Skuad Thomas : Kecundang dan layu di gelanggang sendiri

Salam..

3-0, bukannya 3-2 kita tewas.Dan semuanya kalah straight set dengan set kedua setiap perlawanan jauh ditinggalkan lawan. Pemain-pemain kita pulak menampakkan tekanan yang agak tinggi sehinggakan layu di atas gelanggang sendiri. Bla..bla..bla..haha

Sesuka je nak ulas macam la pakar sukan kan?Nak buat macam mana dah kalah.Kalah teruk pulak tu. Kita yang mengulas bagai nak rak pun tak dapat nak ubah kenyataan pahit tu..hoho. Tetapi agak kecewa juga dengan prestasi pemain-pemain kita tadi. Bagaikan bermain di laman lawan.

Ingatkan bolehla melihat pasukan Malaysia menjulang Mr. Thomas tu dengan secara langsung nanti. Dulu, tahun 1992 hanya dengar sahaja perlawanan akhir tu melalui radio dek ketiadaan peti telivisyen..sob..sob..sobri.

Agak betul juga kata pengacara TV1 tadi. Jangan dipolitikkan sukan. Cukuplah kes tembak pun menjadi mainan politik kan?

Sempat juga bergambar dengan raket tadi semasa Wong Chun Han lawan..hoho. Dah malas nak tengok.Mengajar mama Darwisy ambil shot manual seperti kat bawah ni..hehe

Baju Malaysia beli kat pasar malam beberapa tahun lepas;p

Raket yang dah berusia hampir sepuluh tahun kalau tak silap..masih kukuh lagi

Agak-agak final nanti Indonesia ke China yang menang? Tembok besar China terlalu utuhkah?

Nota Ringkas : Dah lama tak main badminton.

{ 12 comments.. read them below or add one }

Lean Lean 15 May, 2010
Checking out ere dude. =)
Amanina Amanina 15 May, 2010
raket yg sy guna sekarang usianya dah hampir 12 tahun. yonex memang tahan lama. haha
mR.hoho mR.hoho 15 May, 2010
haha superstar belum turun ni.
picture last skali tuh memang gua tabik spring =P

malaysian badminton skuad boleh!!
CIK NANA CIK NANA 15 May, 2010
Relax ar chegu!
Maybe bukan rezeki Malaysia.
Cuba lagi bila Darwisy dah nak masuk 5 thn nanti!
:)
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A 15 May, 2010
hahahhaha meme teruk sgt mesia keno belasoh nge china marin..nk tgk pum malu huhuhu..nok kno byk praktis lg la team mesia ni...teruk sgt!

sudah pasti china akan menang! hidup LinDan!!!!
Greenlava Greenlava 15 May, 2010
Berapa tahun lagi kena tunggu nih?
n@m@n n@m@n 15 May, 2010
@Amanina

yonex memang tahan kan? ;)
n@m@n n@m@n 15 May, 2010
@mR.hoho

jika kau fikirkan kau boleh
kau hampiri kejayaan ;)
n@m@n n@m@n 15 May, 2010
@CIK NANA

aik..bukan 2 tahun sekali ke cik nana ;)
n@m@n n@m@n 15 May, 2010
@E.L.I.Z.A

oooo..meta ko Lin Dan tough..haha
n@m@n n@m@n 15 May, 2010
@Greenlava

tunggu je..bila tak tau..hehe