Photoshoot keluarga yang suka melompat woo ;)

Salam.


kill two birds with one stone, atau dengan Bahasa Melayunya


sambil menyelam minum air


Nak Bahasa Hindustan?

मारने के एक पत्थर से दो पक्षी

Bahasa Filipina?

pumatay ng dalawang ibon sa isang bato


OK..OK..last, Bahasa Cina

殺死一石二鳥


Itulah yang kadang-kadang chekgu buat. Baru je berjinak-jinak dalam bidang menekan butang gajet yang boleh merakam gambar atau ringkasnya fotografi (definisi suka hati sendiri).

Baru-baru ni diupah lagi untuk mengambil gambar keluarga yang nak berpindah dari Putrajaya ke Terengganu..Na..na..na..na teranu kite. Bayarannya cuma RM40 sejam sebab tukang ambil gambarnya tak pernah pergi kursus fotografi mana-mana pun..haha. Gajet yang dugunakan pulak dalam kategori bajet rendah gitu. Takpelah, suka-suka je kan?

Yang paling penting belajar sambil dapat duit..hoho..Antara gambar-gambarnya

memang sporting habis..melompat-lompat woo!


Disebabkan chekgu siap baring-baring nak cari angle, diorang bagi RM50..hoho..Walaupun ditolak tetap diorang suruh ambil.Rejeki..rejeki..

Best kan belajar ambil gambar tapi dapat duit sikit-sikit..;).

Gambar-gambar terpilih selebihnya di fotonaman

Nota Ringkas : Kena belajar editing ni!!

{ 14 comments.. read them below or add one }

HEMY HEMY 22 April, 2010
alrite la tu..wat suke2.then gambar masuk portfolio
n@m@n n@m@n 22 April, 2010
nanti en hemy ajar ye! hehe
cikgu isza cikgu isza 23 April, 2010
rezeki jangan nak tolak.. ambil dan hulur di sni ;D
kakngah kakngah 23 April, 2010
syiok pulak tgk diorg melompat 1 famili..
thunbergia thunbergia 23 April, 2010
sungguh masyukk, ;-)

salamm,
ahsfantasy24 ahsfantasy24 23 April, 2010
smart ngat!!
ley la mai ambik gmba kte lak nnt..
hehe~
Khairi Khairi 23 April, 2010
hehe. minum air dlm air tu mmg lawak haha.
sonata anak kancil sonata anak kancil 23 April, 2010
apa2 yang kita buat kena ade kos!!!
miemiey miemiey 23 April, 2010
wooo..best ko nama..eh kalau sy nak ambik gambr ala2 romantis..awk ambik ke..hahaha...
nape naman takde lam bahasa pilipina tu...

sila ambik award ye...
jom....
CIK NANA CIK NANA 23 April, 2010
Pssttt, sila ambil gambar family cik nana yek..
Jangan malu jangan segan!
ngeh ngeh
Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 24 April, 2010
oklah tu.disamping dpt cari pengalaman dapat jugak duit.
xiiinam xiiinam 24 April, 2010
....err mana spek hitam ckLah ni?







Awww...ckLah ternampak pusat!


:)
The Riddler The Riddler 25 April, 2010
Cikgu yang hebat, pandai main bola, pandai main gitar, pandai buat anak..hehehehe

Jom...dah ada imej baru untuk diperah otak!