Ini bukanlah iklan 'double meaning' P1 WiMax tu..hoho..

Baru-baru chekgu telah memotong 2 keping kad berwarna perak di Bank Islam Putrajaya..Eh, pegawai diorang la yang potong, chekgu hanya memerhatikan 2 keping kad ditamatkan riwayatnya itu..sob..sob..sobri

cantik kan no tu..hehe

Nak kata banyak berjasa tak la jugak, tapi ada la jasa-jasa beliau yang chekgu tak boleh balas dah..hoho

contohnya

-membayar caj hotel secara online, kalau tak, tak dapat booking
-tak payah beratur kat stesen minyak
-tak payah bawak cash banyak-banyak
-aduiiii..malas dah nak fikir, isi sendiri la ye..hoho

sebenarnya kad kredit ni kalau digunakan sebetulnya banyak kebaikan, tapi kalau sebaliknya menjerat diri la kan??

Ala..Macam Facebook jugak, kalau digunakan sebetulnya, boleh mencari kawan-kawan lama. Tapi kalau asyik bercucuk tanam sampai pergi kerja tapi tak buat kerja, apa cerita? Elok ke? Ops..

Jadi terpulanglah pada empunya badan. Kad kredit bukannya sesuatu yang nak dibanggakan kan? Jumlah kad kredit bukan menggambarkan kemewahan, sebaliknya keberHUTANGan..hehe..Sekarang kan zaman online banking, kalau lepas guna balik bayar terus secara online habis cerita.Kira betul-betul guna untuk kemudahan

Yang best tentang Kad Bank Islam ni dia ada akad masa nak ambil kad tu..hoho..Tapi takdelah sama macam akad nikah tuuu..Biasala, itulah cara jual beli dalam Islam kan

teruknya editing gambar..hehe..tu Imam Manaf dalam Rancangan Mencari menantu TV9..kelakar dia ni

Walaupun belum setahun umurnya, apakan daya. Abe Jib kita tak pasal-pasal kenakan caj tahun ni..Alahai abe jib..Ramai yang ingat caj dikenakan pada awal tahun, yang sebenarnya caj dikenakan pada 'anniversary' kad itu..;P

Sesiapa yang memakai kad kredit, gunalah secara berkemah berhemah..

13 Comments

  1. ckLah pakai satu kad bank Islam...
    untuk isi minyak dan bayar bil sahaja...

    Hari tu dah potong juga satu kad PublikBank.

    ReplyDelete
  2. xiiinam~ saya pun tinggal satu, guna utk kemudahan..hehe

    ReplyDelete
  3. pakailah debit kad ... heheh

    ReplyDelete
  4. ~ CeguLinn~debit kad tak meluas lagi penggunaan dia kan? tak banyak tempat boleh pakai

    tapi ATM kad sekarang pon jadi debit kad

    ReplyDelete
  5. tak faham tentang caj yang dkenakan.. adakah semua kad kredit berbuat begitu?

    ReplyDelete
  6. kenwooi~ rite!!! ;)


    cikgu isza~ semua bank kena

    katakan kita buat kad bulan 4 tahun lepas, bulan 4 tahun ni kena...setiap kad rm50

    ReplyDelete
  7. tak de kad kredit , susah
    ada, lagi susah...
    hihihi!!!

    ReplyDelete
  8. salam,

    IP bulan 12 aritu potong 2 dh..rase x berbaloi kene byr caj tu .. ni pun pkai 1 je tu pun wat isi munyak je

    ReplyDelete
  9. sungguh tutup lubang, jangan korek lubang lagi ya chekgu,

    salamm petang rabu, :-D

    ReplyDelete
  10. ooo...semua kad kredit gtu ke wes? tatau lak aku. kene cek nih!

    hehe, kelakar mu kutuk gambar kawen sendiri. saper edit? nampak panas! saturated sgt....
    wes, pakai lense gapo ni? lawo pics!

    5omm ko?

    ReplyDelete
  11. kakngah ~susahnya..hehe

    insan pendidik ~ramainya org potong bulan 12...hehe

    tunbegia ~lobang apa yg nk ditutup tu??hehe

    Raisah @ echah ~ho..check la cepat..weh,gmbr tu aku terlebih edit pahtu mls nk buat doh..haha

    gambar mano??pakai 50mm jah doh muroh

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post