Cak Cekur Udang Gamit --Terkekek-kekek Darwisy!

Salam..

syok sangat ke hisap kaki tu Darwisy?

Video di bawah diambil semasa Darwisy demam yang dah diceritakan di sini. Siap bertempek lagi dahi tu..hehe

sila tekan pause bagi dia loading habis dulu


cak cekur udang gamit
mintak kapur bagi kunyit

Yang di atas adalah versi ori

cak ceko udang gamit
mintak tepung bagi kunyit

haha..Bila dinyanyikan secara main hentam saja. Cuba di'google' rupanya ada jugak orang yang menceritakan pasal lagu 'klasik' ni..hehe..

Lagu ni sesetengah tempat je ke popular? Dulu tak pernah tengok mak chekgu nyanyi lagu ni kat baby yang dia asuh. Tau lagu ni bila tengok kakak ipar dari Perak duk ajar anak dia. Pastu tengok Fiza pun selalu nyanyi lagu ni kat Darwisy dengan gaya tangan sekali. Tu yang terikut nyanyi jugak dengan versi tersendiri..haha

Lagu yang dinyanyikan diatas bukan saja membuatkan Darwisy je yang tergelak tau!


Kelakar sangat ke kak Eli?hehe

Nota Ringkas : Kita dilahirkan dengan banyak yang kita tak tahu, macam bayi. Jadi kita kena belajar!!( selalu membebel dengan ayat ni dalam kelas..hehe)

4 comments.. read them below or add one

cikgu isza cikgu isza 11 April, 2010
darwisy hisap kaki tu.. apakah maknanyer?? :)
pak long pak long 11 April, 2010
salam buat naman...
orey tua kata..kalau budak isap jari kaki...dia nak mintak adik.....tu ramalan cuaca dari pak long..hehehe.
n@m@n n@m@n 11 April, 2010
cikgu isza~maknanya kaki dia sedap la tu! hehe

pak long~ pak long ni boleh jadi nujum pak belaLONG ..;P
sonata anak kancil sonata anak kancil 11 April, 2010
Darwisy hisap kaki...? he3x....bersiap sedialah papa Naman...nak adik - nak adik....keh3x

orang tua2 kata gitu lah...bukan sy!