Widgeo Counter yang vogue tetapi agak menyusahkan.;)

Salam..

Dah lama nak berkongsi benda yang dah agak lama diwar-warkan oleh orang lain. Tetapi memandangkan ramai lagi yang mungkin tak tahu, eloklah dikongsi la kan? Ini sekadar berkongsi ye!


Vogue kan counter widgeo di atas? Sebab tu la ramai orang pakai termasuklah chekgu dulu-dulu(macam la dah lama berblog). Tetapi bila tahu keburukannya terus remove.

Antara yang paling merimaskan, ada pop up yang sesetengah browser menafsirkannya sebagai attack site

Selalu keluar pop up yang kurang enak mata memandang ;p, yang lucah pun ada

Yang paling tak suka adalah ia melambatkan page loading blog anda!!! Kadang-kadang bila masuk sesebuah blog tu heran kenapa lambat sangat loading walaupun tidak banyak widget dan gadjet, rupanya ia disebabkan oleh sang widgeo ni lah!!

Sebagai alternatif bolehla guna Hitstat ataupun stats counter yang lain

Sila google untuk maklumat lanjut mengenai masaalah-masaalah yang ditimbulkan oleh Widgeo ni.Rajin-rajin sikit cari info. Chekgu malas nak copy paste pendapat orang lain ni..hehe

antara blog-blog yang menulis pasal ni.

Nota Ringkas : Dulu blog ni penuh dengan widget yang menyemak..haha..Biasalah, baru nak mengenal blog la katakan.

{ 13 comments.. read them below or add one }

Amanina Amanina 06 May, 2010
em, harap2 nya blog sy dah takde widget2 yang tak patut ni. haha
n@m@n n@m@n 06 May, 2010
@Amanina

check jangan tak check ;p
Nazz Nazz 06 May, 2010
yer ker..aku pn pki wigeo..huhu kene buang la pas ni ek..http://nazzwtf.com
Sharinginfoz Sharinginfoz 06 May, 2010
memang betul dulu saya pun guna tapi dah tukar kepada histats ok juga senang dan banyak analysis yang boleh dibuat

Pandangan Mengenai GST
laki cikgu kimia laki cikgu kimia 06 May, 2010
dull macamm blog gua pon kdg2 membosankan..
n@m@n n@m@n 07 May, 2010
@Nazz

banyak lagi yang lain..hehe
n@m@n n@m@n 07 May, 2010
@Sharinginfoz

betul tu, banyak analisis kan?
n@m@n n@m@n 07 May, 2010
@laki cikgu kimia

pengisian yang paling penting ;)
Daddy Zuki Daddy Zuki 08 May, 2010
saya dah lama x pakai widget widgeo ni. selesa dgn neo counter buatan Germany.
a kl citizen a kl citizen 09 May, 2010
akak pun dah tak pakai widgeo tu
dulu kan banyak terikut2
sekarang ni pun.....
n@m@n n@m@n 09 May, 2010
@a kl citizen

yeke? ambil rujukan je kan?hehe
CONNIE CONNIE 23 July, 2010
tula, dulu pun penah guna Widgeo ni,kalau kita bukak blog kita sendiri tak pasan pop up window tu. pastu selalu g blog org rasa anoyying gila dgn pop up.

rupa-rupanya dtg dr widgeo ni. terus remove widgeo dr blog. kempen anti widgeo jom!