi sekarang pelajar-pelajar dimanjakan, tak lulus pun boleh naik ke tahap seterusnya. Jadi TAK PAYAH BELAJAR PUN TAK APA

Tadi, ada juga pelajar yang ambil SPM 2,3 tahun lepas baru nak ambil sijilnya kat pejabat..Alahai..Ni kes sekolah chekgu la..Sekolah yang budak-budaknya ok tak ada kot kan?

Jadi, kepada cikgu-cikgu yang terlibat, bersiap-siaplah dengan 'post-mortem'nya nanti ye..hoho..kalau peratus naik dipuji, kalau turun jawab la ye..hehe

Begitu jugak mak bapak yang anaknya ambil SPM..Mesti berdebar kan??

Nota Ringkas: Tak ingat dulu berdebar ke tak sebelum ambil 'result' SPM..;P

{ 8 comments.. read them below or add one }

xiiinam xiiinam 10 March, 2010
Errrrr...esok ke?


He..he..he...


Tapi upah menanda belum dapata lagi...

Jangan-jangan, sendiket tu dah lupa utang depa kat kita! Hu..hu...
n@m@n n@m@n 10 March, 2010
xiinam~saya dah dapat..

tapi ngam-ngam je guna untuk bayar road tax kereta hujung bulan ni..uwaaaa

hehe
xiiinam xiiinam 10 March, 2010
Waaaaa! Dah dapat? Ini tidak adil!!!!


Aisey men....betul la...sendiket tu lupa nak bayar hutang ke ckLah laaaa...grup ckLah belum dapat lagi, pada hal kami siapkan kerja dulu...Hu..hu...
n@m@n n@m@n 10 March, 2010
xiinam~kawan-kawan(walaupun mereka senior,panggil kawan-kwan jugak la) kat sekolah pun tak dapat lagi

yang sains cepat kot..hehe
xiiinam xiiinam 10 March, 2010
Tak apa...dia nak bagi tunggu cuti nanti...bolehlah berfoye-foye....(sambil menunggu sisa-sisa Februari yang nyawa-nyawa ikan....hi..hi..)
tunbegia tunbegia 10 March, 2010
yep, haku sebagai bapa yang punya anak bakal terima keputusan SPM itu esok pagi,

salamm,
n@m@n n@m@n 10 March, 2010
xiinam~ pelajar je cuti, cikgunya tak

takpe Pak zahan kan ada sponsor..hoho


TB~ haku(pinjam jap) sebagai KP add math pun cuak..nanti nak kena jawab kenapa ramai fail..hehe
tengku_fir21 tengku_fir21 11 March, 2010
huhu...
dulu..
masa spm..tk nk ge amik results...