17 Buffered Earning Yang Tak Terjaga!

Nak header percuma? Sila klik sini

Salam..

Apa itu buffered??

perhatikan yang bertanda kuning(klik dan besarkan)

Teringat dulu belajar larutan penimbal (buffer solution) dalam subjek Kimia semasa belajar di Kolej Mara Kulim. Bila teringat subjek Kimia teringat pulak kat cikgu Kamal. Bila teringat(berapa kali teringat daaaaa!!!) kat cikgu Kamal teringat kami dihalau kelas sepanjang semester kedua!!!! haaaaaa..Sadis woo!

Ceritanya begini, cikgu Kamal bagi kerja rumah sangatlah banyak masa cuti raya, jadi faham-fahamlah ye! Mestilah tak siap..haha..Jadi lebih kurang sepuluh orang kalau tak salahla, telah dihalau dan tak dibenarkan masuk kelas sampailah ke hujung semester..sob..sob..sob..Budak lelaki yang tinggal 5 orang je..hehe

Setiap kali masa Kimia kitorang akan lepak di surau, ada yang belajar kimia sendiri, ada yang tidur. Chekgu?? Bayangkan terpaksa belajar sendiri subjek Kimia tuh!!

Tapi alhamdulillah, masih berjaya score A dalam subjek Kimia..hoho.. Hampir kesemua yang dihalau dapat A..hehe. Tak dinafikan teknik pengajaran cikgu Kamal memang mantap, cuma kadang-kadang bila amarahnya datang jadi macam tu la. Apa-apa pun terima kasih cikgu Kamal. Ajaranmu membuatkan anak muridmu iniyang dulunya tak minat Kimia semasa SPM mengambil Kimia sebagai subjek Major semasa di Fakulti Pendidikan UKM

*
*
*
*

Kalaulah chekgu segigih dan banyak masa macam orang yang boleh buat banyak entri walaupun macam status FB tu.

Pasti 17 buffered ni berbaloi-baloi.;)


{ 21 comments.. read them below or add one }

Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 15 April, 2010
cikgu kimia aku ade dua.satu kat sekolah satu kat tuisyen.tapi aku mula pandai skit pasal kimia dgn cikgu tuisyen.huhu
pak long pak long 15 April, 2010
salam buat naman...
demo memey bisa kalu gitu....hok tu kawey tebik ke demo...
kenwooi kenwooi 15 April, 2010
rich la you.. haha =)
tengku_fir21 tengku_fir21 15 April, 2010
huhu.. kenapa saya yg dihalau tk dpt A
Kujie Kujie 15 April, 2010
wah...pakcik kaya..pakcik kaya... :P
HEMY HEMY 15 April, 2010
tuh le..mcam masyuk je tgok screenshot ko ni...

tak aktif amek gambar lagi dah ke??
miemiey miemiey 15 April, 2010
ko tahu naman aku semasa form 5 subjek kimia mmg di tunggu sbb aku dah jatuh cinta subjek tu dan cikgunya yg handsome sekali...
hahahaha
jaga ko tu...ko kan cikgu..world plak tu..kahhhhh.....
mama tisya mama tisya 15 April, 2010
byk ler kalo dh 17 BE...tahniah2..masyukkkkk

**adiah dh smp tq
DaHLia DaHLia 15 April, 2010
hoh banyaknyerrrr

bak mai sini skit..hahaha

blog ni ke cikgu? xkuar pun ni..huhuh
Azuan Azuan 15 April, 2010
mantap buffer macam tue hahaa
~ Ann ~ ~ Ann ~ 15 April, 2010
wah wah wah... banyak tu!
~eVerYtHiNG~ ~eVerYtHiNG~ 15 April, 2010
salam
best nye ade byk buffer.. =)
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie 15 April, 2010
naman masuk KMK tahun berapa erkkk?? tiba2 lak hubby saya kata dia kenal cikgu kamal tu...dia KMK badge 1998
ardinihumaira ardinihumaira 15 April, 2010
SubhanAllah... dni ada 3 je sekarang... fuhh ni 17!
edda(",) edda(",) 15 April, 2010
banyaknyeeeeee.. kagum!
Liyanaa. Liyanaa. 25 July, 2010
pheww bila tgk ynn punya, satu pun tak sampai pfft
zulaikha zulaikha 25 July, 2010
wow!!! buffered cikgu sangat banyak.. share la sikit... huhuh..


zulaikha's blog:
.::ZULAIKHA::.