Setahun Sekali, Macam Rayalah Pulak!

Salam.

**Nak jugak update, kerja tak siap lagi ni

Dah setahun lebih kurang blog ni. Dari awal kemunculan layout tak pernah bertukar. Duk pakai layout yang menyakitkan mata tu ( dah tahu buat tak peduli, sebab malas + tak cukup masa ;)).Sekarang dah setahun baru nak tukar layout walaupun secara minor sahaja. Yang penting chekgu buat template ni sendiri, walaupun terhegeh-hegeh. Syok jugak belajar bahasa HTML ni kan?

layout masa awal kemunculan yang pernah menjadi blog pilihan Cikgu Malaysia ;). Sakit mata kan?

Oklah kot setahun sekali tukar. Macam tukar langsir setiap kali raya. Hehe.

Sekarang dah ada header walupun sangat ringkas..haha..Mungkin akan ada penambahbaikan untuk header tu. Tunggulah cuti sekolah..hehe. Yang pentingnya pageloading blog ni bertambah laju sedikit, itupun nanti akan dikurangkan lagi.

Kalau dulu orang komplen berjanggut baru habis loading, mungkin kali ni hanya sempat tumbuh kumis kot..haha. Tapi banyak lagi ni kena buat untuk kurangkan pageloading. Kena banyak menggunakan khidmat google yang bijaksana tu, Tanya apa saja, insyaAllah dibantu. ;).

Berat blog ni sekarang adalah 159.53 KB berbanding dulu 211.56KB.

Kalau kengkawan nak check blog masing-masing obes ke tak paste kan (CTRL+ V) URL ke dalam box di bawah, tetapi tak tahu sejauh mana betulnya berat blog itu. Tengok blog orang lain yang simple dan ringan pageloading tetap lambat ;)



Your domain(s): masukkan alamat blog anda (Maximum 10)





(eg. naman0807.blogspot.com)







{ 22 comments.. read them below or add one }

BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN 31 May, 2010
cantik jugak rumah baru ni....xderla bertambah kerabunan mata ni baca tulisan hitam berlatarkan biru striking..hehe
aritu pernah try timbang blog yg amt ringan tapi loading ad probs jugak...kekadang bukan berat saja wat loading lambat kot...ntah ler..xtau sangat bab2 it ni.
Sally Sally 31 May, 2010
amboiii..sejuuuuk je mata akak nengok skin baru ni..hehe..i like!
cikgu isza cikgu isza 31 May, 2010
lawa header.. suka :D
pak long pak long 31 May, 2010
salam..
comey header blog demo....bulih angkat ibu tangey.....klasss demo
xiiinam xiiinam 31 May, 2010
Ingatkan raptai raya tadi...tahniah!
a kl citizen a kl citizen 31 May, 2010
cantik ke blog naman sekarang

blog saya pun berat lah naman
270 KB lebih

camana nak buat tu ya
Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 31 May, 2010
blog aku 41kb jer. 201 seconds. yeah! :D
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@BIONIC WOMEN
itulah kan..maybe faktor template yang didowload kot..
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@Sally

harap boleh menyejukkan suasana panas sekarang ni..hehe..TQ
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@cikgu isza

Nanti nak ubah lagi..simple sangat ;) TQ
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@pak long

ibu kaki sekali deh..hehe
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@a kl citizen

maybe template tu kot berat..tengok blog akak simple je..
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@xiiinam

baju raya tak beli lagi ni..haha
n@m@n n@m@n 31 May, 2010
@Mr PenyuBiru

sama berat dengan anak penyu baru menetas kan..hehe

tapi lagi lajuuuu berbanding anak penyu tu ;)
chekgu BaniHassim chekgu BaniHassim 31 May, 2010
erm...
boleh je nk belog shantek2, obes sket2 pon tak...
asal chantek...

byk layout yg boleh dipilih dr sumber yg best...
ko tau la kut kat mane nk carik kan??

jgn takut error...belasah je...
lame2 ko pandai laa...

aku pon dah lame dah tak tukar lgsir umah aku, malas laa...
len kali...
etomyam etomyam 01 June, 2010
sempoi dan cantik layout ni..suka

btw dah check, 43.69 KB 2.29 seconds,0.05 seconds
n@m@n n@m@n 01 June, 2010
@Damia Aleesya

emel lah gambar2 menarik..;)
n@m@n n@m@n 01 June, 2010
@chekgu BaniHassim

jangan over obes pulak..hehe


ko kan memang terrer bab edit template nih..hehe
tengku_fir21 tengku_fir21 01 June, 2010
huuh..cantik jgk coding nyerr...