Kucing Mata Biru-Hijau


Sebenarnya saya dah lama nak buat entri pasal kucing...Tapi simpan dulu, sebab semasa saya check balik gambar2 kucing yg dah lama yang saya snap, terjumpa gambar ni ..Datang idea nak buat entri pasal kucing bermata sebelah hijau, sebelah lagi biru. Macam warna BN - PAS pulak..hehe



haa..jangan ingat saya edit pulak..

 Terbeliak mata kucing ni saya buat..Ditekan sikit kulit dahi dia ke atas supaya mata dia lagi  terbeliak..hehe..Bukan penyeksaan tau..

Gambar ni saya ambil masa balik kampung 2 tahun lepas lagi..Rumah tok nek dekat Tasek Gelugor, Pulau Pinang...

Ni first time saya jumpa kucing mata macam ni.Banyak lagi cerita pasal kucing pelik-pelik yang pernah saya jumpa..Kena buat satu entri khas ni..hehe.Antaranya
-menonton secara live kucing beranak
-kucing berak tepat-tepat dalam mangkuk jamban semasa banjir
-kucing ajak teman dia beranak
-kucing makan anak
-kucing tangkap ular,tupai dan mengkarung dll..

Nota ringkas: Kucing pun sayangkan anaknya, sesetengah manusia sangat kejam melebihi binatang

{ 14 comments.. read them below or add one }

a kl citizen a kl citizen 17 March, 2010
naman,
kenapa kucing makan anak?
kenwooi kenwooi 17 March, 2010
looks scary.. haha =P
n@m@n n@m@n 17 March, 2010
a kl citizen~agaknya mentalnya tak sihat..hehe

kesian kan?

kenwooi~no lah..CUTE!!;)
n@m@n n@m@n 17 March, 2010
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr~and cute!
mama tisya mama tisya 17 March, 2010
mmg mata kucing tu color lain2 ek...ingtkn td editing
sonata anak kancil sonata anak kancil 17 March, 2010
ingatkan hang punya kucing...kalau tak boleh buat kawan kucing2 kat sini
Wansteddy Tales Wansteddy Tales 17 March, 2010
saya dulu pn ada kucing mata hijau biru. bulu putih kacukan siam. sangat cute namanya Sompong. tp hilang macam tu je. sayang sbb kucing tu jinak n manja sngt. myb ada org ambil huhu
insan pendidik insan pendidik 17 March, 2010
ingatkan pkai contact lens haha
~cinonet~ ~cinonet~ 17 March, 2010
Ya Tuhan! SUbhanallah~..sangat indah ciptaan Tuhan kan..
SyedMuhaimin SyedMuhaimin 15 September, 2010
kalau kucing ajak org teman dia beranak tu biasa la...:p
Anonymous Anonymous 31 December, 2010
saya ade sekor anak kucing satu mata biru satu mata hijau...baru jer terjumpa ade ora buang kot terus bawak balik umah...warna pow same caler nga pic kucing chekgu 2 r...xpi mata biru sebelah kanan...law nk tgok 9t sy add pic kucing 2 di fb sy...nickname crazyfrog afick wansyafik.