Football=Adidas? (Blog about why football and Adidas go together)

Salam..

Beberapa hari lagi Piala Dunia nak mula. Suratkhabar bahagian sukan pun dah banyak menceritakan Piala Dunia yang akan diadakan di Afrika tu. Acara 4 tahun sekali ni amat ditunggu-tunggu bagi peminat bola tak kisahla tegar ataupun tak. Nanti tagline popular kembali iaitu makan bola, minum bola tapi tidur kat luar sebab nak tengok bola.hehe..Bini tak bagi tengok dalam bilik sebab bising

Adidas. Satu jenama yang tak asing lagi dalam dunia bolasepak. Adidas banyak menjadi penaja kepada acara besar bolasepak dan juga menaja pemain-pemain bola sepak. Kayola depa ek? ;)

Adidas juga banyak terlibat dengan pembangunan bolasepak di negara ini dan juga negara-negara lain. Jadi Adidas ni banyak juga membantu ye, bukan sekadar mencari keuntungan yang banyak..hehe

Selain itu banyak juga produk penjagaan diri daripada Adidas yang sesuai untuk mereka yang bersukan terutamanya aktif dengan bolasepak. Sebab bila lepas main mestilah berpeluh kan? Kadang-kadang ada yang bawa awek masa ada game bola. Jadi lepas main tak nak kantoi badan berbau bolehla pakai deodorant Adidas ye :P. Produk dia pula memang berkesan untuk mengatasi masalah bau badan semasa/selepas bersukan (bodek).

Chekgu juga ada beberapa pasang kasut Adidas woo. Sepasang kasut Futsal dan sepasang kasut sukan biasa (ops..cerita pasal kasut pulak) . Dah abis cerita pasal bola jom layan video ni..






Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. The Project Alpha bloggers will be at the Adidas Pure Game Ole KO event on Friday (May 21), from 7.30pm-8.30pm. Catch them in action!

4 comments.. read them below or add one

kak ina kl kak ina kl 20 May, 2010
salam dan good luck yer cikgu..
Lean Lean 21 May, 2010
Dropping by ere. =). Smiles..
pak long pak long 22 May, 2010
salam...
dok pakai kasut sukan adidas...memang brand paling klasssss....dari dulu ambo minat brand adidas ni..
jedalerihati jedalerihati 23 May, 2010
blogclimbing=) climb mine back~tq