Tips Nak Ajar Anak Berenang dan Membaca Buku!


Salam.

Bahan-bahannya adalah

1. Buku
2. Remote Control
3. Tilam@ TOTO (bukan sport TOTO..haram!)
4. Cadar English style(?)

Cubaan Pertama

Letakkan buku di depan anak dengan jarak 1.234567meter. Tepuk-tepuk sikit buku untuk menarik perhatian anak anda.

++ sila tunggu habis loading dulu untuk lihat dengan lancar++


Cubaan Kedua

Letakkan remote astro yang cepat saja potong bila tertunggak, tapi bila hujan tak boleh tengok pon! remote berfungsi sebagai pengganggu.

Tengok, Darwisy hampir-hampir ke arah remote.


Cubaan Ketiga

Tambahkan jarak kepada 2.34567meter


Macam berenang kan? hehe. Itulah skill terbaru Darwisy. Alhamdulillah.

Nota Ringkas : Berakit-rakit dahulu, berenang-renang ketepian, tak penat ke berenang? ;)

{ 12 comments.. read them below or add one }

Kepala Bergetar Kepala Bergetar 26 April, 2010
heheh sama la dgn Sarah anak KB..
eh beza sebulan jer kan dorang.

Lepas dapat buku tu Darwish masuk mulut tak naman? Macam Sarah ni pegang jer ape2 pastu mesti nk gigit hehe.. mgkin nak tumbuh gigi kot.. yehh
n@m@n n@m@n 26 April, 2010
pembetulan,Darwisy..hehe

yup..baru 6 bulan lbh

mestilah nak masuk mulut, kalau dapat tangan org pon dia masuk mulut..hehe
a kl citizen a kl citizen 26 April, 2010
boleh wakil Malaysia ni nanti
cikgu isza cikgu isza 26 April, 2010
dera budak tu yer...
a ah.. boleh wakil negara nanti..
terbayang wajah cikgu naman yang tersenyum gembira atas kejayaan anaknyer mewakili negara<-- tiba2 :)
n@m@n n@m@n 26 April, 2010
akak kl~ acara kuak lentang kot..hehe


chekguisza~tu training..hehe

tengah senyum ni, nampak tak? ;)
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie 27 April, 2010
alahai..pandainya darwisy...usaha tangga kejayaan...pas ni leh try berenang dalam air lak..
n@m@n n@m@n 27 April, 2010
ajak Damia sekali deh..hehe
mantan mantan 27 April, 2010
n@m@n,
Aktif darwisy tu, mcm ayah dia..

Nanti tips tu, nak guna utk cucu saya. Tapi cucu dah pandai berjalan...
abangfaizul abangfaizul 28 April, 2010
chekgu... seronok tengok darwish... btw, ade award for u... datang amek nanti k
thunbergia thunbergia 28 April, 2010
kat ofis xleh nak men 'awak tiub',

salamm,
sonata anak kancil sonata anak kancil 30 April, 2010
suke nya tengok Darwisy berenang! hu hu hu...pinjam jap Darwisy boleh tak....hujung minggu buat main2....he3x