My Version of Grooming Tips

Salam..

Grooming. Satu perkataan yang popular di kalangan kaum hawa..Tetapi popularitinya tidaklah seberapa di kalangan kaum Adam. Tetapi 'grooming' juga penting walaupun anda seorang lelaki. Betul tak? hoho.

Kenapa? Tak boleh? Grooming bukanlah maksudnya pakai mekap tebal-tebal pastu sapu lipstik kan?hehe

Bagi lelaki, jaga penampilan dengan kekemasan rambut (boleh pakai stok gel Gatsby yang cukup untuk 3 tahun tu..haha), kalau nak simpan misai atau janggut agak-agaklah. Jangan sampai masa minum kopi janggut dan misai tu menjadi perisa tambahan..yarkss!!

Baju dengan seluar tu mestilah kemas kan? jangan lah pakai baju bundle lusuh 5 sepuluh ringgit semata-mata nak ikut trend ala-ala band kan (padahal dulu pun terjebak sama). Nak beli pakaian tak semestinya menghabiskan beratus-ratus ringgit semata nak nampak bergaya kan? Kadang-kadang beli baju mahal, tapi baju tu lepas basuh kembang je..Ces!

Mandi tu jangan lupa..Haha..Kalau tak mandi pergi kelas, kerja atau ke mana-mana saja selesa tak? Bukan kita saja tak selesa, orang sekeliling pun nak muntah kan? Ketiak kalau berbau kena la pakai deodorant, jangan nak jimat tak nak beli deodorant, bila keluar dating awek mintak clash..haha

Kalau yang teragak-agak nak pakai produk apa, Adidas action3 dapat membantu..oh la la


Inilah karangan grooming versi chekgu yang dikarang tak sampai setengah jam..FUhh..Kena reject lagi tak tau la..hehe

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.



4 comments.. read them below or add one

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr 19 April, 2010
salam.....

ada stok gel gatsby lebih tak?

boleh la huluq2 sama...

hahaha...
cikgu isza cikgu isza 19 April, 2010
kita ni menepati syarat ke? harap2 yer lah.. good luck untuk kita bersma :)
DaHLia DaHLia 19 April, 2010
chekgu, entry ni semua orng leh wat ke?? haha
n@m@n n@m@n 19 April, 2010
GKSB~tak redeem pun..hehe

chekguisza~saya pun tak tau kak..hehe..good luck kak!

Dahlia~boleh aja dong!